Mijn maand in foto’s #05

Vandaag laat ik jullie weer mijn maand in foto’s zien. Iedere laatste dag van de maand komt er een overzichtje met foto’s online. Laatste dag van de maand Irma? Ja inderdaad, dat moest dus eigenlijk gister gebeuren, maar omdat toen ook al ‘Een kijkje bij…’ online kwam heb ik het even een dagje opgeschoven. Hopelijk vinden jullie het niet erg en nemen jullie gezellig een kijkje in de afgelopen maand! De maand mei: mijn vader was jarig, het was reddingbootdag en we kregen een nieuwe schutting!

Kijken jullie mee?

Als ik ‘s morgens Nina wakker maak (of op haar kamer kom en ze is al wakker) gaat ze altijd nog even lekker liggen, uitrekken en bijkomen. Zo ook de eerste dag van Mei. Heerlijk om te zien!

Deze foto’s heb ik 2 en 3 mei gemaakt van Nina. Mijn moeder heeft een mooi lang grijs vest voor haar gebreid, aan de foto’s te zien is Nina er erg blij mee (en ik ook!)!

Als ik veel fruit (over) heb maak ik graag een smoothie voor bij de lunch. Ook Nina vind die hartstikke lekker. Deze foto deelde ik op mijn Instagram Stories.

Opeens had ik heel veel zin om iets lekkers te gaan maken. Na even bladeren in het boek van ChicksLoveFood zijn het de witte cashewrotsjes geworden.

En een foto voor Instagram maken met een peuter om de benen is niet handig natuurlijk 😉

Maar oooo wat waren ze lekker!

3 mei kwam Harm Hendrik spontaan met dit leuke boeketje thuis voor op onze salontafel!

Voor zichzelf had hij ook een ‘cadeautje’ meegenomen bij de Welkoop. Met veel gras in de voor- en achtertuin is deze strooiwagen natuurlijk wel handig!

Deze prachtige tuinkussens heb ik gekocht via een verkoophoek op facebook. Mijn moeder gaat ze nog iets aanpassen en dan hebben we prachtige kussens voor in onze banken!

5 mei: bevrijdingsdag, maar ook de verjaardag van opa (mijn vader)! Er werd dus een prachtig kunstwerk gemaakt.

Nina was van plan om alle hartjes voor haar kunstwerk te gebruiken…

‘s Middags gingen op we op bezoek bij mijn vader, hij was net het fietsstoeltje op zijn fiets aan het zetten voor Nina. Dat worden vast heel veel rondjes fietsen!

Reddingboot 2017; natuurlijk hebben we even bij oom Erik en opa gekeken!

We maken er maar een traditie van om ieder jaar op de foto te gaan 😉

Mmm ziet dit ontbijtje er niet heerlijk uit? Kwark, ontbijtgranen en aardbeien!

Harm Hendrik is druk bezig met het elektra onder de overkapping en in de schuur. Ook wil hij de schuur helemaal gaan opknappen. Flinke klus maar hij doet het maar wel ‘even’!

Zomaar even een bosje ‘bloemen’ geplukt in de berm hier langs de weg. Ik vind het prachtig!

We genieten volop van de eerste zonnestralen, lekker kliederen met water.

Deze maand was het natuurlijk ook moederdag! En dat betekend ook een beetje ‘omadag’. Ik dacht dat het wel een leuk idee was om te gaan vingerverven. Ik heb het even voorgedaan aan Nina, maar ze liet al snel merken dat ze het helemaal niets vond. Gelukkig zijn er wel twee kunstwerken gemaakt voor de oma’s.

We hebben aan de achterkant van ons huis nieuwe schuttingen gekregen. Dat betekend dat eerst de oude schuttingen en coniferen er uit moesten, wat een werk! Maar Nina vond het wel interessant dat ze nu naar de buren kon ‘gluren’…

Moederdag

Harm Hendrik kwam zaterdag uit zijn werk met deze prachtige bloemen thuis!

En zondagmorgen een heerlijk moederdag-ontbijtje.

Van Nina kreeg ik deze prachtige tas van Zebra. Ze kwam heel trots met het (voor haar) grote pakket naar me toe lopen, heerlijk!

‘s Morgens zijn we naar de ouders van Harm Hendrik geweest en in de namiddag naar mijn ouders. Daar hebben we lekker frietjes gegeten! Mijn vader zette de hele schaal voor Nina neer maar dat vond ze echt geen probleem!

Met de warmere dagen maak ik het avondeten graag al wat eerder klaar. Dit keer hadden we een lekkere pasta met veel groente. Hier heb ik wat groente door het ei gedaan zodat ik meteen een lekkere lunch had, handig!

Op woensdag haalt mijn vader Nina altijd na zijn werk op om boodschappen te gaan doen. Nina weet het al precies en zit hier al te wachten op opa. Wat lijkt ze op deze foto al groot…

In onze voortuin staan een aantal sieruien, de muggen, bijen, wespen en andere beestjes hebben het er maar druk mee!

Een heerlijk werkdagje; foto’s maken, artikelen schrijven en inspiratie opdoen! Met zo’n heerlijke salade als lunch kom ik mijn dag wel door.

Eindelijk is onze nieuwe prachtige schutting geplaatst! Ik ga hier nog wel een artikel over schrijven met voor- en nafoto’s, maar we zijn er echt heel erg blij mee!

Mijn broertje was op zondagmiddag even bij ons, en daar moesten we natuurlijk even een foto van maken 😉

Maandag 22 mei waren we 3 jaar getrouwd! Hier heb ik ook een artikel over geschreven, hebben jullie die al gezien? Er staan onder andere een aantal trouwfoto’s van ons in!

Vorige week was het wel heel mooi weer, tijd om het badje op te zetten! Nina vind het heerlijk om lekker de hele dag buiten te zijn, spelen met het water, stoepkrijten, in haar speelhuisje en lekker met de ballen spelen. Als zij geniet, doe ik dat ook!

Bij mijn ouders lopen schapen op de dijk, en vaak komen ze ook heel dichtbij. Nina wil altijd even kijken, en dit keer ging ze samen met opa even wat brood geven!

Eindelijk heeft Nina haar eigen prachtige plekje in de tuin om te spelen. Het speelhuisje wat ze voor haar verjaardag kreeg staat nu op de juiste plek, en ik vind het prachtig geworden zo met de nieuwe schutting.

Op Hemelvaartsdag zou er familie komen barbecuen, dus heb ik nog even een mooi veldboeketje gemaakt voor buiten op de tafel.

Voor onze trouwdag zijn we donderdagavond heerlijk naar de Boet geweest om te eten. Het was nog heerlijk weer dus we hebben genoten op het terras!

Harm Hendrik zag zondag een bellenblaas in de schuur liggen en ging even bellen blazen samen met Nina. Ze vond het helemaal geweldig! Ze probeerde de bellen te pakken te krijgen, en vond het maar gek dat ze ‘plotseling’ verdwenen.

Afgelopen zondag aten we tussen de middag lekker asperges met aardappeltjes van de barbecue. Heerlijk!

En ‘s avonds kwamen mijn ouders en broertje even langs, hup de barbecue weer aan en lekker broodjes hamburger maken!

Nina heeft ontdekt dat er een trampoline bij de buren van mijn ouders staat… Aan de foto te zien denk ik dat het wel leuk vind 😉

Maandagavond bleef het nog zo lang lekker warm ‘s avonds dat we eerst even in de tuin gewerkt hebben en daarna lekker buiten hebben gegeten. Aspergesoep (van mijn vader) turks brood en kip!

Dinsdagmiddag was het wat minder mooi weer. Ik denk dat Nina dat even nodig had want ze heeft heel lang geslapen. Ook toen ze beneden was bleef ze lang op de bank zitten om even bij te komen. De aarbeien (‘aardbeis’ zoals Nina zegt) gingen er wel goed in!

Hebben jullie ook zo’n leuke, warme en vrolijke maand mei gehad?

11 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge