Een kijkje bij… Marjolein!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week liet Melanie haar prachtige woonkamer zien. Maar vandaag nemen we ook een kijkje in een bijzondere woonkamer met prachtige details. Vandaag ‘Een kijkje bij…Marjolein’!

Marjolein | Ik ben Marjolein en ik woon samen met mijn man Dave en onze vier katten op Texel. Zeven jaar geleden hebben wij ons huis gekocht en sinds vijf jaar zijn we ons huis aan het verbouwen. Toen we ons huis kochten was het van binnen kanariegeel geverfd en erg gedateerd. We hebben alles gestript en zijn helemaal overnieuw begonnen. Alleen de voordeur zit nog op dezelfde plek, verder is alles veranderd. Gelukkig is mijn man erg handig en werkt hij in de bouw. Hierdoor hebben we heel veel zelf kunnen doen. Vijf jaar geleden hebben we ons huis uitgebouwd waardoor we een veel ruimere woonkamer kregen. Hier hebben we nu dubbele openslaande deuren naar de tuin, wat heel prettig is en veel lichtval geeft. Ook de keuken hebben we verplaatst, waardoor deze nu een stuk ruimer is.

Alleen de voordeur zit nog op dezelfde plek.

De woonkamer is mijn favoriete plek in het huis. In de woonkamer hebben we veel dingen zelfgemaakt, waarvan de stellingkast ons laatste project is geweest.
Dave heeft de kast gemaakt van oude stalen profielen die hij op zijn werk had gevonden, en deze profielen zijn 65 jaar oud! We hebben ze zelf zwart gespoten en er planken op gelegd. Dit was nog een hele klus aangezien de planken behoorlijk zwaar waren. De ixxi hebben we laten maken op internet en is een foto van onze vakantie in Noorwegen afgelopen jaar. De grote glazen vaas heb ik gekocht bij een lokale woonwinkel.

Ook de bank is een diy-project en de groene kast hebben we gemaakt van een Ikea besta-kast door er een houten ombouw en andere deuren voor te zetten. Ik heb hem groen geverfd met krijtverf. De eames schommelstoel heb ik gekregen voor mijn 30ste verjaardag van mijn man en mijn familie. Deze stoel is me dus erg dierbaar. De hangstoel was een cadeautje van mijn man, en het vloerkleed is een tweedehands vondst.

In de keuken hebben we zelf de eetkamertafel gemaakt met schragen van ikea en het houten blad heeft Dave zelfgemaakt van allemaal losse latjes. Ook het bankje is zelfgemaakt.
Het meisje met de parel hebben we van internet gehaald en vergroot. Hierna hebben we 300 spijkers in de muur geslagen en met een touw de afbeelding ‘overgetrokken’, net als vroeger op school. Ook de bordjes aan de muur zijn diy’s. Het zijn simpele witte borden die ik afgeplakt heb en daarna gespoten met zwarte verf. De eetkamerstoelen komen bij de kwantum vandaan, maar wij hebben ze zwart gespoten. Oorspronkelijk waren ze wit, maar dat begon te verkleuren. Kussentjes, vachtje en het witte kannetje heb ik gekocht bij de Ikea, de vaasjes komen bij de kringloop vandaan. Ons huis is dus echt een doe-het-zelf/tweedehandsvondsten huis, van het verbouwen tot het inrichten. We zijn bijna klaar met verbouwen, maar met het zelf maken van meubels of het vinden van gave tweedehands spullen waarschijnlijk nooit.

Groetjes Marjolein

Wauw Marjolein, wat een prachtige woning! Heerlijk op Texel met prachtige zelfgemaakte, en tweedehandsvondsten!

Wat vinden jullie van het interieur van Marjolein?

1 Comment

  • Wat een prachtig huis en wat leuk dat jullie alles zelf hebben gedaan! De stellingkast vind ik prachtig en ook het meisje met de parel wat een leuk idee?
    Anja onlangs geplaatst…TwitterMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge