Valentijn-choco-mousse met Tony Chocolonely

Als je woensdagavond je geliefde wil verrassen met een eigengemaakte toetje heb ik een leuke tip voor jullie. Namelijk een Valentijn-choco-mousse met Tony Chocolonely! Met maar twee ingrediënten is dit makkelijk te maken… en ook nog eens hartstikke lekker!

Ingrediënten

Chocolademousse_05

Voor dit heerlijke toetje heb je maar twee ingredienten nodig:

Chocolademousse_05

Breek eerst de reep in kleine stukjes, zo fijn mogelijk. Het makkelijkst is om dit met een groot mes te doen, maar doe uiteraard voorzichtig. Warm ondertussen de slagroom in een pannetje, maar laat het niet koken!

Chocolademousse_05

Als de slagroom goed heet is schenk je het over de stukjes chocolade. Roer net zo lang totdat alle chocolade is gesmolten. Laat het even afkoelen en zet het dan (minimaal) 4 uur in de koelkast.

Chocolademousse_05

Als je de mousse uit de koelkast haalt zie je dat het een stuk dikker is geworden. Klop het nog even door zodat het een heerlijke luchtige mousse wordt en doe het daarna in de glaasjes. Gebruik hiervoor niet te grootte glaasjes of schaaltjes, zoals jullie weten is de karamel-zeezout van Tony behoorlijk machtig!

Chocolademousse_05

En als laatste kun je de mousse natuurlijk leuk versieren met hartjes, chocolaatjes en andere leuke strooisels!

Chocolademousse_05

Wil je nog wat meer inspiratie voor Valentijnsdag? Ik heb vorig jaar een artikel geschreven met 5 leuke cadeautjes voor vrouwen, en dit jaar een artikel over een sfeervol cadeau voor jullie samen. Nog niet genoeg inspiratie? Het artikel ‘My Pinterest Favorites‘ staat ook nog helemaal vol!

Gaan jullie je geliefde verrassen met deze heerlijke Valentijn-choco-mousse?

irma

15 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge