Tiptoi® liedjesboek voor onderweg… en thuis!

Met de boeken en spellen van tiptoi® zijn wij wel bekend! We hebben onder andere het boek over de boerderij en het spel met de dieren. Je kan dus wel zeggen dat we groot fan zijn! Daarom waren we ook erg blij dat er een nieuw boek uitkwam: het tiptoi® liedjesboek voor onderweg. Maar natuurlijk ook voor thuis! Wij mochten dit nieuwe boek testen, en dat hebben we uitgebreid gedaan!

Kijken jullie mee?

Het nieuwe tiptoi® liedjesboek gaat vooral over… muziek! Het boek is gericht op kinderen van circa 4-7 jaar. Het boek staat vol met prachtige en vrolijke illustraties en… door met de tiptoi® stift op een plaatje of een tekst te tippen, gebeurt er altijd iets leuks! De stift vertelt een verhaal, legt iets uit, daagt je uit tot het spelen van een spel en laat heel veel kinderliedjes horen die jij straks ook allemaal kunt meezingen!

Het boek

tiptoi® liedjesboek

Het boek heeft een mooi formaat van 21x24cm. Een mooi formaat om mee te nemen! Het is dik karton dus hartstikke stevig. Het boek ziet er hartstikke vrolijk uit met een mooie illustratie. Ook staat er op de voorkant duidelijk vermeld dat de stift niet in inbegrepen en deze los moeten worden aangeschaft.

tiptoi® liedjesboek

Op de achterkant staat omschreven wat tiptoi® precies is. Ook staat er vermeld dat je het boek eerst moet downloaden en op de stift moet zetten. Dit ging heel gemakkelijk en binnen 5 minuten was ik klaar. Ook de symbolen staan op de achterkant van het boek: Ontdekken, Liedjes en Spelen.

Merlin de Meeuw neemt je mee…

tiptoi® liedjesboek

Merlin de Meeuw neemt je mee door het boek! Hij vertelt je precies wat er allemaal te vinden, zien, zingen en te ontdekken is. Liedjes als ‘old MacDonald had a farm’, ‘de wielen van de bus’ of ‘schipper mag ik overvaren’ komen allemaal aan bod. Naast heel veel liedjes staat het boek ook boordevol leuke spelletjes en valt er heel veel te ontdekken. Want achter ieder plaatje schuilt een verhaal of een liedje.

Tip en ontdek

tiptoi® liedjesboek

tiptoi® liedjesboek

tiptoi® liedjesboek

De illustraties op de pagina’s zijn, net als in alle andere boeken, weer geweldig! Je blijft er naar kijken, en blijft ontdekken! Bij alles wat je aantikt komt weer een nieuw verhaaltje of liedje. Door op één van de symbolen rechtsonder op de pagina te tippen, kies je voor ontdekken (het oog), het spelen van een spel (de dobbelsteen) of het luisteren naar een liedje (de muzieknoot). Zo kun je in het bos bij een knapperend kampvuur deelnemen aan een zoekspel. Luister goed naar wat er wordt gezocht en tip op de juiste afbeelding. Speel een dierenrijmspel op de boerderij of ga aan de slag met een geheugenspel waarbij je steeds alle gevraagde dieren uit de zee in de juiste volgorde moet aantippen.

tiptoi® liedjesboek

Met het liedjesboek vergroten kinderen spelenderwijs hun woordenschat. De interactieve tiptoi® stift (je kunt er ook een koptelefoon op aansluiten) is te gebruiken voor ieder tiptoi® product door simpelweg gratis het programma van het juiste product te downloaden. Voordeel is dat op één stift meer programma’s gelijktijdig opgeslagen kunnen worden.

Het nieuwe liedjesboek voor onderweg (excl. tiptoi®-stift) heeft een prijs van circa € 18,- en is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar.

 

Zijn jullie bekend met de tiptoi® producten?

irma

 

 

Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf of merk.

Geef een reactie

CommentLuv badge