Een kijkje bij… Miranda!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week vertelde Jolien over haar geweldige badkamer. Maar deze week laat Miranda ons een kijkje nemen in haar woonkamer, vandaag ‘Een kijkje bij…Miranda’!

Kijken jullie mee?

Ik ben Miranda en blog op taxxlifeblog over de avonturen binnen on gezin, duurzaamheid, financiën, interieur en creativiteit. Ooit in een heel ver verleden begon ik een blog over onze huizen en de meubeltjes die ik opknapte. Eigenlijk ligt mijn hart daar nog steeds, maar sinds de komst van de kinderen is naar de achtergrond geschoven. Nu ze wat groter zijn begint het weer steeds meer te kriebelen en ben ik een aantal jaar bezig met mijn kleinschalige webshop. Hier kun je terecht voor originele papieren vintage slingers en leuke pallethouten accessoires.

Graag geef ik een kijkje in onze woonkamer. Sinds zes jaar wonen we in dit nieuwbouwhuis, we komen uit een jaren ’30 woning. Ik vind het lastig om sfeer aan te brengen in onze nieuwbouwwoning, maar nu we er een paar jaar wonen en uit de tropenjaren van het opvoeden zijn, begint het alles een beetje op zijn plek te vallen.

Woonkamer Miranda

De raamdecoratie lieten we op maat maken toen we hier kwamen wonen en daar heb ik nog steeds geen spijt van. De bank is een apart verhaal. Vorig jaar bestelden we voor de tweede keer gewoon dezelfde bank omdat we er erg tevreden mee zijn. De vorige was redelijk gehavend, dus nu hebben we weer een mooi, nieuw en vooral fris exemplaar. De mooie houten kast komt bij kennissen vandaan die zij in hun keuken hadden staan. Deze kast hadden we al in ons vorige huis en geeft dit huis een fijne sfeer.

Woonkamer Miranda

Iets waar ik minder tevreden over ben is de vensterbank; tenminste de styling daarvan. Ik vind het totaal geen uitstraling hebben. Ik heb een hekel aan al die action spullen die je soms bij mensen in huis ziet staan, maar mijn vensterbank heeft er wel wat van weg. Terwijl er niks bij de action vandaan komt. Dus een lesje stijlen zou niet verkeerd zijn. Ook het stijlen van hoekjes vind ik moeilijk en ben eigenlijk nooit tevreden.

Woonkamer Miranda

De T.V. heeft in het begin eerst in de witte kast gestaan en die stond dan recht tegen over de bank. We wilden toch naar een grotere TV en kozen net als de rest van Nederland voor deze oplossing. De Besta-kasten van de Ikea met een houten plank er op. Nog steeds heel blij met deze opstelling. De mooie witte tweedehands kast, die ik zelf schilderde, heeft nog steeds een prominente plek in onze woonkamer.

Woonkamer Miranda

De keuken is ook nog steeds superfijn, alleen wil ik deze na zes jaar een kleine make over geven. Pas als je een tijdje in een huis woont, weet je wat je mooi vind. De bedoeling is om toch te kiezen voor tegels achter het fornuis en de boven kant van de schouw de zelfde kleur te geven als de muur. Verder blijft de basis hetzelfde, ooit was dit mijn droomkeuken en eigenlijk is het dat nog steeds.

Woonkamer Miranda

Ik hou dus van een mooi en opgeruimd huis, maar met twee kinderen in huis een onhaalbaar project. Zo is er bij ons zeker wel te zien dat er kinderen wonen. De kelderkastdeur hangt vol tekeningen en knutselwerken. Op de kist naast de mooie kast staat Lego. In het verleden was het nog erger, maar nu ze wat groter worden wordt het wat minder. Al puilt mijn mooie witte kast echt uit met spullen van de kinderen en is het vaak een kunst om de deuren goed dicht te krijgen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje te nemen in onze woonkamer. Wil je nog meer lezen over de aankomende kleine projecten neem dan eens een kijkje op mijn blog.

Groetjes Miranda

 

Wat een gezellige woonkamer hebben jullie Miranda!

Wat vinden jullie van deze woonkamer?

irma

3 Comments

  • Ik vind het altijd erg leuk om een kijkje te nemen in iemand huis. Het zegt zoveel over iemand. Gisteren toevallig nog ons huis op mijn Instagram story gezet, ik vond het wel een hele persoonlijke story – je geeft toch echt iets van jezelf weg. Mooie woonkamer dit, heel netjes in vergelijking met ons huis haha. Ik vind de kindertekeningen op te koelkast leuk, dat maakt het meteen zoveel vrolijker!
    Frederique onlangs geplaatst…Allerlei moois met Nintendo en SonosMy Profile

  • Ik ben er helemaal akkoord mee dat je pas na een tijd ziet wat mooi is in je huis, alsof het moet groeien… Ik woon nu 4 jaar in mijn huisje en sinds begin dit jaar begint het dan eindelijk vorm te krijgen.

Geef een reactie

CommentLuv badge