Het tweedehandsje van… Natasja!

Vorige week kwam het tweedehandsje van mijn moeder Anja online. Zij liet een bijzondere kast en een fles zien. Vandaag laat Natasja een aantal van haar tweedehandsjes aan ons zien, zoals haar mooie stoeltje en een hele mooie vlinder. Vandaag ‘Het tweedehandsje van…Natasja’!

Kijken jullie mee?

Natasja | Mijn naam is Natasja, ik ben 26 jaar oud en ik woon in het mooie Brabant. Ruim twee jaar geleden heb ik een heel fijn en groot appartement gekocht vlak bij het centrum van Oss. Bij de eerste bezichtiging was ik op slag verliefd en de liefde is nog steeds niet over. Mijn liefde voor interieur is erg groot, ik vind het leuk om verschillende stijlen te combineren op zo’n manier dat het geen rommel wordt. Ik ben heel veel bezig met het steeds opnieuw stylen van mijn eigen woning met daar onder een vaste basis. Mijn ideeën haal ik voornamelijk van Instagram en Pinterest, sinds een tijdje ben ik zelf ook erg actief op Instagram met onder andere mijn eigen interieur foto’s via mijn Instagram-feed.

Ik sta zelf een aantal keer per jaar op de snuffelmarkt in de Brabanthallen in ‘S-Hertogenbosch. Ik ga dan natuurlijk ook op onderzoek uit naar mooie pronkstukken voor in mijn huis. Ondertussen dump ik mijn vriend achter mijn eigen kraam en ga ik zelf even snuffelen. Hij roept dan altijd nog even dat ik nu een keer niets hoef te kopen. Als ik vervolgens terug kom met een nieuw pronkstuk kan ik van zijn gezicht al aflezen dat hij het toch eigenlijk wel heel mooi vindt!

Ik ben sowieso altijd op zoek naar mooie LP platen, heerlijk om regelmatig een plaat te luisteren op mijn platenspeler, deze heb ik gevonden via Marktplaats en daar heb ik heel veel plezier van. Daarnaast bezoek ik regelmatig de kringloopwinkel hier in Oss. Maar de meeste pronkstukken krijg ik toch wel van mijn familie. Mijn tip is om zeker eens op de zolder van je opa en oma te kijken! Als ik op de koffie ga bij de oma van mijn vriend zit ze al klaar met mooie spullen die ze van haar zolder heeft gehaald, dat is zo leuk!

Stoel

Ik ben super trots op het houten schommelstoeltje met de mooie bloemenprint wat op de slaapkamer staat. Op dit stoeltje heb ik jarenlang geschommeld als klein meisje bij mijn overgroot opa- en oma. Het is een eer dat ik deze lieve mensen nog heb mogen kennen. Inmiddels zijn ze helaas alweer jaren geleden overleden, dit stoeltje laat mij nog vaak terug denken naar die mooie tijd. De kleuren uit de stof komen weer mooi terug in de kleur op de muur van de slaapkamer.

In een open kast in de woonkamer heb ik een aantal pronkstukken tentoongesteld, waaronder een aantal oude fototoestellen. Hier staan fototoestellen van de kringloop, rommelmarkt, maar ook van de overleden opa van mijn vriend en deze is van mijn eigen opa geweest. Ik heb mijn opa helaas zelf nooit mogen leren kennen, hij is overleden toen mijn vader 12 jaar was. Ik vind het zo bijzonder dat ik toch iets wat hij in zijn handen heeft gehad, in mijn huis heb staan.

Vlinder

De laatste keer dat ik zelf op de rommelmarkt heb gestaan kwam ik bij mijn eigen zoektocht deze prachtige vlinder tegen. Hier was ik al heel lang op zoek naar, helaas zijn die vaak erg duur. Deze vlinder was te koop voor ongeveer 7 euro, ik heb hem ook voor deze prijs gekocht omdat ik hem al zo goedkoop vond (op de achterkant stond de oude prijs nog: 27 euro).
Ik ben toen meteen op zoek gegaan naar een mooi doosje om de vlinder in te kunnen doen. Aan het einde van de dag kwam ik dit glazen ronde doosje met gouden randje tegen, super blij! Dit was precies wat ik zocht. Ook dit doosje was helemaal niet duur! Dit pronkstuk ligt nu te shinen op mijn eettafel.

Delfs blauwe vaas

Mijn laatste aankoop was deze Delfsblauwe vaas. Ik was al lang op zoek naar een delfsblauwe vaas, maar op Marktplaats waren ze best prijzig. Uiteindelijk kwam ik hem tegen in de kringloopwinkel hier in Oss voor 4,50 euro! Wat een koopje. Mooie bloemen er in en hij staat prachtig op mijn marmeren bijzettafeltje.

Ik ben altijd op zoek naar spullen met een verhaal, ik vind dit zo bijzonder. Als mensen voor het eerst in mijn woning komen snuffelen ze altijd even in de kast in de woonkamer waar een aantal pronkstukken staan. Hierdoor heb je ook meteen een gespreksonderwerp. Mensen worden altijd nieuwsgierig en vinden het altijd leuk om te horen welk verhaal er achter zit. Vriendinnen en familie vragen altijd als ze langs komen of ik weer iets nieuws heb gekocht, ze weten dat ik altijd aan het snuffelen ben naar nieuwe stukken en maken eerst altijd een rondje door het huis voordat ze lekker op de bank gaan zitten met een bak koffie.

Mijn doel voor de toekomst is om vaker tweedehandsjes op te gaan knappen. Ik heb tot nu toe een eetkamerstoel opgeknapt, het lijkt mij erg leuk om dit vaker te gaan doen. Ik ben helaas niet zo heel handig en veel te haastig dus de kunst is om mijn draai daar nog in te gaan vinden. Een leuke uitdaging!

Groetjes Natasja
Instagram.com/the.world.of.natasja

 

Wat een prachtige tweedehandsjes heb je aan ons laten zien Natasja, geweldig!

Wat vinden jullie het mooiste tweedehandsje van Natasja?

irma

9 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge