Een kijkje bij… Alita!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week liet Chantal de mooie babykamer van baby Jane zien. Maar vandaag hebben we iets heel anders, namelijk een hobby/woonkeuken! Vandaag ‘Een kijkje bij…Alita’!

Alita | Hoi, ik ben Alita, getrouwd met Michael en moeder van Alex. Michael komt oorspronkelijk uit Amerika en we hebben elkaar ontmoet via het spel Rockband. Toen we trouwplannen kregen hebben we samen besloten dat Nederland de beste optie was. In 2011 heeft hij de oversteek gemaakt en datzelfde jaar zijn we getrouwd. In 2014 werd ons gezinnetje uitgebreid met zoontje Alex. Michael is ZZP-er en ik werk al geruime tijd bij Foto Luuk Schudde hier in Urk. Ik had 13 jaar geleden een voormalig pakhuis in het oude dorp gekocht met drie lege verdiepingen en kon deze helemaal naar eigen wens aanpassen. Met hulp van mijn familie en vrienden werd de middelste verdieping een badkamer en woonkeuken. De onderste bleef de hal en garage en de zolder werd een grote hobby ruimte, ik ben namelijk heel graag creatief bezig. Ik werkte toen nog full time en vond het gezellig en praktisch om bij mijn ouders te eten. Bij het kiezen van een keuken koos ik een kleine basic keuken van de Formido voor “iemand die niet gaat koken” (letterlijke quote van mijn moeder).

Voor iemand die niet gaat koken…

Na ons trouwen hadden we al twee aanpassingen laten doen door Hoekman-Oost. De zolderverdieping werd verdeeld in slaapkamers en de garage veranderde in een knusse
woonkamer. Nu was de keuken aan de beurt, want al was deze nog in redelijke staat, toch bleek deze wat beperkt voor de culinaire dromen van Michael. Gelukkig (voor mij) vind hij koken heel erg leuk en verzorgt hij elke dag de heerlijkste maaltijden voor ons. Een inductiekookplaat en een oven stonden hoog op zijn verlanglijst en een vaatwasser zou
helemaal geweldig zijn.

Na flink wat sparen, overleg en heel veel zelfgemaakte tekeningen en plannen hebben we in het voorjaar de knoop doorgehakt en zijn actief op zoek gegaan naar onze droomkeuken. Omdat de oude keuken van de Formido goed beviel was dit eigenlijk onze eerste optie. We hadden bij hun al wat informatie opgevraagd en goede gesprekken gehad, we wilden dus niet de tijd van andere bedrijven verspillen met tekeningen en offertes, als we toch al onze keuze hadden gemaakt. Nog wel hebben we even vergeleken met de IKEA, maar daar konden we net niet vinden wat we zochten. We hadden een hele specifieke keuken in ons gedachten, ik wilde deze namelijk combineren met een hobby gedeelte voor mij zodat het een mooi strak en ruim geheel zou worden.

De uitgelichte foto is een overzichtsfoto vanaf de raamkant waarop de lengte van de keuken goed is te zien. De keuken is iets meer dan 6 meter geworden. Je kunt het formaat van de vorige keuken nog zien omdat we de oude witte tegels hebben laten zitten. Het zou namelijk alleen maar extra werk geweest zijn en bovendien passen ze erg mooi met het zwart, grijs, mint en wit van de keuken. Boven het spoelbak gedeelte heeft Michael wat spotjes gemonteerd die telkens zachtjes van kleur veranderen.

Een overzichtsfoto vanuit de deur. Je kunt nu de oven goed zien met daarop de inductie kookplaat en daarboven de superstrakke afzuigkap. Naast de oven zit de afwasmachine. Verderop zie je onze ruime voorraadlades die heel goed bevallen.
Woonkeuken
Een foto van het hobby gedeelte van de keuken met een dieper blad van 90 cm en super comfortabele barkrukken van de Jysk. Hierop staat mijn computer en inktkussen collectie van Stampin’ up. In de kastjes onder en boven dit gedeelte zitten hobby spullen.
De woonkeuken heeft een L vorm en in het kleine gedeelte staat een praktische tafel die wel 2 meter lang kan worden. Ook staat er een ondiepe kast voor al mijn garen en wol.
Een close up van de wasbak en kraan. Op het laatste moment hebben we voor een zwarte composiet wasbak gekozen en we zijn er super blij mee. Het staat heel mooi in combinatie met de rest van de keuken.
Vanuit de deuropening zie je nog een overzicht met aan de linker kant bergruimte en daarop wat keuken apparaten. In de verte zie je de ramen en tafel en aan de rechterkant de keuken.

Bij de Formido bleken alle wensen mogelijk binnen ons budget en daarom werd de keuken besteld. Eind juni werd onze woonkamer volgezet met vele kastjes en apparatuur en gingen we aan de slag met het opbouwen van onze keuken. We hebben een professioneel bedrijf ingeschakeld voor de aanleg van het electra, voor de aanpassingen van het water gedeelte hebben we hulp gekregen van mijn vader en onze buurman. Voor de rest hebben we het allemaal zelf gedaan, al moet ik zeggen dat Michael het meeste heeft gedaan en ik als een soort operatie assistente schroeven en dergelijke aan zat te geven. Ik was vooral actief met het plannen, voorbereiden en verplaatsen van alle spullen en het leefbaar houden van de woonkeuken. Binnen twee weken stond de keuken op zijn plek en was deze nog mooier en praktischer dan we voor mogelijk hadden gehouden.

We zijn erg trots op onze hobby/woonkeuken, daarom wilden we deze graag delen op de leuke blog van Irma!

Groetjes, Alita

Wauw, Alita wat een mooie woonkeuken hebben jullie!

Wat vinden jullie van deze hobby/woonkeuken?

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge