Vakantie Limburg 2017 | Fotoverslag

Zuid-Limburg; bijna ons tweede thuis! We komen hier al ongeveer 15 jaar, en zijn er zeker nog niet uitgekeken. Ook dit jaar zijn wij samen met Nina een lang weekend naar mijn ouders geweest die daar op vakantie waren. Net als alle andere jaren waren we te gast op de boerderij van familie van Wersch: Hoeve Hommerich. Vorig jaar heb ik al over deze prachtige boerderij geschreven, dus die kunnen jullie eventueel nog teruglezen. Vandaag laat ik jullie in vorm van een fotoverslag ons vakantieweekendje zien.

Kijken jullie mee?

Op donderdag had ik de meeste spullen al bij elkaar gezocht en in de tassen gedaan. Harm Hendrik was nog aan het werk dus ik kon eigenlijk pas ‘s avonds alles in tassen doen. Vrijdagmorgen hebben we alle tassen in de hal gezet en kon alles in de auto gezet worden. Nina had wel in de gaten dat er wat stond te gebeuren, en wilden maar wat graag mee!

Gelukkig vind ze autorijden helemaal niet erg, en ziet ze genoeg onderweg! Ook had ik wat nieuwe boekjes voor haar gekocht, en natuurlijk moest er geknuffeld worden met haar pop. Toen we al ver over de helft waren hebben we een filmpje op de Ipad aangezet, en viel ze eigenlijk al meteen in slaap….

Altijd een mooi gezicht als we in de buurt zijn: het eerste heuvellandschap!

Hoeve Hommerich ligt op een hoge heuvel, het is dus even een flink klim om er te komen!

Toen we de auto uitstapten en Nina mijn vader zag wist ze waarschijnlijk nog iets van vorig jaar…. de trampoline! Ze nam meteen mijn vader mee om er naar toe te gaan, wat een lol hadden die twee!

‘s Avonds hebben we heerlijke pizza’s en pasta’s gekocht bijĀ La Bruschetta uit Gulpen. Dit was echt genieten! We konden nog lekker buiten eten bij ons huisje, en het was echt heerlijk!

Sprookjesbos

Op zaterdagmorgen kwam mijn broertje gezellig langs, en zijn we naar het Sprookjesbos in Valkenburg gegaan. Nina heeft zeker genoten, en wist niet waar ze kijken moest! Maandag komt er een review van dit Sprookjesbos online.

Mijn moeder had voorgesteld dat we Nina lekker op bed zouden leggen (ze sliep al bijna in de auto) zodat Harm Hendrik, Erik en ik even naar Maastricht konden gaan. We hebben eerst even geluncht op het Vrijthof, heerlijk!

En natuurlijk even gewinkeld….

Het was zaterdagmiddag dus erg druk in de stad! Toch vind ik Maastricht een van de mooiere (grote) steden van Nederland!

Zaterdag waren er wat boeren met trekkers aan het werk bij de boerderij, dat vond Nina wel interessant!

Als je op zondagmorgen vroeg wakker bent kun je dit soort mooie foto’s maken…

Maar als je dan ook nog dit tegen komt is je hele dag meteen goed natuurlijk!

De week voordat we weggingen zaten we natuurlijk de hele tijd naar de weersverwachtingen te kijken, in Nederland weet je het natuurlijk maar nooit! Maar we hebben echt prachtig weer gehad en zijn heel veel buiten geweest.

Ook Nina was alleen maar buiten te vinden, geef haar een groot pad met steentjes en een grote auto en je hoort haar niet meer.

Zondagavond konden we nog lekker even buiten zitten toen Nina op bed lag. Lekkere hapjes en drankjes, heerlijk!

Maandagmorgen hebben we lekker rustig aan gedaan en zijn we aan het eind van de morgen naar ‘t Hijgend Hert gegaan. Hier kon Nina even lekker spelen in het bos, bij de dieren kijken en natuurlijk lekker lunchen!

Nina nam overal even een kijkje, maar de konijnen waren toch wel favoriet!

Het is een prachtige omgeving en je loopt tussen de herten, konijnen, geiten en kippen. Ook willen ze tijdens het eten nog wel eens bij je komen kijken, gezellig!

Maandagmiddag zijn we weer naar huis gereden, en op de terugweg heeft Nina bijna de hele tijd geslapen. Een weekend gaat eigenlijk veel te snel maar wij hebben erg genoten! Ook Nina heeft een fantastisch weekend gehad. Jullie krijgen nog wat artikelen over dit weekend te zien zoals een review over het Sprookjesbos en een Shoplog!

Zijn jullie al eens in Zuid-Limburg geweest?

 

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge