Spelend leren met TipToi ‘Bij ons thuis’ en ‘Al mijn dieren’

Met tiptoi® van Ravensburger kunnen kinderen van +/- 3 tot 10 jaar spelenderwijs aan de slag gaan. Zo kunnen ze de dieren, getallen, kleuren, dagelijkse dingen, het menselijk lichaam, taal, Europa en de wereld ontdekken. Ze kunnen met de interactieve stift de plaatjes of teksten aantikken en zo luisteren wat er allemaal gebeurt. De stift kan namelijk heel veel: een verhaal vertellen, iets uitleggen, je uitdagen tot het spelen van een spel en muziek en geluiden laten horen. Tiptoi® breidt het assortiment ieder jaar uit, en dit keer is het de beurt aan de kleintjes vanaf 3 jaar, want speciaal voor deze leeftijdsgroep zijn er twee nieuwe tiptoi® producten uitgebracht.

Kijken jullie mee?

Starter Set | Mijn geluiden prentenboek, Bij ons thuis

TipToi

De grote doos ziet er mooi en strak uit, wat we van Ravensburger gewend zijn. Er staan twee vrolijke kindjes met het ‘Mijn geluiden prentenboek’ op afgebeeld, en de interactieve stift is duidelijk zichtbaar. De aanbevolen leeftijd staat ook duidelijk vermeld op de voorkant van de doos: vanaf 3 jaar.

TipToi

TipToi

Op de achterkant staat uitgebreid verteld wat tiptoi® is en wat je van dit product kunt verwachten. Zo wordt er iets verteld over de familie Hofman in de Fonteinstraat waar het in dit boek allemaal om gaat. In dit boek kun je namelijk helemaal door hun huis gaan om alles te bekijken. De keuken, tuin, de kinderkamer en de badkamer, overal is wat te ontdekken!

TipToi

In de doos zit het boek en de interactieve stift, ook zit er nog een kabeltje bij zodat je alle producten via de computer op de stift kunt zetten. Het boek ziet er erg mooi, vrolijk en stevig uit. Het hondje is voor Nina uiteraard favoriet!

TipToi

Op de achterkant van het boek staat vermeld dat dit boek echt om de woordenschat gaat. En dat is waar Nina nu flink mee aan het oefenen is! Alle zinnentjes die gezegd worden in het boek zijn heel kort en begrijpelijk. Hartstikke handig natuurlijk voor peuters!

TipToi

TipToi

De afbeeldingen in het boek zijn ook erg leuk en duidelijk. Maar wel zoveel dat je echt blijft kijken en zoeken! Onderaan de pagina’s staan de symbolen zodat je alles kan ontdekken, een liedje kan luisteren of een spelletje spelen.

De stift is van een goed formaat, makkelijk vast te houden met die kleine peuterhandjes. Nina ging meteen op ontdekkingstocht en vond de liedjes en de geluiden van de hond het leukste. De opdrachtjes sloeg ze nog wel even over, ze ging liever eerst zelf even ontdekken. Ik merk wel dat ze al wat dingen ging benoemen, en het eerste liedje kent ze al bijna uit haar hoofd! Dit pakket is een starter set inclusief stift, maar het tiptoi® ‘Mijn geluiden prentenboek’ is ook los verkrijgbaar, dus zonder stift.

Dieren ontdekken, rangschikken en tellen

TipToi

Tiptoi® heeft niet alleen producten in ‘boekvorm’ maar ook leuke spellen! Ook hiervoor is de stift nodig en kun je van alles ontdekken en leren, en ondertussen een leuk spel spelen! De doos van ‘Al mijn dieren’ past precies bij de tiptoi® producten en de Ravensburger uitstraling. Er staan allemaal vrolijke dieren op met cijfers. Ook staat hier duidelijk op vermeld dat er in deze doos geen stift zit, en deze los moet worden aangeschaft. De stift is los verkrijgbaar of zit in een starter set. Dit spel gaat om het leren van dieren, rangschikken en tellen en is geschikt voor kinderen van ongeveer 3 a 4 jaar oud.

TipToi

Op de achterkant van de doos staat uitgelegd dat er 3 spellen gespeeld kunnen worden en wordt laten zien dat je met de stift op de puzzelstukjes kan tippen. Ook staat er op vermeld dat je eerst de gratis audiobestanden moet downloaden  op de interactieve stift.

TipToi

Met ‘Al mijn dieren’ kunnen drie leuke spellen gespeeld worden. Alleen, of met meerdere spelers!

Logica en concentratie | Kies een dier om mee te beginnen en tip op de dierenmoeder. Daarna begint de zoektocht! Hoe zien de jongen er uit? Wat eten ze en waar leven ze? De stift helpt hierbij en geeft aanwijzingen. Als je alle stukjes hebt gevonden mag je de puzzel in elkaar leggen en de stukjes nog een keer aantippen.

Tellen van een tot en met tien | Weet je hoeveel jongen elke dierenmoeder heeft? Kies een puzzelstukje met dierenjongen en ga samen met de stift tellen. Tip daarvoor gewoon op elk jong dat je ziet, de stift telt hardop met je mee. Weet je al hoe de getallen eruit zien? Zoek het passende getal bij het puzzelstuk met de dierenjongen en puzzel deze aan elkaar.

Dierenkennis | Hoeveel weet jij al over de dieren? De stift stelt je vragen over de dieren die jij kunt beantwoorden door het passende puzzelstuk te vinden. Welk dier heeft vleugels? Wat eet de egel het liefst? Heb je de vraag goed beantwoord dan mag je het puzzelstuk houden!

Wat vind ik er van?

In een woord? Geweldig! Ik kende de producten van tiptoi® nog niet, maar nadat ik er zelf even mee gespeeld had, en het Nina heb laten ontdekken ben ik erg enthousiast, en Nina ook! Het ontdekken en leren op spelende wijs vind ik erg leuk. Zo heeft Nina niet door dat ze aan het leren is, maar ondertussen leert ze allemaal nieuwe woordjes en kleine zinnetjes. De kwaliteit vind ik erg goed, en ook de geluidsbestanden van de pc op de stift zetten ging erg gemakkelijk. Wij gaan het set zeker uitbreiden als Nina weer wat ouders is en toe is aan meer uitdaging!

Tiptoi® producten

Als je tussen de tiptoi® producten gaat kijken zie je dat er heel veel thema’s zijn, en voor iedere leeftijd tussen de 3-10 jaar is wel iets leuks en leerzaams te vinden. Het tiptoi® assortiment bestaat uit boeken en spellen zoals hierboven maar ook puzzels en speelfiguren.

Het Starter Set ‘Mijn geluiden prentenboek’ is verkrijgbaar bij Intertoy’s voor € 39,99. Het boek kun je ook los aanschaffen voor € 19,99.
Het spel ‘Al mijn dieren’ is verkrijgbaar voor € 21,99, en ook alle andere producten van tiptoi® zijn te vinden bij Intertoy’s.

 

Kennen jullie de tiptoi® producten van Ravensburger?

irma

 

 

Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf of merk.
Dit artikel bevat affiliate links.

11 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge