Het tweedehandsje van… Jenneke!

Vorige week kwam het tweedehandsje van Marianne online. Zij liet ons een hele mooie poster zien die ze gekocht had op de vrijmarkt. Vandaag wil Jenneke ons een mooi tweedehandsje laten zien dat ze gekocht heeft in de kringloop. Vandaag ‘Het tweedehandsje van…Jenneke’!

Kijken jullie mee?

Jenneke | Mijn naam is Jenneke en ik woon samen met mijn kat Dribbel in een nieuwbouwwoning in Enschede. Mijn 3 volwassen kinderen hebben allemaal hun eigen plekje hebben gevonden in Amsterdam, Den Haag en Enschede dus de boodschappen en de was doe ik al een groot aantal jaren alleen voor mezelf 🙂 Het bevalt prima!Ik woon nu 1,5 jaar in deze woning en vanaf het begin voel ik me hier ontzettend thuis! Het is niet groot en lekker knus, helemaal prima voor mij! Hiervoor woonde ik in een oud, gerenoveerd huisje aan het water. Zomers echt de ideale plek omte wonen, ‘s winters alleen veel te stil en te eenzaam. Het was een hele overgang naar een nieuwbouwwoning in het centrum van Enschede maar ik heb er nog geen dag spijt van gehad!

Tafeltje

Ik ben verzot op kringloopwinkels! Het grote snuffelgehalte in zo’n winkel zorgt iedere keer weer voor een soort kinderlijke spanning: ga ik vandaag mijn ‘schat’ vinden? Ik zie wel een verandering plaatsvinden ten opzichte van ‘vroeger’ en dan vooral qua prijzen. Omdat vintage nu erg in is, durven ook tweedehandswinkels best hoge prijzen te vragen en dat vind ik begrijpelijk maar jammer. Des te groter is het zoekavontuur naar de echte mooie spullen voor een klein bedrag! Marktplaats is ook een favoriet! Het liefst zoek ik dan bij mij in de buurt zodat ik snel kan handelen. Tip: toets bij je zoekopdracht eens ‘oud’ of ‘gebruikt’ in, dan krijg je hele andere dingen te zien dan wanneer je de zoekterm ‘vintage’ intikt.

Tafeltje

Het voordeel van rondneuzen in een bekende kringloopwinkel vind ik dat je weet waar welke spullen staan. In mijn meest bezochte winkel (Het Goed) heb ik dus een vaste route: eerst de prullaria, daarna de keukenspullen en dan, lekker verrassend om het hoekje de kleinmeubelen. Jammergenoeg zat er vandaag niks bij voor mij. Kan gebeuren, dan kijken we gewoon de volgende keer weer, toch? Ik vervolg mijn route langs de boeken enz. en zie een medewerker lopen met een kar vol nieuwe oude spullen. Op die kar lag iets roods dat mijn aandacht trok en terecht: wat een beauty! Niet zozeer van kleur maar wel van vorm! Die was voor mij!

Tafeltje

Hij heeft eerst een tijdje in het rood in m’n kamer gestaan omdat ik niet kon kiezen welke kleur hij moest worden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een potje matte blauwgroene krijtverf die ik nog had staan maar dat kan maar zo weer een ander kleurtje worden! Het is nu echt één van mijn favoriete tafeltjes! Ik denk niet dat ik hem snel weer weg zal doen.

De vraagprijs was €7,50 en dat heb ik er ook voor betaald. Soms, als een item beschadigd is of zo, probeer ik wel iets van de prijs af te krijgen hoor maar in dit geval vond ik het al een heel redelijk bedrag. Hij staat op dit moment naast mijn bank maar dat kan heel snel veranderen. Alhoewel, eigenlijk vind ik dit wel een ideaal plekje want zo heb ik mijn tijdschriften bij de hand en Dribbel vindt het ook een heerlijk plekje om te liggen. Dicht bij mij met uitzicht op de tv 🙂

Tafeltje

Het tafeltje verkeerde in prima conditie. De verf was op sommige plekken een beetje afgebladderd maar dat vind ik juist leuk. Het liefst had ik ‘m dan ook zo gelaten maar dat rood, daar kon ik toch niet echt aan wennen. De kleur die het nu heeft, maakt het een wat ‘braver’ tafeltje. Het zou dus maar zo kunnen dat het binnenkort een andere kleur krijgt, okergeel of zo. Iets meer pit dus.

Ik ben er gewoon blij mee omdat ik het model mooi vind en het een koopje was!

Groetjes Jenneke

Wat een prachtig kringloopje Jenneke! 

Wat vinden jullie van die koopje van Jenneke?

irma

3 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge