Favoriete uitjes met een tiener, peuter & een baby!

Vandaag hebben we een gastartikel van Mirjam. Zij verteld ons over een aantal leuke uitjes. En niet zomaar uitjes, nee deze uitjes zijn getest samen met een tiener, peuter & een baby! Geschikt dus voor vele leeftijden, en dat kunnen we wel gebruiken met de herfstvakantie voor de deur!

Kijken jullie mee?

Mijn naam is Mirjam Hart en ik ben moeder van 3 kinderen. Noah is de oudste en is 12 jaar, onze peuter Eli is 3 en Filou is 1 jaar. Wij gaan er graag op uit met het hele gezin. Naar markten, musea en pretparken bijvoorbeeld. Maar een wandeling over het strand of een bezoekje aan een speeltuin vinden wij ook heel leuk om samen te doen.

Op mijn blog Een Goed Verhaal doe ik regelmatig verslag van deze uitjes. Vooral omdat wij kinderen in zulke verschillende leeftijdscategorieën hebben, zodat we alles écht goed kunnen testen. Voor dit gastblog maakte ik een verzameling van onze favoriete uitstapjes.

De leukste uitstapjes met kids
Pretparken zijn met stip op 1 onze meest geliefde uitstapjes. Wilde attracties en spectaculaire shows vinden wij het ultieme vermaak. Maar kleine pretparken vinden wij net zo leuk als de grote.

Dagje uit

Avonturenboerderij Molenwaard
Een tijdje terug waren wij op bezoek bij de nieuw geopende Avonturenboerderij Molenwaard. We hebben daar een topdag gehad! Er zijn attracties voor de allerkleinsten, leuke shows en een leerzame speurtocht. Leuk voor alle 3 mijn kids dus. Alhoewel het een behoorlijk eind rijden is voor ons, weten we zeker dat we nog een keer een bezoek zullen brengen aan deze boerderij in Groot-Ammers.

Dagje uit

Het Zuiderzeemuseum
Waar we wel vaker te vinden zijn is in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Mijn moeder woont er vlakbij en met een museumkaart loop je er zo naar binnen. Je waant je echt terug in de tijd als je door de straatjes van het museum loopt. Het oogt niet als een museum, dus dat zorgt er wel voor dat de kinderen enthousiast blijven om erheen te gaan. In mijn vlog kun je bijvoorbeeld zien dat er heel veel leuks te zien en te doen is voor kinderen!

Dagje uit

Sprookjeswonderland
Op loopafstand van het Zuiderzeemuseum ligt Sprookjeswonderland. Hier kom ik al sinds ik een jaar of 3 was. De foto’s die ik nu maak van mijn kleintjes, turend door de ramen van de kabouterhuisjes, heb ik ook nog van mezelf. Sprookjeswonderland is een perfect low-budget uitje als je niet zo dol bent op massale attractieparken. In de winter gaat het attractiepark heel even open onder de naam Sprookjeswinterland. Een heel leuk uitstapje tijdens de kerstvakantie!

Dagje uit

De Efteling
Stiekem blijft de Efteling mijn favoriete pretpark. Het is er zo mooi, de attracties zijn super en je kunt er ook heel lekker eten! Vorig jaar mocht ik er zelfs mijn verjaardag vieren en overnachten we in Efteling Bosrijk. Dat kan ik echt iedereen aanraden, want je hebt zeker 2 dagen nodig als je niets wil missen van de Efteling.

Nog meer leuke uitstapjes
Van jongs af aan nemen we de kinderen mee naar musea. Noah heeft al heel wat musea van binnen gezien zoals het Tropenmuseum, het Westfries Museum en NEMO. Ook Eli nemen we al mee met museumbezoekjes en andere leerzame activiteiten. Het Scheepvaartmuseum, Ecomare en het Museum van de Twintigste Eeuw bijvoorbeeld, zijn prima te doen met een peuter.

Wat we ook heel leuk vinden om te doen is om markten te bezoeken. Ik struin graag langs kraampjes, terwijl vriendlief met de kinderen speelt en de lekkere hapjes proeft. We gaan graag naar Seinfestijn in Haarlem en De Tuinfair van Midwoud. Flinkefarm in Friesland staat nog hoog op de verlanglijst om heen te gaan!

We hebben nog veel meer leuke uitstapjes op de planning staan. Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Instagram en lees mijn blog!

Groetjes Mirjam

 

Bedankt voor alle leuke tips Mirjam!

Wat zijn jullie plannen voor de herfstvakantie?

irma

7 Comments

  • Leuke tips, best lastig om het iedereen naar de zin te maken maar met deze uitjes moet dat zeker lukken.

  • Best lastig al die leeftijden… Dan zul je creatief moeten zijn om iets leuks voor iedereen te vinden.

  • Het Openluchtmuseum in Arnhem is denk ik ook leuk voor ieder. Al moeten de jongste denk ik veel geduld hebben om alles te bekijken. Kan mij voorstellen dat het lastig is voor alle verschillende leeftijden.

  • Bedankt voor de leuke tips! Zelf heb ik laatst met onze zoon en dochter (8 en 6) een watershow bezocht. Echt een aanrader, zeker voor de kids!

    Groetjes,
    Geraldine

Geef een reactie

CommentLuv badge