Leuke uitjes en activiteiten voor tweede paasdag

Hebben jullie al plannen voor de paasdagen? Worden het de ‘verplichte‘ familiebezoekjes of blijf je lekker thuis? Ga je misschien wel een weekendje weg? Een woonboulevard of de sauna? Ik heb een aantal tips voor maandag tweede paasdag voor jullie op een rijtje gezet. Van Buitendag tot Nijntje museum! Dus weet je nog niet wat je tweede paasdag wilt gaan doen? Lees dan zeker deze tips!

Kijken jullie mee?

Brunch
Brunch & ‘pop-up kinderboerderij’
Deze ‘pop-up kinderboerderij’ neemt eerste en tweede paasdag intrek bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Als je tijdens het paasweekend lekker buiten de deur willen brunchen, kunnen jullie de kinderen met een gerust hart meenemen! De kinderen kunnen zich vermaken op de mini kinderboerderij, ze kunnen hun eigen paasei beschilderen, en ze maken kans op een reuze chocolade paasei! Ook is er live jazz muziek van Joyce Stevens en Mijne Heeren. Meer informatie over deze gezellige middag vind je hier.


Buitendag Noordoostpolder
Dit jaar is de 7e editie van de Buitendag, de boswachter van Staatsbosbeheer en de Lionsclub Noordoostpolder nodigen jullie van harte uit! Traditioneel getrouw is dit een dag voor het hele gezin, met extra aandacht voor de kinderen. Zo kunnen de kinderen paaseieren zoeken, het kabouter pad lopen, een nestkastje timmeren, op de klimtoren en nog veel meer. Voor de ouderen zijn er ook tal van activiteiten, zoals de demonstraties schapen drijven, demonstraties met politiehonden en een markt met diverse streekproducten. Ook is er weer de medewerking van “De ridders van de IJssel”. Zij strijden in zwaardgevechten om de hand van een knappe jonkvrouw. Verder wordt er een heus kampement opgebouwd, waar men nog op traditionele wijze maliënkolders maakt en kookt. Kunt u niet wachten tot het zover is? Meer informatie is te vinden op de website.

Museum
Vier Pasen in Veiligheidsmuseum PIT!
De wereld ontdekken van de brandweer? Dat kan! Met Pasen staat PIT in het teken van de brandweer. De brandweer blust brand, maar wat doen zij nog meer? Doe de speciale tour door het museum over kunstenaar, uitvinder en generaal-brandmeester Jan van der Heijden en ga aan boord van de historische blusboot Jan van der Heyde II. Voor kinderen is er een leuke brandweerspeurtocht. Verkleed je als de brandweer, speur naar de brandweer objecten in het museum en ontdek wat de brandweer allemaal doet! In Museumrestaurant PIT kan worden genoten van heerlijke broodjes of een kopje koffie met een chocolade paaseitje. Geniet met goed weer van het zonnige terras met uitzicht op het Schipperplein. Meer informatie over het Veiligheidsmuseum vind je hier.



Nijntje Museum
Met het gezin een dagje uit? Ontdek het Nijntje Museum! Het Nijntje Museum is de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er het huis van nijntje, de dokter, de dierentuin, noem maar op. Kinderen stappen hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes. Tweede paasdag is het museum geopend, en kunnen jullie genieten van dit vrolijke museum. Meer informatie is te vinden op de website.


De Orchideeën Hoeve
Ga in het paasweekend, van vrijdag 14 tot en met maandag 17 april, op avontuur in de Orchideeën Hoeve en laat je verwonderen door de natuur die zich van zijn beste kant laat zien. Ontmoet de aapjes, bewonder duizenden kleurrijke vlinders en droom weg onder de kleurrijke bloemenzee. Dit alles natuurlijk na lekker gesmuld te hebben van het heerlijke paasontbijt in ons sfeervolle serre-restaurant. Al rennend, wandelend of rijdend over de kronkelpaden, bruggetjes en wildpaden kom je met Pasen vanzelf langs alle pareltjes uit de tropen. Voer samen met jouw gezin de grote riviermonsters, ontdek geheime junglepaden met de avontuurlijke speurtocht en laat jouw Tarzanhart sneller kloppen in de waterrijke junglespeeltuin.
Meer informatie is te lezen op de website van de Orchideeën Hoeve

Wat gaan jullie tweede paasdag doen?

14 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge