Een kijkje bij… Mandy!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week liet Alita haar hobby/woonkeuken aan ons zien. Maar vandaag hebben we een prachtige woonkamer, vandaag ‘Een kijkje bij…Mandy’!

Mandy | Leuk dat ik mijn eerste ‘binnenkijker’ hier op deze blog mag schrijven! Mijn naam is Mandy, 30 jaar en woon nu bijna 1 jaar in Den Haag. Ik woon in een dichtbevolkte, maar toch rustige jaren ’30 wijk op zo’n 10 minuten fietsen van het centrum en 20 minuten van het strand. Er zijn hier veel typische Haagse portiekwoningen te vinden, het soort woning waar ik ook in woon. Mijn appartement heeft een open portiek en dateert uit 1914.

Eigenlijk had ik niet de intentie om naar Den Haag te verhuizen (vanaf omgeving Rotterdam), maar deze wijk sprak mij erg aan vanwege de vele karakteristieke woningen. Mijn appartement is het eerste huis wat ik in Den Haag heb bezichtigd en ik  viel direct op de mooie hoge vooroorlogse ramen. Het heeft een oppervlakte van 75m2, een doorgebroken en suite woonkamer van 10 meter lang met openslaande deuren naar het balkon, twee slaapkamers en een aparte keuken. De woonkamer is heerlijk lang, maar ook vrij smal en daarmee best een uitdaging om in te richten.

Om de lengte van de woonkamer te doorbreken heb ik gekozen voor een grote ronde eettafel, dit is de ‘Rhonda’ van Woood

De kleine ronde salontafeltjes zijn van ‘Dutchbone’. De ronde details doorbreken de rechte lijnen van mijn woonkamer en geven het iets meer ‘flow’.

Door de lange lengte, kon de woonkamer makkelijk een grote bank hebben, dus heb ik gekozen voor deze fijne Chaise Longue met hoek van Sofacompany.

Zoals je in mijn interieur terug kan zien houd ik van zwarte (industriële) details. Omdat dit mijn eerste eigen huisje is, moest ik alle meubels nog kopen. Dat er zwarte details in kwamen was al snel zeker, maar over het kleurgebruik was ik nog niet uit. Een hele witte woonkamer vind ik erg mooi, maar niet bij mij passen. Ik houd van warmte in een woning, dus er moest kleur in komen. Eigenlijk wilde ik een blauwe muur, maar ik kon maar geen goede kleur vinden die paste bij de oude uitstraling van dit huis. Mijn oog begon steeds meer op groen te vallen, maar blauw moest en zou het worden.

Ondertussen had ik via een veilingsite het ‘Bid’ kleed van Dutchbone voor een goede prijs op de kop weten te tikken. De bedoeling was dat deze naar de slaapkamer ging met een betonlook muur. Na lang (héél lang) zoeken naar een juiste kleur voor op de muur, stuitte ik op ‘Geordend’ van Histor. Tinten als de welbekende groene kleur ‘Early Dew’ vond ik prachtig, maar te modern ogen voor mijn jaren ’20 portiekwoning. ‘Geordend’ was precies de juiste karakteristieke grijsgroene kleur met matte poederachtige finish die ik zocht. Toen ik het kleed ernaast uitrolde was het precies dezelfde tint groen. Een matchmade in heaven. 

De kurken ‘Sinnerlig’ salontafel paste er ook perfect bij. Totaal niet gepland, maar het leek wel alsof het allemaal zo moest zijn! Normaal gesproken start je je interieur met basis items zoals een bank en kies je accessoires er omheen, maar bij mij was het juist het vloerkleed wat voor inspiratie zorgde. Het is nog steeds één van mijn meest favoriete items in huis!

Daarnaast ben ik ook in love op het wandkleed van HKliving. Deze eyecatcher was precies wat het zitgedeelte nodig had om de grote muuroppervlakte te doorbreken. Het zitgedeelte is inmiddels zo goed als klaar, de rest van de woonkamer moet nog verder ingericht worden. Zo hangt er nog steeds geen eettafellamp boven de eethoek haha! Maar je weet wat ze zeggen, een huis is nooit af!

Vind je het leuk om meer foto’s van mijn interieur te zien? Kijk dan eens op mijn Instagrampage.

Groetjes, Mandy

Wauw Mandy, vooral het wandkleed vind ik echt heel tof! (en je kat is echt fotogeniek!)

Wat vinden jullie van de woonkamer van Mandy?

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge