Mijn maand in foto’s #08

Vandaag laat ik jullie weer mijn maand in foto’s zien. Iedere laatste dag van de maand komt er een overzichtje met foto’s online, en het is alweer 31 augustus! Augustus was een maand dat we heen en weer werden geslingerd tussen alle emoties. We kregen te maken met het overlijden van een familielid en in dezelfde week de geboorte van een prachtig meisje. Uiteraard plaats ik van deze dagen geen foto’s maar heb ik wel andere foto’s voor jullie om te laten zien!

Kijken jullie mee?

De eerste dag van de maand augustus stond ‘s morgens vroeg de postbode aan de deur met 2 pakketten voor mij!

Als je een pakket uitpakt en op de verpakking van het cadeau zit deze sticker begint je dag natuurlijk extra goed…

Het was mijn verjaardagscadeau! Een mooi groot canvas doek van More than Canvas. Ik heb gekozen voor een winterse print zodat ik voor deze periode een andere decoratie aan de muur kan hangen. Ik vind hem heel stoer! Als het doek hangt in het najaar laat ik dit natuurlijk aan jullie zien.

Ook kwamen de lampen voor onder onze overkapping binnen… nu de grote klus, het ophangen!

Op een gegeven moment was Nina heel aandachtig de (plaatselijke) krant aan het lezen…

Blogpakket

‘s Avonds had ik een heerlijk avond blogs schrijven voor de boeg. Even vooruit werken stond er op de planning zodat ik ook wat ‘vrije dagen’ zou hebben. Ik ben trouwens hartstikke tevreden met mijn Mascha Planner, ik vind het echt heel fijn werken en ben veel productiever!

Nina weet nu goed waar de ijsjes liggen… en dat laat ze me duidelijk merken!

Nina heeft ‘fases’ dat ze de hele tijd met 1 ding speelt. Zo is de duplo opeens een week favoriet, en dan de pop. Kijk eens wat lief!

En dan gaat de pop natuurlijk overal mee naar toe!

Dixap

4 Augustus kwam het pakket van Dixap binnen wat ik gewonnen had bij Elke. Nina vind het heerlijk!

Als je op een mooie zomerse dag met oma naar het dorp gaat, dan maak je heel veel kans op een ijsje!

Toen ik op dinsdag (8 augustus) rustig aan het werk was hoorden ik plotseling veel herrie van buiten komen. Alle kabels voor de glasvezel werden alvast getrokken, en daarvoor moest er wel wat gegraven worden…

Als ik Nina ‘s morgens zo in haar bedje zie liggen dan ben ik gewoon weer opnieuw verliefd!

Op woensdag zijn we ‘s middags even naar Almere geweest. Daar vond ik dit super leuke rugtasje voor Nina. Handig voor als ze in oktober naar de Peuterspeelzaal gaat!

En we hebben de lampen opgehangen!

Ik ben met Nina even naar het werk van mijn vader geweest. Hij heeft in zijn kantoor wat vitrinekasten staan met diverse lokeenden, lokvogels en auto’s, dat vind ze wel interessant natuurlijk!

Schoenen

10 augustus kwam mijn broertje ‘s avonds met zijn vriendin langs om een cadeautje voor Nina te brengen! Zijn ze niet stoer?

auto

Toen ik zwanger was van Nina had Harm Hendrik een actie in de winkel met deze auto’tjes. Hij heeft er toen heel veel meegenomen naar huis ‘want dan hadden we die maar vast’. Ik vond het eigenlijk een beetje onzin, en veel te vroeg. Deze auto’tjes kwamen onder in de kast op de babykamer te liggen… en Nina heeft ze gevonden! Nu vinden we dus door het hele huis allemaal ‘Spar-auto’tjes’. 😉

Poes

Simba heeft de laatste tijd een nieuw plekje gevonden om te gaan slapen; bovenop mijn toetsenbord, handig!

Een tijdje geleden was ik druk aan het strijken en met mijn gedachten heel ergens anders. Ik had niet in de gaten dat er een shirtje tussen was gekomen wat absoluut niet tegen een strijkbout kan. Resultaat: een shirt met een gat er in en een strijkbout met een zwarte onderkant. De strijkbout was niet meer te redden, dus werd het tijd voor een nieuwe!

duplo

De leeftijd van Nina is pittig, maar wordt ook steeds leuker! Ik kan er echt van genieten als ze zo druk aan het spelen is.

Fruitbomen

De fruitbomen doen het weer goed dit jaar, heerlijke pruimen, peren en appels.

Schapen

Ik vind het zo gezellig als de schapen en geiten weer bij ons achter in het veld lopen! Iedere dag neem ik wel even een kijkje met Nina.

Eten

Maandag 14 augustus was het weer een hele mooie zonnige dag. Harm Hendrik was wat vroeger uit zijn werk gekomen en we hebben heerlijk buiten gegeten.

ijs

Daarna zijn we nog even naar het dorp gegaan om een ijsje te kopen bij De Oude Bakkerij.

wandelen

En nog even langs de vuurtoren gewandeld! Heerlijk om zo een dag met z’m drieën af te sluiten.

Zandbak

Ook de rest van de week waren er mooie (droge) dagen, en zolang het maar droog is voor Nina, ze moet en zal buiten spelen 😉 De zandbak was echt een super goed cadeau voor haar verjaardag, iedere dag gaat de bak wel even open.

Koffie

En ondertussen geniet ik van haar met een bakje koffie!

Schoonmaken

Op woensdag stond het schoonmaken van de woonkamer op de planning. Alles ging even van zijn plek, werd afgestoft, schoongemaakt en uitgezocht.

Schoonmaken

Halverwege denk je ‘waar ben ik aan begonnen’, maar als ik dan het resultaat zie ben ik toch wel blij dat ik het gedaan heb! Al duurt het natuurlijk niet langer dan 10 minuten met een peuter in huis…

Smoothie

Ik had wat fruit liggen wat eigenlijk allemaal die dag op moest, er waren al wat rare plekjes te zien en het warme weer hielp natuurlijk ook niet mee. Ik heb er een lekkere smoothie van gemaakt! Nina vind dit ook altijd heerlijk dus zo krijgt zijn ook (op een hele makkelijke manier) haar fruit binnen.

Vrijdag kwam dit heerlijke recept van Hanneke online, hebben jullie deze brownies al gemaakt?

Kinderboerderij

‘s Middags was Nina vroeg wakker van haar middagslaapje dus ben ik even met haar naar de kinderboerderij gegaan. Hier kan ze even heerlijk rondrennen, bij de dieren kijken en lekker spelen.

Glijbaan

En natuurlijk van de ‘grote’ glijbaan!

Macarons

In het weekend hadden we deze heerlijke macarons bij de koffie! Mmmm…..

ijzerhart

Deze plant (ijzerhart) kreeg ik in mei als een mini plantje….

zomer

Weer een heerlijke zonnige dag! Nina (en ik!) geniet daar echt van.

bloemen

Ik ben gek op bloemen! Deze prachtige bloemen zaten in een bos wat Harm Hendrik had meegenomen, mooi he!? Deze foto plaatste ik trouwens op mijn Insta-stories, volgen jullie mij al op Instagram?

Lunch

Mijn favoriete lunch; gebakken ei met veel groentes.

ei

We hadden een weekje de ‘oppas’ op de kippen van de buren, dat betekend lekkere verse eitjes!

Vis

Afgelopen zaterdag was Harm Hendrik heerlijk vrij. Dat betekend vaak dat we met z’n drieën heerlijk vis gaan eten als lunch.

zwembad

Zondagmiddag kon Nina niet slapen door de warmte, dus hup het zwembad klaar gezet en lekker zwemmen! Aan haar gezicht te zien vond ze dat wel een goed idee…
(Ja de skippybal moest ook in het zwembad…)

werken

De laatste foto laat eigenlijk mijn hele laatste week van deze maand zien: vooruit werken! In verband met vakantie wou ik wat artikelen in voren schrijven, maar dat liet ik toch weer op het laatste moment aankomen. Gelukkig is het goed gekomen!

Hoe was jullie maand augustus?

1 Comment

Geef een reactie

CommentLuv badge