Een kijkje bij… Jetty!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week liet Mandy haar prachtige woonkamer aan ons zien. Maar vandaag hebben we nog een prachtige woonkamer, vandaag ‘Een kijkje bij…Jetty’!

Jetty | Even voorstellen: ik ben Jetty Hofman, 26 jaar en ik woon in Emmeloord met mijn man Robert. Inmiddels wonen we alweer bijna één jaar in ons prachtige huis. Al voordat we ons huis hadden gekocht, zag mijn man onze houten salontafel in een winkel in Zwolle. Destijds was het niet mijn favoriet maar hij was fan en de tafel werd zonder pardon gekocht. Toen we maanden later ons huis kochten en we konden beginnen met het voorzichtig inrichten van ons huis, moesten we dus bijpassende meubels zoeken bij de salontafel.

De koperen lamp met de zwarte kappen hebben we op internet gekocht en de draadmand met de kleden erin komt van Leen Bakker (zie uitgelichte foto).

We zijn stad en land afgereden! WoonExpress in Wolvega, Alexandrium in Rotterdam, Ikea, Eijerkamp in Zutphen en ga zo maar door. Uiteindelijk zijn we gevallen op meubels van d-Bodhi. Een prachtige serie waarvan de meubels gemaakt zijn van een combinatie van staal en teakhout. Een ontzettend leuke match met onze salontafel.

We wilden ons huis qua inrichting rustig en sfeervol houden. Daarom hebben we gekozen voor één grijs-blauwe muur en de rest van de muren creme wit. De kleur van het teakhout geeft de warmte en sfeer die we wilden. Qua accessoires hebben we gekozen voor koper- en zwarttinten. Het zwart komt weer terug in de meubels en ook koper geeft een soort ”warmte” af. Wat ik daarnaast graag wilde, was groen in huis. Maar we hebben beide geen groene vingers. Daarom hebben we bewust gekozen voor cactussen en die houden het – tot ieders verbazing – nog met ons uit ook!

De hanglampen met het koper aan de binnenkant hebben we gelijk in de winkelwagen gegooid toen we ze zagen bij Formido.

De kruik waar de berenklauw in zit, komt bij Intratuin vandaan. De berenklauwen zelf komen uit de achtertuin van mijn schoonouders.

Het kleine plantje dat in de hoek hangt, hebben we cadeau gekregen van mijn schoonouders. Het potje waar het plantje in zit, komt uit Zuid-Afrika!

De knuffel in de pot van de watercacao is Totoro (genoemd naar de gelijknamige film. Een aanrader om met kinderen te kijken!).

Het Blond Amsterdam Servies heb ik deels zelf gespaard en deels van mijn ouders cadeau gehad.

Groetjes Jetty

Wat een gezellige woonkamer Jetty! 

Wat vinden jullie van deze woonkamer?

5 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge