Netflix tips voor peuters

De afgelopen dagen is het weer echt om te huilen: wind, regen en nog meer wind! Niet echt lekker weer om naar buiten te gaan, maar juist om met een dekentje op de bank te kruipen. Nina vind dit ook heerlijke momentjes en vandaag wil ik jullie in willekeurige volgorde laten zien wat zij graag op Netflix kijkt.

Kijken jullie mee?

Casper en Emma

Casper en Emma

Casper en Emma zijn 5 jaar en beste vriendjes. Caspers knuffel heet Welpje en Emma’s knuffel heet Mevrouw Konijn, en deze knuffels kunnen ook praten! Samen beleven ze de grootste avonturen. Nina vind dit zeker een leuke serie, en dit is een van de eerste series die Nina kijkt dat geen animatie is.

Conni

Conni

Conni is een meisje van dat veel avonturen beleeft. Veel dingen uit de afleveringen zijn heel herkenbaar voor peuters zoals de eerste dag op de kleuterschool, naar de tandarts, dierenarts of spelen bij vriendjes en vriendinnetjes.

Kikker & Vriendjes

Kikker

Kikker is de vrolijke hoofdpersoon uit de boeken van Max Velthuijs, en nu dus ook te zien op Netflix! Samen met vriendjes Varkentje, Eend en Haas beleeft hij veel avonturen. Nina geniet zeker van deze filmpjes!

Masha en de beer

Masha en de beer

Masha is een lief klein meisje wat ook wel eens kattenkwaad uithaalt. Samen met haar grote vriend de beer kunnen de kinderen kennis maken met de personages en met gebeurtenissen uit het dagelijks leven.

Nijntje

Nijntje

Nog steeds is dit een favoriet van Nina. Al vanaf de geboorte zijn Nina en Nijntje onafscheidelijk, en nog steeds mag ik deze filmpjes af en toe voor haar aan zetten. Wie is er niet opgegroeid met die lieve kleine konijntje? Er staan verschillende afleveringen op Netflix, van oud tot nieuw, en zelf over de verschillende werelddelen!

Pieter Konijn

Pieter Konijn

Pieter konijn is een stoer konijn wat er graag op uit gaat samen met zijn vriendjes Benjamin en Lily. Ze komen graag in de tuin van meneer Verhoef voor heerlijke radijsjes, en worden regelmatig achterna gezeten door de gulzige vos en Dirk Das. Op Netflix staan momenteel drie seizoenen, een groot succes bij Nina!

Tip de muis

Tip de muis

In een kleine dorpje in het veld maakt het nieuwsgierige muisje Tip plezier en beleeft hij avonturen terwijl hij samen met zijn vrienden en familie leert over de wereld. Dit is zeker een leuke animatie serie voor peuters!

Winnie the Poeh

Winnie the Pooh

Winnie the Poeh kwam eigenlijk na de filmpje voor hele ‘kleine kinderen’. Maar is hier nog steeds een groot favoriet! Op dit moment staan er drie films online, maar ‘Poeh’s Lollifanten film’ staat hier het meeste aan!

Nina heeft vaste tijden dat ze een filmpje mag kijken, en dat weet ze. De tablet gebruiken we voor haar (bijna) niet meer zodat we zelf een film aan moeten zetten op de televisie en weten we wat ze kijkt. Zo kijkt ze een stuk minder op Youtube en kijkt ze dus geen engelstalige speelgoed filmpjes meer! Uiteraard vraagt ze er nog wel eens om, maar als ik dan voorstel om een filmpje uit te zoeken is het meestal ook goed. Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben gehad voor deze donkere dagen, en met de kerstvakantie voor de deur.

Veel kijkplezier!

Wat kijken jullie peuters graag op Netflix?

irma

 

Uitgelichte afbeelding: Unsplash

4 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge