Een kijkje bij… Nynke!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week namen we een kijkje in de mooie slaapkamer van Carolina. Deze week laat Nynke ons een kijkje nemen in hun woonkamer, vandaag ‘Een kijkje bij… Nynke’!

Kijken jullie mee?

Hi! Ik ben Nynke en ik ben 30 jaar. Ik ben getrouwd en moeder van twee jongens. Wij wonen nu anderhalf jaar in dit huis. Hiervoor woonden we in een huurwoning met gaskachel. We waren al een tijd op zoek naar een huis en hielden erg van jaren ’30 woningen. Dit huis is net 10 jaar oud dus zeker geen jaren ’30 woning. Het huis was van vrienden en altijd als we er waren geweest zeiden we tegen elkaar dat we wel in dat huis zouden willen wonen. We kochten het en terwijl ik hoogzwanger was van de tweede verhuisden we.

Woonkamer Nynke

We hebben alle muren in het hele huis laten stuken en alles wit gesausd. Een paar muren in huis hebben we een kleur gegeven. Ik houd erg van houttinten in huis, in combinatie met wit en grijs geeft dat een hele natuurlijke uitstraling. We hebben een houten vloer in ons huis laten leggen. De lange wand in de woonkamer is gesausd in de kleur Early Dew van Flexa. We zitten er nu aan te denken de bovenste helft weer wit te sausen voor een speelser effect. Daarnaast hebben we okergele tinten in huis. Deze rieten mand kochten we ooit eens bij een Tuincentrum die ophield te bestaan. Nog steeds ben ik er heel blij mee. De lamp is van Zuiver en kochten we via Marktplaats. We struinen graag rond op Marktplaats of in kringloopwinkels op zoek naar gelukjes. De houten kralenhanger maakte ik zelf.

Speelhoek

Woonkamer Nynke

Dit is een deel van de speelhoek in de woonkamer. Een heerlijk speelhoekje voor de jongens waar ze graag zitten te spelen. En ’s avonds is alles weer fijn opgeruimd. De Stuva bak is van IKEA en de stoeltjes kochten we online. De houten plank eroverheen hebben we laten maken. Deze manden kocht ik bij de Kwantum en zijn ook ideaal om speelgoed in op te bergen. De wobbel is juist speelgoed dat mooi staat bij de inrichting 🙂

Eyecatcher

Woonkamer Nynke

De echte eyecatcher van de woonkamer is onze bank. Het is een heerlijke wegzakbank. Zitten we overdag veel bij de eettafel, ’s avonds ploffen we lekker op onze bank met de benen omhoog. De bank kochten we bij de Designfabriek. De kussentjes zijn van Karwei, Leen Bakker, Zeeman en Gamma. De tafeltjes kochten we bij een plaatselijke meubelwinkel. Het plaid kocht ik bij H&M. De ladder is van Leen Bakker, net zoals de mand. Pas sinds kort hebben we een aantal grote planten in huis, dit maakt het meer een geheel.

Eettafel

Woonkamer Nynke

Nu de kinderen wat ouder worden zitten we overdag veel aan de eettafel. Spelletjes doen met de oudste en de jongste zit er gezellig bij of loopt lekker rond. We zijn aan het kijken voor een nieuwe eettafel en stoelen. Nu we in een veel groter huis wonen past er ook een ruime eettafel in. Deze Biedermeier kast hebben we laten schilderen. Hiervoor hadden we een buffetkast maar dat rommelt nogal snel. Helemaal blij met deze kleur ben ik niet, ik vind hem toch wat te donker. Dus dat wordt nog een projectje voor de toekomst om hem weer in een andere kleur te schilderen..

Woonkamer Nynke

Ik vond het altijd al leuk om met het interieur bezig te zijn. De laatste tijd doe ik vooral op Instagram veel inspiratie op. Er bestaan zoveel leuke kleine webshops. Zoals deze ‘kerstballen’ die ik kocht voor in de kerstboom die ik kocht bij Mommies and Miracles. Op dit prikbordje van Kwantum kunnen ze nog mooi een tijdje blijven hangen. De pegdolls zijn van Studio Poppe en kregen we cadeau toen we in dit huis waren komen wonen. Boven de speelhoek komt nog een IXXI te hangen die we al binnen hebben, misschien als we de muur eerst opnieuw hebben gesausd. Nog genoeg te doen dus in huis, maar dat maakt het ook leuk juist. Hopelijk vonden jullie het leuk en inspirerend om een kijkje te nemen in onze woonkamer! Wil je meer foto’s van onze woning bekijken? Neem dan een kijkje op mijn Instagram account.

Groetjes, Nynke

Wat een prachtige woonkamer Nynke, prachtige kleuren zo bij elkaar!

Wat vinden jullie van deze woonkamer?

irma

 

 

Dit artikel bevat affiliate links.

Geef een reactie

CommentLuv badge