Hoe vieren jullie kerst?

De kerstdagen staan weer voor de deur! En iedereen viert deze dagen uiteraard op zijn of haar eigen manier. De één houd van veel en lekker eten terwijl de ander het liefst twee dagen films kijkt. Ik heb via Instagram een aantal bezoekers gevraagd wat zij met de kerstdagen doen, zo kunnen we een kijkje nemen bij elkaars kerstdagen!

Kijken jullie mee?

Kerst met… Anneke!

Kerstsokken

Anneke | Mijn naam is Anneke Stoll-Meun, getrouwd met Michael en moeder van 3 zoons Owen (6), Jack (3) en Mason (10 mnd).  Kerst is bij ons een mengelmoes van Amerikaanse en Nederlandse tradities. Mijn man komt namelijk oorspronkelijk uit Amerika, maar zijn moeder is 28 jaar geleden met haar 4 kinderen naar Urk geëmigreerd. Voor mijn schoonmoeder waskerst de meest favoriete tijd in het jaar. Na haar overlijdenhebben we daarom bewust haar kersttradities voortgezet.

Half november beginnen we al met kerstspulletjes neer te zetten en de boom op te tuigen. De kinderen mogen altijd meehelpen. In de boom hangen eigenlijk bijna geen kerstballen, alleen maar zelfgemaakte of gekregen ornamenten die we de afgelopen jaren verzameld hebben. Als piek hebben we bijvoorbeeld nog de oude kerstengel van mijn schoonmoeder.

Wij vieren op 24 december ‘Christmas Eve’ met mijn schoonfamilie. We beginnen met chocolademelk en iets lekkers. Denk aan chocolate chip cookies, pumpkin pie of carrot cake. Onder de kerstboom ligt er voor de kinderen een cadeautje van Santa. Voor de groten is er een ‘Christmas ornament’, een kerstboomhanger. Iets wat voorheen mijn schoonmoeder altijd aan ons gaf en die we nu van mijn schoonzus krijgen. 

Kerstcadeau

Meestal rond een uur of 18.00 belt Grandpa uit Amerika om ons allemaal een ‘Merry Christmas’ te wensen. Daarna eten we gezellig met z’n allen. Op tafel staat van alles wat, maar ook Amerikaanse gerecht zoals meatloaf of spinach dip met groentes. Na de tijd spelen we wat spelletjes of kijken we samen een leuke kerstfilm en gaat iedereen weer naar huis.

Kerstochtend komen onze kinderen naar beneden, Santa heeft daar ’s nachts ook cadeautjes neergelegd. Na het uitpakken genieten we van een uitgebreid ontbijt en gaan we vervolgens naar de kerk. Op 1e of 2e kerstdag eten we meestal ook nog een keer bij mijn ouders, meestal niet teveel poespas of lekker oer-Hollands gourmetten.

Kerst met… Francis!

Kerstboom met stalletje

Francis | Hello! Ik ben Francis en blog onder de naam Mamazetkoers, ik ben mama van Ize (3) en Luke (1) en woon samen met mijn lieve man Jeffrey in Drunen. Elk jaar vieren we kerst, ik vind dit een heerlijke periode vol gezelligheid en lekkers. Meestal brengen we mijn ouders en schoonouders een bezoekje maar alleen wanneer het past en hoe het uitkomt. Wat ik vooral belangrijk vind is dat de feestdagen geen verplichting worden. Tot nu toe lukt dit nog ieder jaar en worden we gelukkig nergens verplicht verwacht. Dit jaar wordt onze kerst anders, we gaan namelijk even een paar dagen weg. Heerlijk! Ik ben benieuwd wat de kinderen ervan gaan vinden, we zitten in een heerlijk huisje en zetten daar de kerstboom. We zien wel wat de dagen brengen, maar dat het gezellig wordt én er lekker eten is dat is zeker! Wat wil je nog meer? Om de dagen naar kerst af te tellen heb ik voor mijn man een adventskalender gemaakt met speciaalbier, een keer wat anders dan chocolade.

Kerst met… Milou!

kerstfeest

Milou | Het mooiste aan Kerstmis vind ik de tijd met mijn familie doorbrengen, lekker eten en bordspellen spelen. Ik kijk er elk jaar naar uit!

Kerst met… Suzanne!

kerstfeest

Suzanne | “Ik ben Suzanne, 28 jaar en ik hou van kerst! De afgelopen 10 jaar vieren we kerst met de hele familie. Vrij traditioneel: ouderwetse kerstboom met een berg cadeaus er onder en met zijn allen gezellig aan tafel, waarbij we vaak allemaal wat maken voor het kerstdiner. 

kerstfeest

Ik kan daarmee mijn lol op, want behalve kerst hou ik ook ontzettend van bakken en vind het dus heerlijk om voor de kerst iets extra feestelijks op tafel te zetten! Dit jaar heb ik om anderen te inspireren weer een e-book gemaakt met heerlijke zoete kerstrecepten: Tasty Holidays! Op mijn site ‘aangekoekt’ kun je deze gratis downloaden.

In de loop der jaren is de familie steeds wat groter geworden en daardoor wordt het steeds gezelliger. Mijn eigen huis is ook altijd helemaal in kerstsfeer. Mijn man vind er zelf niet veel aan, maar de poezen vinden het des te leuker 😉 Er is toch ook niks gezelliger dan al die knusse lampjes tijdens de donkere dagen?”

Kerst met… Marjolein!

Kerst

Marjolein | Hallo ik ben Marjolein 26 jaar. Mijn kerstdagen zijn altijd druk en zeker met de voorbereidingen. Ik vier altijd kerst op twee plekken. Kerstmis thuis is volop gezelligheid. Wij geven elkaar meestal kleine cadeautjes die echt iets met je doen. Cadeautjes die voor iemand erg waardevol kunnen zijn. Koffie of thee met iets lekkers mag dan altijd niet ontbreken. ‘S avonds met iedereen aan tafel gezellig eten en drinken hoort erbij. Alleen ik ben iemand die ook aan andere denkt. Dit jaar wil ik met kerst veel gaan werken in de ouderenzorg om de mensen daar ook gezelligheid te brengen. Rondom de kerstperiode ben ik zelf vrijwilliger bij het Rode kruis. En probeer ik bij zoveel mogelijke mensen een lach van warmte op hun gezicht te toveren.

Kerst met… Gre!

Kerst

Gre | Kerst staat in ons huis voor familie, gezelligheid en lekker eten met elkaar. Daar kijk ik in september al uit naar het kerstdiner dat we 1e of 2e kerstdag houden met mijn familie!

Super leuk om al jullie verhalen te lezen! Ik ben dus ook erg benieuwd hoe jullie kerst vieren dit jaar, laat het vooral hieronder in de reactie’s weten. Ligt jullie foute kersttrui al klaar?

Hoe vieren jullie kerst?

 

 

irma

 

Uitgelichte afbeelding: Unsplash

6 Comments

  • Ik ben dit jaar aan het werk met kerst. Kerstavond, eerste kerstdag overdag en de tweede kerstdag de middag en de avond. De eerste kerstdag ga ik uit eten met mijn familie. Ik vind het niet heel erg dat ik werken moet. Vorig jaar was ik kerst en oud en nieuw beide vrij.

  • Wat een leuk lijstje met al die tradities. Zoveel mensen en zoveel manieren om Kerst te vieren zeg. Hier is Kerst altijd met familie en eigenlijk wordt er dan gewoon veel te veel gegeten.

  • Wat leuk om te zien hoe andere bezoekers kerst vieren. Wij doen ieder jaar standaard een etentje.

  • Met wat kleine cadeautjes bij de ouders. Beetje traditie en verder lekker niks 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge