Vakantie in het Zuid Limburgse Heuvellandschap

Begin september zijn we een lang weekend naar Hoeve Hommerich in Gulpen geweest. Al een jaar of 15 is dit ons vaste vakantie adres, en we zijn er nog lang niet uitgekeken! Mijn ouders zijn hier ook dit jaar op vakantie geweest, en wij mochten gezellig een lang weekend langs komen.

Het huisje
Familie van Wersch heeft de graanschuur en de stallen van Hoeve Hommerich verbouwd tot 9 sfeervolle, luxe vakantie appartementen. Deze appartementen zijn geschikt voor 2 tot 10 personen. De appartementen hebben een landelijk inrichting en zijn van alle gemakken voorzien. Dit jaar zaten we in ‘huisje 2’, dit was vroeger een deel van de graanschuur, en is nu geschikt voor 6 personen. Er zijn 2 ruime slaapkamers, badkamer met douch (+ 2e toilet), een gezellige woonkamer en een compleet ingerichte keuken. Bij aankomst was het huisje blinkend schoon, en werden we gastvrij ontvangen. Vooral van het terras (met prachtig uitzicht!) hebben we veel gebruik van gemaakt!

De omgeving
Als we op vakantie zijn in Zuid-Limburg hebben we het gevoel dat we in het buitenland zijn. Het dialect, de verschillende talen die er gesproken worden, geweldig! Ook de omgeving in Zuid-Limburg geeft je meteen het gevoel alsof je in het buitenland bent. Hoeve Hommerich ligt op een hoge heuvel, omringd door weilanden en aan de rand van het Wagelerbos. Ben je een vroege vogel? Grote kans dat je de reeën door de weilanden ziet lopen. Vanaf Gulpen ben je binnen een paar minuten in Maastricht, maar ook Duitsland en België zijn binnen een paar minuten bereikbaar. Voor wandelaars is dit plekje ook perfect, je loopt zo vanaf de hoeve door het prachtige Heuvelland met de mooie wandelpaadjes, de Geul, bossen en akkers.

Lunchen of lekker dineren?
Herberg Bie de Tantes in Eys
Herberg de Zwarte Ruiter in Gulpen
De pannekoekenmolen in Gulpen
T hijgend hert in vijlen

Wij hebben genoten! Waar hebben jullie de zomer doorgebracht?

cropped-Irma_handtekening.png

1 Comment

  • Zuid Limburg is echt een mooi stukje Nederland, waar je je inderdaad af en toe in het buitenland waant met de taal en het uitzicht. Ik ga deze zomer een weekendje die kant op (:

Geef een reactie

CommentLuv badge