Het grote kabouterbos | Dronten

Er zijn van die uitjes die dicht bij je woonplaats zijn maar waar je nog nooit geweest bent. Het grote kabouterbos in Dronten was zo’n uitje voor ons. In juli hadden we een paar dagen vrij samen, en het was prachtig weer. Het grote kabouterbos werd nu toch echt door ons bezocht. Wat wij van dit uitje vinden lees je vandaag in dit artikel.

Kijken jullie mee?

Kabouterpad

Kabouterbos

Het kabouterpad is een paaltjesroute voor kinderen van ongeveer 3 t/m 7 jaar. Wij hebben ons gemeld in het Pannenkoekenhuis en hebben een tasje gekocht voor € 6,50. Hiervoor kregen we een rugzakje met een boekje met opdrachten, een kaboutermuts en wat lekkers om te picknicken. Het opdrachtenboekje wisselt mee met elk seizoen waardoor het Kabouterpad eigenlijk altijd anders is.

Kabouterbos

Als eerste kom je dit bord tegen als je het kabouterpad oploopt.

Kabouterbos

En natuurlijk kom je veel kabouters tegen onderweg! Maar ook zijn er diverse huisjes te vinden.

Kabouterbos

Langs de route stonden diverse paddestoelen waar je aan kan draaien zodat er muziek uit komt.

Kabouterbos

Dat vond Nina natuurlijk helemaal geweldig!

Kabouterbos

Ook vond je halverwege een gezellig plekje om lekker even te picknicken. De route was erg leuk om te lopen, je kwam genoeg tegen en duurde niet te lang.

Speeltuin

Kabouterbos

Nina kon niet wachten om naar de speeltuin te gaan, want deze had ze al gespot toen we het tasje gingen halen voor het kabouterpad. En ik moet zeggen… Het ziet er ook echt wel erg leuk uit! Het is niet groot, maar lekker overzichtelijk en erg leuk aangekleed in kabouter-stijl.

Kabouterbos

Er zijn diverse huisjes waar de kinderen in kunnen, en het terras is aan de rand van de speeltuin zodat je de kinderen goed kan zien terwijl je aan een kopje koffie zit.

Kabouterbos

Het grote paddestoel springkussen was natuurlijk favoriet!

Kabouterbos

Ook zijn er diverse waterelementen in de speeltuin, neem dus vooral een extra broekje mee!

Restaurant

Kabouterbos

Na de wandeling door het bos was het tijd voor een kopje koffie, met een heerlijk taartje!

Kabouterbos

Ook binnen in het restaurant was alles erg leuk aangekleed. Overal vind je kabouters, rijden treintjes en is er muziek!

pannenkoekenhuis

Nina had een tosti met snoepjes!

pannenkoekenhuis

Ik ging voor een pannenkoek met brie en walnoten… HEERLIJK! Mijn man had een broodje Pulled Pork en vond deze ook echt erg lekker.

Wij waren eigenlijk best verrast hoe leuk het in het grote kabouterbos is. Wij waren er op een normale doordeweekse dag dus het was erg rustig, ik vermoed dat het op vakantiedagen wel erg druk zal zijn. Het is een goedkoop uitje en de (jongere) kinderen kunnen zich hier zeker een paar uurtjes vermaken!

Zijn jullie al eens in het grote kabouterbos geweest?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge