Spelen & Leren met Play-Doh

Iedereen kent het wel, de zachte en kleurrijke klei van Play-Doh. Het bestaat al jaren, en volgens mij heb ik er vroeger zelf ook nog mee gespeeld! Heerlijk knutselen en de mooiste creaties maken. Dit keer was het de beurt voor Nina om twee sets van de nieuwe collectie te testen.

Kijken jullie mee?

Ook nu komt Play-Doh met een hartstikke mooie nieuwe collectie, en ook nog leerzaam! De allereerste educatieve serie voor kinderen vanaf 2 jaar: Play-Doh Spelen & Leren. Voor iedereen die het leuk vinden om samen met de kinderen getallen, cijfers, kleuren en vormen te ontdekken!

De serie bestaat uit Play-Doh:
Cijfers & Tellen
Kleuren & Vormen
Structuren en Gereedschap
Letters & Taal.

Ik ben 2 en ik tel al mee!
Deze nieuwe serie is geschikt voor peuters vanaf 2 jaar. Met de Spelen & Leren sets leren peuters al boetserend letters, cijfers, kleuren en vormen ontdekken. Hartstikke leuk dat er voor deze leeftijd zoveel educatieve sets zijn ontwikkeld! Nina telt al vrij goed van 1 tot 10, dus nu kan ze het spelend verder gaan leren. De attributen die gebruikt worden zijn speciaal ontwikkeld voor kleine handjes. En dat is ook goed voor de fijne motoriek! Samen met het Samen Spelen boekje krijg je tips om opdrachtjes te doen die passen bij het ontwikkelingsniveau van jouw kind. Het niveau varieert van makkelijk naar iets moeilijker, en is zelf gemakkelijk aan te passen.

Van Play-Doh ontvingen wij de twee pakketten ‘Cijfers & Tellen’ en ‘Letters & Taal’. Voor Nina was dit de eerste keer kleien, dus ik was erg benieuwd wat ze er van zou gaan vinden!

Cijfers & Tellen

De cijferkaarten en speelmatten helpen de kinderen bij het ontwikkelen van getalherkenning, getalbegrip, tellen, leren kijken en vergelijken en tellen. En de vriendelijke zeedieren maken het leren tellen nog een heel stuk leuker!

Play-Doh kleien

Deze vrolijke doos is 20×22 cm, en aan de buitenkant kun je al goed zien wat er allemaal in zit.

Play-Doh kleien

In dit pakket Play-Doh Cijfers & Tellen zit:
8 stempels
2 dubbelzijdige speelmatten
10 kaarten
Samen Spelen boekje
3 potjes Play-Doh boetseerklei

Play-Doh kleien

Play-Doh kleien

Ook zitten er speelmatten en kaartjes bij zodat je leuke spelletjes kunt spelen met jou kindje! Hierdoor leren ze spelenderwijs de getallen kennen.

Play-Doh kleien

Deze vrolijke zeedieren maken het spelen nog veel leuker! De stempels hebben een mooi formaat zodat ze makkelijk zijn vast te houden door de kleine peuterhandjes.

Letters & Taal

Als je klein bent is lezen en schrijven een grote uitdaging. Samen met de kleine oefen je letterherkenning en klanken. De verschillende activiteiten en speelmatten zorgen ervoor dat een basis wordt gebouwd die de lees– en schrijfvaardigheden ontwikkelt. Een en al pret en verwondering!

Play-Doh kleien

Deze vrolijke doos is 31×33 cm, en alle producten die in de doos zitten staan er op afgebeeld. Op de achterkant zie je ook nog een foto van een vrouw met een kindje druk aan het spelen (en leren!).

Play-Doh kleien

In dit pakket zit
26 letterstempels
Pen
Roller
2 dubbelzijdige speelmatten
Samen Spelen boekje
6 potjes boetseerklei

Play-Doh kleien

Ook in dit pakket zitten speelmatten zodat je leuke opdrachten kunt uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen gezicht namaken, of die van je papa, oma of vriendinnetje!

Play-Doh kleien

Ook leer je de woordjes met de daarbij horende letters!

Play-Doh kleien

Het hele alfabet aan stempels zit er bij dus alle woordjes maken is mogelijk.

Job en Jill ontdekken de Letters & Taal set van Play-Doh Spelen & leren op de Facebookpagina van Play-Doh.

Play-Doh kleien

Voor Nina was het de eerste keer kleien. Maar wat vond ze het leuk! Ze ging er meteen mee aan de slag, en ging lekker op ontdekkingstocht. Alle potjes gingen open, en het stempelen ging perfect! Vooral het gezichtje maken vond ze hartstikke leuk. Ze vertelde me precies waar de neus, oren en ogen zaten. Dit konden we dus ook meteen mooi weer even oefenen!

Play-Doh kleien

Ook de zeedieren uit het pakket ‘Cijfers & Tellen’ vond ze erg leuk. Nina bleef maar ‘vissies’ stempelen. Als ik vroeg hoeveel vissen er nu in het water waren ging Nina ze even voor me tellen.

Play-Doh kleien

Een groot voordeel van deze Play-Doh klei pakketten vind ik het formaat van de stempels. Een perfect formaat voor de kleine peuterhandjes, daardoor kunnen ze lekker makkelijk zelf aan de slag!

Deze serie van Play-Doh vind ik hartstikke leuk! Wij hebben twee van de vier pakketten mogen uitproberen en die zijn zeker goedgekeurd door Nina en mij! Al spelend de letters en cijfers oefenen is natuurlijk altijd goed. Het is straks natuurlijk helemaal leuk als Nina al wat dingetjes oppikt op de peuterspeelzaal / school en het dan thuis gaat herkennen. Wat ik wel een klein minpuntje vind zijn de speelmatten. Deze zijn van papier, het zou misschien beter zijn als die van hard karton zouden zijn net als de speelkaarten. Dan gaan ze vast nog langer mee en kreukelen ze niet zo snel. Maar verder zijn wij zeer tevreden en is dit een hartstikke leuk en leerzaam cadeau voor de feestdagen!

Play-Doh Cijfers en Tellen is verkrijgbaar via bol.com voor € 12,99 en ook Play-Doh Letters en Taal is hier verkrijgbaar voor € 27,99.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Dat kan via deze link

Spelen jullie kinderen vaak met Play Doh?

irma

 

 

Dit artikel bevat een product dat ik heb gekregen van een bedrijf of merk.

9 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge