Sprookjesbos Valkenburg

Zoals jullie wel weten hebben wij een heerlijk lang weekend in het zuiden van het land gehad. Het vorige artikel van afgelopen vrijdag is een uitgebreid fotoverslag van deze dagen. Hierin staat ook vermeld dat ik jullie nog wat meer zou laten weten over het Sprookjesbos in Valkenburg, en dat is vandaag! Wij zijn zaterdag 2 september in het Sprookjesbos geweest, en wij zijn: mijn ouders, broertje, Harm Hendrik en natuurlijk Nina.

In Zuid-Limburg is het heel heuvelachtig, iets wat wij absoluut niet gewend zijn. Om bij het Sprookjesbos te komen moesten we dus ook eerst flink klimmen!

De ingang zag er al erg sprookjesachtig uit!

De kassa was erg leuk vormgegeven, en het meisje wat ons hielp was verkleed als roodkapje. Ze melde ons wel dat als de draaimolen aan stond de zweefmolen dan uit zou zijn.

Ook in het park zelf was het soms flink klimmen, voor ons geen probleem maar misschien voor de rolstoelgebruikers wat lastig.

In het park zijn ongeveer 20 huisjes te vinden met sprookjes er in. Van Doornroosje en Sneeuwwitje tot Klein Duimpje en de Rattenvanger van Hamelen. Nina had er nu echt de perfecte leeftijd voor, ze ging bij ieder huisje naar binnen of voor de raampjes gluren. Aan de poppen en de huisjes kan je zien dat het park al erg oud is, en niet goed onderhouden wordt, gelukkig heeft Nina dat niet in de gaten!

Bij ieder raampje moest ze natuurlijk ook even kloppen!

Door het park en langs de paden zijn ook veel paddestoelen met kabouters te vinden!

In het park is ook een mooie grote speeltuin, je kon zien dat deze wel nieuw en opgeknapt was. Ook staan er bankjes bij zodat de ouders even lekker kunnen bijkomen van al dat klimmen. De kinderen kunnen zich alleen in de speeltuin al een hele tijd vermaken.

Bij de speeltuin stond ook een draaimolen, hier was iemand bij om deze aan te doen gelukkig, want op dat moment was dus de zweefmolen uit. Het meisje moest dus twee attracties bedienen…

In de draaimolen waren prachtige oude schilderwerken te zien, als ze het mooi schoonmaken en bijwerken is dat zeker een verademing om naar te kijken!

Bij de kleine kinderboerderij waren zelfs de zeven geitjes te zien!

Nina bleef maar naar binnen gluren… ze is niet nieuwsgierig hoor!

Ons bezoek aan het Sprookjesbos had een beetje een nare nasmaak. Nina heeft een geweldige ochtend gehad, dat is zeker! Ze heeft genoten van de sprookjes, van het samen zijn en van de speeltuin. Maar wij zijn er nog niet achter waarom zo’n park, op zo’n geweldige locatie zo slecht wordt onderhouden. Ieder jaar trekt Valkenburg behoorlijk toeristen, ook gezinnen met kinderen, dus aan de bezoekers kan het niet liggen… Inderdaad voor de prijs van € 7,50 per persoon (kinderen tot 3 jaar gratis!) kun en mag je geen Efteling verwachten, en dat deden we ook absoluut niet. Maar kapotte tegels, paden en huisjes moeten toch te repareren zijn? Je kunt goed zien dat de afgelopen jaren te weinig onderhoudt aan het park is gedaan. Al met al hebben we een leuke ochtend gehad, en heeft Nina haar ogen uitgekeken!

Zijn jullie al eens in het Sprookjesbos in Valkenburg geweest?

1 Comment

Geef een reactie

CommentLuv badge