Kikker en het avontuur | Theater Terra

In de herfstvakantie moest mijn man de hele week werken, maar als verrassing voor Nina gingen we toch op zaterdag met z’n drieën iets leuks doen. Ik had gezien dat er bij ons in de buurt een leuk theater was. Namelijk ‘Kikker en het avontuur’ van Theater Terra. Dit keer waren zij bij KAF in Almere dus gingen we daar op zaterdagmiddag naar toe. Nina vond het erg spannend, en ik was ook wel erg benieuwd hoe ze op een theater zou reageren.

Kijken jullie mee?

Wie kent deze vrolijke groene kikker nou niet? De bekende prentenboekjes van Max Velthuijs heeft denk ik iedereen wel thuis. En ik denk dat het door alle eenvoud gewoon zo leuk is! Theater Terra heeft dit begrepen en heeft er een prachtig theater van gemaakt. Dit stuk is geschikt voor kinderen van 4+, dus perfect voor Nina!

Het verhaal

Kikker theater

Kikker theater

Kikker theater

Kikker theater

Kikker gaat samen met Rat op een avontuurlijke reis. Dan begint het te regenen en moeten ze snel terug. Thuis blijkt een veel groter avontuur te wachten, want de huizen van Varkentje, Eend en Kikker zijn overstroomd. Omdat Kikker het beste kan zwemmen gaat hij moedig hulp halen. Gelukkig komt het, net als in de boekjes, natuurlijk allemaal weer goed!

Op de foto

Kikker

Kikker theater

Aan het einde van de voorstelling mocht iedereen met Kikker op de foto. We hadden het niet verwacht, maar ook Nina ging er op af! Het was natuurlijk wel even spannend maar ze vond het hartstikke leuk om Kikker even een ‘high five’ te geven en op de foto te gaan.

Wat vonden wij ervan?

Kikker theater

Dit gezichtje zegt toch genoeg? Hier doe je het voor!

Wij vonden dit theater stuk zeker een aanrader voor kinderen van +/- 4 jaar. Het was voor Nina de eerste keer dat ze naar het theater ging, maar dat gaan we zeker nog een keer doen! Ze heeft het hele uur vol aandacht gekeken, gezongen en gelachen. De poppen waren echt prachtig en ook de decors waren hartstikke leuk gemaakt, en erg herkenbaar uit de boekjes. Theater Terra krijgt van ons een dikke 10!

Kikker en het avontuur is te zien tot en met maart 2020 in de Nederlandse en Vlaamse theaters.

Gaan jullie met kinderen naar het theater?

irma

 

 

Dit artikel bevat affiliate links.

Geef een reactie

CommentLuv badge