De 6 leukste kindvriendelijke musea op een rijtje!

Musea zijn niet alleen erg leerzaam, maar ook heel leuk! Tegenwoordig zie je steeds vaker een museum dat zich ook focust op het vermaak van kinderen. Leuke testjes doen, op speurtocht gaan, raadsels oplossen en nog veel meer leuke activiteiten. Bovendien kun je als ouder gewoon gezellig meedoen. Een dagje naar een museum met het gezin is daardoor leuker dan dat je misschien voor ogen had. Maar welk museum is nu het leukste voor jouw kids? In dit artikel staan 6 kids-proof musea voor jou op een rijtje!

Kijken jullie mee?

*Gastblog*

Het historische Openluchtmuseum in Arnhem

Dit museum is absoluut onze favoriet. Op 44 hectare grond wordt het Nederlandse leven door de jaren heen afgebeeld. Van authentieke gebouwen en ambachtslieden tot leuke activiteiten, waarbij je zelf aan de slag gaat. Bovendien kun je een familiefoto maken in oude klederdracht. Een ideaal kiekje om je telefoonhoesje mee te ontwerpen. Wandel zelf door de tijd of pak de historische tram. Tip: Tijdens de vakanties zijn er extra activiteiten voor kinderen.

Een bezoek aan het bekende NEMO in Amsterdam

Mocht je hier nog niet geweest zijn, dan heb je vast al eens gehoord van dit bekende museum. Bij dit geprezen science museum kun je perfect terecht voor een leerzame en leuke dag. Zo kun je in het lab proeven uitvoeren, zelf grote zeepbellen maken waar je in kan staan of een bouwwerk maken van rietjes. Door middel van leuke activiteiten en spelletjes leren je kids (en jij!) van alles over zwaartekracht en andere toffe onderwerpen!

Kinderboekenmuseum

Beleef van alles bij het Kinderboekenmuseum in Den Haag

Alles over de populairste en spannendste kinderboeken te weten komen? Dan zit je bij het Kinderboekenmuseum in Den Haag goed. Op de bovenste twee verdiepingen zijn gave tentoonstellingen voor kinderen ingericht. Ontdek het verhaal van de tentoonstelling door middel van gave opdrachten en ontmoet de diverse schrijvers, tekenaars én verhaalfiguren. De favoriete boeken van kinderen komen tot leven! Ook kunnen je kids hier workshops voor o.a. tekenen volgen. Terwijl zij lekker losgaan met de kleurpotloden, pak jij je telefoon accessoires erbij voor een rustmomentje. Een win-win situatie!

Een spannende dag bij Nationaal Militair Museum in Soesterberg

In het Nationaal Militair Museum, gelegen in Soesterberg, beleef je een stoere en spannende dag! Het museum staat vol met echte vliegtuigen, pantserwagens, helikopters en diverse gebruiksvoorwerpen die hierbij aansluiten. Zelf ervaren hoe het werkt? Buiten kunnen de kids uitrazen op de stormbaan en klimmen in oude legervoertuigen. Let wel op dat je je smartphone beschermt met een ijzersterk OnePlus 6 hoesje. Voel je een echte militair!

Museum

Een leerzame dag bij PIT in Almere

Zijn jouw kids ook zo dol op politie- en brandweerauto’s? Dan is PIT in Almere absoluut the place to be. Ervaar hier hoe een dag bij de politie, brandweer en ambulance eruit ziet en help mee! Zo neem je de telefoon op in de alarmcentrale, doe je uitgebreid sporenonderzoek bij de politie en blus je een brandje. Een leerzame, superleuke dag voor jong en oud!

Ontdek het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden

Van tempels en hiëroglyfen tot farao’s en tempels. Er gaat een wereld voor je open in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden! Ontdek de grote tempel aan het begin van het museum en dwaal af langs diverse oudheden die dit museum tentoonstelt. Bovendien biedt het museum leuke speurtochten aan voor jongere, maar ook oudere kinderen. Raadsels oplossen, voorwerpen zoeken en veel nieuwe dingen leren!

Naar welk museum ga jij het liefste met je kids?

irma

 

Uitgelichte afbeelding: Unsplash
Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf of merk.

 

 

12 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge