Een kijkje bij… Grace!

Vandaag start weer de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Deze week starten we met Grace. Zij laat ons een kijkje nemen in haar prachtige keuken, vandaag ‘Een kijkje bij…Grace’!

Kijken jullie mee?

Grace | Eerst even voorstellen: ik ben Grace, 31 jaartjes jong en woon samen met mijn vriend Paco in Middelburg. We wonen nu bijna drie jaar in ons huisje. En ik zeg echt huisJE, want het is in totaal nog geen 80m2. Lekker knus en fijn. Toen we in ons huisje gingen wonen, dachten we eigenlijk dat we er niet mega veel aan hoefden te doen. Ja, de bovenverdieping misschien, maar beneden zag alles er nog prima uit. Nou, dat viel best tegen toen we er eenmaal inwoonden en uiteindelijk hebben we het hele huis gestript en opnieuw opgebouwd.

Het voordeel daaraan was dat we maar direct een stukje hebben aangebouwd en daarin een lekkere ruime keuken hebben kunnen plaatsen. Dit is nu echt het fijnste en lichtse plekje in huis. Ik besteed er dan ook heel wat tijd in, maar dat ligt er misschien ook aan dat we daar koken, eten, wassen en werken. De keuken is half open en heeft ook twee openslaande deuren die naar ons tuintje leiden. Hierdoor voelt binnen en buiten ook echt één en maakt het het huisje opeens een stuk groter.

Keuken

Eigenlijk wilde ik graag een kookeiland, maar dat leek op de tekeningen te krap te worden. Daarom kozen we uiteindelijk gewoon voor een aanrecht aan de ene kant en een lange wand keukenkasten aan de andere kant. Maar surprise! We hielden in het midden genoeg ruimte over voor een barretje en stoelen. Mijn grootste wens voor in de keuken: een zitplek. Daarvoor heeft mijn moeder mijn oude vintage eettafel verbouwd tot een hoge werktafel en haar oude keukenkrukken bekleed met een wandkleed van mijn oma. En nu hebben we een echte prinsen- en prinsessenkruk in de keuken. Echt zo blij mee.

Keuken

Ook ben ik erg blij met ons tegelwandje. Nog voordat we de sleutels hadden, wist ik dat ik een paar leuke tegeltjes in de keuken wilden. Bij Storytiles had ik een schattig tegeltje laten personaliseren met de datum erop dat we officieel ons huisje kregen. Deze pronkt nu op de muur. De Friese witjes heb ik verder op marktplaats gescoord voor een tientje, dat was echt een gelukje!

Keuken

De groene kleur heeft mijn vriend uitgezocht en heet Cryptisch. Leuk is om te weten dat het een schoolbordverf is (gemengd bij Praxis in de gewenste kleur) en we kunnen er dus op schrijven. Binnenkort wil ik dat ook echt doen, ik zoek alleen nog een toepasselijke tekst.

Als spatwand gebruik ik eigenlijk mijn enorme collectie broodplankjes. Al dat hout bij elkaar zorgt overigens voor een warme uitstraling in een verder moderne greeploze witte keuken. Verder heb ik de keuken aangekleed met wat speelse en stoere decoratie en natuurlijk plantjes.

Keuken

De kastenwand hebben we ingebouwd en de ombouw heb ik een betonlook gegeven. Met de juiste spullen kun je dit gemakkelijk zelf. Bovenop heb ik een stoere zwarte pot gezet.

Ik vind het altijd heerlijk om woonstijlen te mengen. Een strakke keuken, een betonlook kastombouw, een vintage tafel, glazen schalen, houten broodplanken, stoffen krukken en een metalen kandelaar. Het past gewoon perfect bij elkaar, en bij mij!

Groetjes Grace

Wat een prachtige keuken Grace!

Wat vinden jullie van deze keuken?

irma

1 Comment

  • Deze keuken vind ik helemaal super! Ze ziet er erg gezellig en rustgevend uit en de grote openslaande glazen deuren naar de tuin toe lijken me heerlijk.

Geef een reactie

CommentLuv badge