Een kijkje in onze eigen tuin

Ik heb jullie al een aantal keren beloofd om onze nieuwe achtertuin aan jullie te laten zien. Het heeft even geduurd, maar vandaag is het zover! Niet dat ik de tuin niet mooi vind, nee ik ben er super trots op! Maar ik moest wel even het juiste moment vinden om foto’s te maken. Als ik tijd had regende het, was Nina net lekker aan het spelen (lees al het speelgoed door de tuin) of was er veel blad gevallen. Ik laat jullie foto’s zien tijdens ons klusproject en hoe het er nu uit ziet.

Kijken jullie mee?

Het klussen

Toen we het huis hadden gekocht in de winter van 2013 was het moeilijk in te schatten hoe de tuin er uit zag. De meeste planten zijn in de winter weg en een zonnetje doet natuurlijk veel goeds aan een tuin. In het voorjaar zagen we al wel dat we toch graag wat dingen zouden willen veranderen, en hoog op ons wensen lijstje stond toch een (grotere) overkapping. Met de koop van het huis wisten we al wel meteen dat we geen vijver wilden, deze vonden wij veel te groot. Dit was nog een hele klus om er uit te halen! Op de foto hierboven zie je wat het formaat van de vijver was, van de achterdeur tot bijna de poortdeur.

In de winter kwamen we er al achter dat het pad niet erg handig was, een aantal glijpartijen en blauwe plekken verder hebben we besloten om als eerste er een andere tegel in te leggen.

Later heeft mijn broertje de ‘oude’ overkapping gesloopt.

Onze nieuwe overkapping is geplaatst door Houtbouw Visser uit Urk. Het dak van de schuur is verwijderd, en het nieuwe dak is doorgetrokken en is ook de overkapping geworden. De voorkant van de schuur, aan de tuinkant, is opnieuw betimmerd. Ook is er een nieuwe deur ingekomen. Binnen 2,5 dag was de klus geklaard, en we zijn er erg blij mee!

Overkapping

Graag wilde we ook twee loungebanken onder de overkapping. Deze hebben mijn vader en Harm Hendrik gemaakt. Ik ben nog wel op zoek naar een leuke tafel voor erbij, maar dat komt vast binnenkort wel!

Langzaam begint alles een plekje te krijgen. We hebben nu een plekje om te eten en een plekje met loungebanken. Hoe we dit later gaan indelen weten we nog niet precies, want een (vaste) buitenkeuken staat ook nog hoog op ons lijstje.

Lampen

Onder de overkapping wilde we wel graag verlichting hebben. Zodat we met de lange zomeravonden ook wat langer buiten kunnen zitten, en in de winter ook gezellige verlichting hebben. Deze touwlampen vond ik echt geweldig! Wel moest je er los de lampen bij kopen, geen probleem natuurlijk zo kun je mooi zelf kiesen welke je mooi vind. Het stuk hout had mijn moeder gevonden, en deze was bijna net zo lang als de tafel, dat kwam dus erg goed uit! Hier heb ik de lampen omheen gedraaid en bevestigd.

In totaal zijn het drie lampen boven de eettafel en twee boven de kleine tafel.

Dit is geen foto van goede kwaliteit, maar de sfeer is nu wel goed te zien!

Speelplek

Voor Nina wilde we graag een eigen plekje maken in de tuin. Op de plek waar de grote vijver zat is nu een mooie speelplaats. Dit hebben we laten bestraten, en hier staat nu onder andere Nina haar speelhuis die we hebben gegeven voor haar tweede verjaardag.

Ook staat hier de zandbak en de Waterplay.

Zo heeft ze echt haar eigen plek om te spelen, en ik merk dat ze dat heel fijn vind!

Schutting

Samen met de twee buren hebben we besloten dat we een nieuwe schutting gingen plaatsen. De keuze is gevallen op schaaldelen met een antraciet grijze betonnen paal. De schutting geeft een stoere uitstraling, is lekker grof en ‘anders dan anders’.

De schutting hebben we laten plaatsen door Rammo Tuinhout uit Dronten. Het contact was heel fijn, en de prijs al helemaal! De schuttingen (aan twee kanten) stonden binnen 2,5 uur! We hadden wel zelf de oude schutting en beplanting verwijderd.

Planten & decoratie

Deze plant (ijzerhart) kregen wij in mei van mijn ouders voor onze trouwdag. Het was toen een heel klein plantje. Hij is erg gegroeid en doet het dus erg goed. Hier komen heel veel vlinders op af, erg gezellig!

Ook in mei kregen wij deze Lupine, en ook deze plant groeit erg goed. De bloemen vind ik echt erg mooi!

Decoratie

Zink vind ik erg mooi voor in de tuin. De dakgoot om de overkapping is ook van zink, en we hebben al diverse teilen, emmers en gieters staan. Onder het keukenraam zou ik nog een mooie oude (werk)bank willen om alles mooi op te zetten.

Er zijn ook een aantal dingen waar ik op rommelmarkten naar kijk zoals oude lantaarns, vogelkooitjes en vogelnestjes. Ik vind het leuk om bijvoorbeeld een muur helemaal vol te hangen met kooitjes. Flink doorsparen dus!

Dit oude blikje zegt natuurlijk genoeg! Een echt oud blikje van de supermarkt Spar. Soms zoek ik nog wel eens op Marktplaats naar oude spullen van de Spar, dat vind ik natuurlijk ook hartstikke leuk voor mijn man.

Er staan zeker nog een aantal dingen voor de tuin op ons wensenlijstje, maar wij genieten nu al volop! Wij zijn echt mensen die al buiten zijn als het maar even droog is. En ook buiten eten doen wij graag. Gelukkig vind Nina het ook heerlijk om buiten te zijn, en heerlijk in de zandbak te spelen.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Dat kan via deze link.

Genieten jullie ook zo van het buitenleven?

7 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge