Spijkerkunst pietje DIY

Het heerlijk avondje van Sinterklaas komt er weer aan. Dé tijd van het jaar voor veel kinderen. En wat leven ze er in spanning naar toe, heerlijk om mee te maken. Een beetje afleiding kan dan geen kwaad. Daarom een leuke pieten knutsel om samen te maken.

Spijkerkunst pietje
Dit spijkerkunst pietje ziet er ingewikkeld uit, maar dat dat valt reuze mee. Het is zelfs erg leuk om te maken. Ik leg je stap voor stap uit hoe je samen met je kind ook zo’n leuk pietje kunt maken. Dit heb je nodig:

  • Katoengaren in verschillende kleuren
  • Kleine spijkertjes
  • Een kleine hamer
  • Een kurken onderzetter (dik) of plankje
  • Een naald en schaar
  • Een simpele kleurplaat van een pietje

Aan de slag!

Print de kleurplaat op maat van de ondergrond uit en knip de randen eromheen af. Nu kunnen de spijkertjes erin geslagen worden met de hamer. Zet ze de spijkers niet te dicht bij elkaar. Ben je klaar met de spijkertjes? Haal dan de kleurplaat er voorzichtig onder vandaan (voor het totaalbeeld heb ik deze nog even laten zitten).

spijkerkunst-pietje-knutselen-met-sien-en-co-knutselblog-irma-ten-napel-garen-spannenspijkerkunst-pietje-knutselen-met-sien-en-co-knutselblog-irma-ten-napel-spijker-erin-slaanspijkerkunst-pietje-knutselen-met-sien-en-co-knutselblog-irma-ten-napel-spijkers

En dan nu het garen om de spijkers wikkelen. Om het garen vast te maken, gebruik je een sliplusje. Knip het uiteinde zo kort mogelijk af, doe het lusje om een spijkertje en trek het strak aan.

spijkerkunst-pietje-knutselen-met-sien-en-co-knutselblog-irma-ten-napel-beginlus-makenspijkerkunst-pietje-knutselen-met-sien-en-co-knutselblog-irma-ten-napel-beginlusspijkerkunst-pietje-knutselen-met-sien-en-co-knutselblog-irma-ten-napel-beginnen

Ga nu met het garen heen en weer. Het kan zijn dat het beter uitkomt om een spijkertje twee keer (of meer) te gebruiken, maar dat is geen enkel probleem. Gebruik de naald om het garen elke keer af te hechten met een dubbele knoop. Knip ook nu weer het garen zo kort mogelijk af. Werk zo alle gedeeltes af. Door het mutsje, de ogen en mond en kraag als laatste doen, creëer je wat diepte in het kunstwerkje.

spijkerkunst-pietje-knutselen-met-sien-en-co-knutselblog-irma-ten-napel-garen-spannenspijkerkunst-pietje-knutselen-met-sien-en-co-knutselblog-irma-ten-napel-afhechtenspijkerkunst-pietje-knutselen-met-sien-en-co-knutselblog-irma-ten-napel

Oeps..
Ben je vergeten de kleurplaat onder de spijkertjes weg te halen? Geen probleem, ook nu kun je dit met behulp van een naald nog weghalen. Ga wel voorzichtig te werk.

spijkerkunst-pietje-knutselen-met-sien-en-co-knutselblog-irma-ten-napel-oeps

Gea van Sien en Co
Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.

Heel veel knutselplezier,
Gea | Sien en Co

 

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Dat kan via deze link

10 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge