Een kijkje bij… José!

Vandaag het derde artikel van ‘Een kijkje bij…’. Het is de bedoeling dat iedere woensdag iemand anders aan het woord is en verteld over een plek in of om zijn / haar woning. Vandaag hebben we een prachtige ‘kastoor’ om te laten zien. José heeft een mooie en bijzondere werkplek gemaakt, dus vandaag nemen we ‘Een kijkje bij…José‘!

Mijn nieuwe ‘kastoor’
José | Vorig jaar ben ik gestart met mijn bedrijf, Local Flavour. Dit is een culinair evenementenbureau en hiermee organiseer ik vrijgezellenfeesten, familiedagen, vriendenweekenden, personeelsuitjes etc. Je kunt hierbij denken aan kookworkshops, culinaire wandelingen en allerlei proeverijen. Ook verkoop ik streekproducten. Iedereen die van lekker eten en drinken houdt, kan dus bij mij terecht. Ik werk voornamelijk vanuit huis, boven hebben we een studeerkamer met bureau, desktop en printer en alles erop en eraan. Toch merkte ik dat ik daar nooit zat. Vond het niet ‘gezellig’ werken. Dat betekende dat ik altijd mijn laptop ergens in huis open sloeg. De ene keer was dat in de keuken, dan weer aan de eettafel en soms ook op de bank en zelfs wel een enkele keer in bed. Mijn hele ‘kantoor’ sleepte ik dan naar die plek. Dus er lag eigenlijk continu overal werk door het hele huis. Het was rommelig en ik werd er onrustig was. Mijn favoriete werkplek is de keuken. Daar heb ik veel licht en ook het zetten van een kopje thee sla ik daar, in tegenstelling tot de andere ‘werkplekken’ in huis, het minst snel over.

Met mijn vriend heb ik het meerdere keren gehad over het feit dat een bureau in de keuken het meest ideaal zou zijn. Maar dat was geen optie, omdat dat echt niet praktisch was. Na nog een paar maanden aanmodderen, zei ik gekscherend tegen hem: ‘Waarom maken we geen bureau in de kast? Je hebt toch uitschuifbureaus?’

‘Waarom maken we geen bureau in de kast?
Je hebt toch uitschuifbureaus?’

Ik bedoelde het als grap, maar mijn vriend was direct enthousiast na mijn argument dat mijn werk dan niet meer door het hele huis zou slingeren. Hij is gelukkig erg handig en is gaan meten, materialen gaan halen en aan de slag gegaan. En het resultaat mag er zijn: van keukenkast naar kantoor en weer terug naar kast door alleen maar de deurtjes open en dicht te doen. Ik noem het daarom kastoor. Het is nog best een klus geweest, maar ik ben er erg blij mee. Alles ligt nu op 1 plek en het bureau is precies op de juiste hoogte afgesteld voor mij. Ik vind het echt heel mooi geworden en zit er elke dag met veel plezier te werken.

Werkplek

Ik vind het echt heel mooi en praktisch geworden José!

Wat vinden jullie van José! haar nieuwe ‘kastoor’?

13 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge