Sinterklaas intocht Urk 2019

Nog maar een week… en dan hebben we weer het mooiste feest van het jaar op Urk! Zaterdag 16 november komt Sinterklaas met al zijn pieten weer de haven van Urk binnen varen. Maar er staat nog veel meer op de planning!

Kijken jullie mee?

Het Pepernotenjournaal

Dit jaar worden 5 afleveringen van ‘Het Pepernotenjournaal’ uitgezonden via het Youtubekanaal van Suunterklaos. De filmpjes van de afgelopen jaren, zoals ‘Paniek in het Pietenhuis’ en ‘Sinterklaas en de verdwenen schoenen’ waren een groot succes. Vorig jaar hebben we het roer omgegooid en zijn we gestart met een Pepernotenjournaal. Het was een groot succes op Urk, en ook al heel snel daarbuiten! Door heel Nederland werd het Pepernotenjournaal bekeken. Daarom hebben we dit jaar met het bestuur en vele vrijwilligers ons best gedaan om samen met Freek Commandeur weer 5 leuke afleveringen te maken voor jong en oud! Wat gaat er dit jaar gebeuren? Kan de intocht op Urk wel doorgaan?

Kijk vanaf 11 november iedere dag via suunterklaos.nl, of houd social media in de gaten!

De Intocht + Lichtjesoptocht

Intocht Urk

Zaterdag 16 november is het eindelijk zo ver. Dan hoopt Sinterklaas samen met zijn pieten de haven van Urk binnen te varen. Ze komen aan bij de Burgemeester J. Schipperkade.

Om 16:00 uur komt de pakjesboot de haven binnen varen, maar daarvoor is het natuurlijk ook al feest op het haventerrein met de springpieten, paarden en veel muziek! Na de activiteiten op het haventerrein, rond 17:00 uur, wordt er een leuke route gelopen door Urk. Waar de route langs gaat vind je op de website. Er is een geweldige mooie lichtjesoptocht met verschillende karren, fietsen, een rijdende schoen, caravan, heel veel pieten en noem maar op! Natuurlijk is Americo ook mee gekomen uit Spanje. Sinterklaas hoopt dat er heel veel kinderen naar de intocht komen en langs de route staan!

De Pietenfabriek

Pietenfabriek

Het is alweer een aantal jaren geleden maar dit jaar gaat het toch echt weer gebeuren! Sinterklaas heeft dit jaar Urk weer uitgezocht om De Pietenfabriek neer te zetten. Op zaterdag 23 november kunnen jullie. De Pietenfabriek bezoeken bij De Koningshof aan de Staartweg op Urk. Heb je altijd al een keer de werkkamer van de Sinterklaas willen zien? De Pieten willen helpen met pepernoten bakken en inpakken van kado’s? Of heb je couleurpiet altijd al een keer willen helpen met tekenen? Iedereen mag langskomen bij Sinterklaas en de pieten.

Er zijn ochtend en middag kaarten. De ochtend kaarten zijn geldig van 10.30 tot 13.30 uur en de middag kaarten zijn geldig van 13.30 tot 16.30 uur.

Kaarten voor De Pietenfabriek zijn te koop voor € 6,50 bij:

Intertoys, ‘t Klif 4, Urk
Cigo Fides, Ransuil 65, Urk
Foto Luuk Schudde, De Hofstee 2a, Urk
Bastiaan Schoenen, Pyramideweg 3, Urk

 

Gaan jullie ook naar de intocht van Sinterklaas?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge