Nijntje Dansende Blokjes

Een tijdje geleden was ik aan het kijken tussen het speelgoed bij Kruidvat. Nina wees me op het spel ‘dansende blokjes’ van Nijntje. Want ja… alles van Nijntje is leuk! Het leek me leuk om een ‘echt’ spel te hebben wat ik samen met Nina kan spelen dus ik heb het gekocht en al een paar keer met haar gespeeld. Vandaag laat ik jullie weten wat wij er van vinden!

Kijken jullie mee?

Nijntje Dansende Blokjes

De verpakking ziet er echt erg vrolijk en leuk uit. Het is meteen duidelijk dat dit een spel van Nijntje is. Op de voorkant van de doos staat vermeld wat voor spel het is, en een grote sticker met de tekst: ‘Genomineerd Speelgoed van het jaar 2016’. Dat klinkt veel belovend! Op de achterkant staat uitgelegd dat je het spel op twee manieren kan spelen en dat er vier verschillende moeilijkheidsniveaus zijn. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 36 maanden en kan gespeeld worden van 2 tot 4 spelers.

Nijntje Dansende Blokjes

Inhoud

– Een vibrerend spelconsole
– 15 kaartjes
– 15 blokjes
– Handleiding

Nijntje Dansende Blokjes

Als ik de doos geopend heb haal ik alles er uit en zie ik meteen het spelconsole. Ik ben erg benieuwd hoe dit werkt! In de handleiding staat vermeld dat de batterijen er in gedaan moeten worden en dan de knop indrukken. Helaas deed het console helemaal niets, alleen het lampje begon te knipperen. Na een tijdje puzzelen lukte het toch en deed het console wat het moest doen: trillen!

Nijntje Dansende Blokjes

De blokjes vind ik wat tegenvallen. Ze zijn van karton in elkaar gevouwen. Ik hoop dat ze een tijdje goed blijven met de grijpgrage handjes van onze peuter!

Nijntje Dansende Blokjes

Het spel
Er zijn twee manieren om het spel te spelen, met en zonder kaartjes. Als je het spel zonder de kaartjes wilt spelen is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk paren te pakken ziet te krijgen. En dit mag natuurlijk alleen als het speelveld gestopt is met trillen en de blokjes even stil liggen. Als je het spel met de kaartjes wilt spelen is het de bedoeling dat je de blokjes bij het juiste kaartje zoekt. Degene die als eerste alle blokjes heeft gevonden heeft gewonnen.

Nijntje Dansende Blokjes

Wat vinden wij er van?
Nina is er helemaal weg van, vooral omdat het van Nijntje is. Ook het trillen en de dansende blokjes vind ze hartstikke leuk en geniet er zo van dat ze niet meer aan ‘het spel’ denkt. Ik vind het hartstikke leuk dat de console vier standen heeft zodat je hem in een andere moeilijkheidsgraad kan zetten (4, 2 en 1 seconden). Zo kun je het niveau aanpassen naar het kind.

Het is wel heel jammer dat de blokjes van karton zijn, en daardoor uit het speelveld springen. Zo ben je als ouder druk bezig om te zorgen dat de blokjes op het speelveld blijven in plaats van het spel te spelen. Ook vond ik het heel vreemd dat de handleiding in het Nederlands was maar dat de uitleg van de spelletjes plotseling in het Frans geschreven waren. Al met al een leuk spel maar wat met plastic blokjes een stuk beter was geweest.

Het Nijntje Dansende Blokjes spel is nu in de aanbieding bij Bart Smit voor € 4,98.

Wat voor spelletjes spelen jullie met peuters?

irma

 

 

Dit artikel bevat een affiliate link

 

11 Comments

  • Wat een leuk en kleurrijk spel. Doet het niet alleen leuk bij de kids. Ons oog wil ook wat haha.
    Jammer dat ze niet hebben nagedacht over de grijpgrage handjes van de kinderen die dit spelletje zouden moeten gaan spelen. Lijkt mij logisch dat karton zo fijn geknepen wordt.

  • Het lijkt me een leuk interactie spelletje. Wel jammer dat de blokjes van karton zijn.

  • Leuk hé, al die Nijntje spullen! Wij zijn er ook dol op. Ik kocht bij kruitvat het Nijntje tikkertje spel. Wat ik daar dan niet van begreep is dat het ‘speelbord’ een soort zeiltje is. Spekglad, als het op de grond ligt glij je er zo over uit. Leuk, die aanbiedingen, maar ik zou liever een paar euro meer betalen als het dan van betere en stevigere kwaliteit zou zijn.

  • Fijne review. Op zich is speelgoed van Nijntje leuk maar ik heb net als jij mijn bedenkingen bij het materiaal. Ik ga je review post delen op mijn Review blog!

  • Die kartonnen blokjes zouden inderdaad bij ons ook niet lang blijven leven… Maar vind het concept wel heel leuk! Nijntje blijft zeker populair!

Geef een reactie

CommentLuv badge