Een kijkje bij… Maaike!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week vertelde Grace over haar prachtige keuken. Deze week verteld Maaike over haar speciale woning gemaakt van Fichten hout in Oostenrijk! Zij laat ons een kijkje nemen in haar woonkamer, vandaag ‘Een kijkje bij…Maaike’!

Kijken jullie mee?

Maaike | Hallo, ik ben Maaike. Vriendin van Frank, moeder van twee jongens. Vanuit huis schrijf ik dagelijks voor op-wintersport en bergfamilie. Een jaar geleden zijn we vanuit Nederland naar Oostenrijk verhuisd. Tijdens een wintersport zagen we dit leuke huis, we waren op slag verliefd. We maakte een kijkafspraak en tekende diezelfde week nog een contract om een half jaar later in het huis te trekken. 
Kwamen wij toch even met een verrassing terug van een vakantie, mensen dachten dat we gek waren geworden! Maar wij waren intens gelukkig en zeker van onze zaak (voor zover je dat kan zijn als je gaat emigreren).

Woonkamer Maaike

Vrienden hielpen ons met de verhuizing en inrichting, terwijl onze kinderen bij hun opa’s en oma’s logeerden. Toen alles op zijn plek stond, zijn we de kinderen gaan halen. Ze moesten wel even wennen aan het huis, met name de eerste dagen vonden ze het erg klein. Maar ondertussen zijn we allemaal gewend en willen we nooit meer weg.
Het mooist aan dit huis is de locatie. We wonen aan een bos. Door het bos loopt een langlaufpad. ’s Winters langlauf ik zo vanaf huis het bos in. Ook de skilift is op loopafstand. Ideaal want beide kinderen zijn lid van de plaatselijke skiclub. En tot slot zijn er diverse bergwandelingen mogelijk vanaf onze eigen voordeur.

Woonkamer Maaike

Het huis is geheel gemaakt van Fichten hout. Aan het hout worden allemaal positieve eigenschapen bedeeld. Zo is het bloeddrukverlagend, hartslag verlagend, zuiverend en zorgt het voor diepere slaap. Het geeft ook een bepaalde houtgeur af. Wij ruiken dat normaal gesproken niet, maar mensen die op bezoek komen ruiken het duidelijk (en wij ook na een paar dagen vakantie). Je moet er natuurlijk van houden, maar wij zijn er inmiddels gek op!

Woonkamer Maaike

We hebben verder dan ook niks met de muren gedaan. Behalve dat onze kinderen er met punaises tekeningen aan mogen ophangen. Toen we verhuisde uit Nederland, moesten we veel spullen wegdoen. We kwamen immers uit een groot huis. Om te kijken wat we mee konden nemen hadden we een plattegrond getekend. Dat was even slikken want er paste meer niet dan wel. We verhuisde uiteindelijk met een handjevol meubels en 32 dozen. We kochten voor de kinderen een stapelbed en wat gordijnen. Dat was het. Meer is er ook nooit bijgekomen. Het blijkt namelijk voor ons heel comfortabel om met minder spullen te leven. Ik hoef minder op te ruimen en minder schoon te maken. Alleen boeken en spelletjes, die hebben we nog best veel. Oh, en lego natuurlijk. Onze kinderen kunnen niet zonder lego.

Woonkamer Maaike

We zijn er best trots op dat wij met z’n vieren in zo’n kleine ruimte kunnen leven. En dat we er met weinig spullen een ‘echt thuis’ van hebben weten te maken. Vroeger was ik heel erg bezig met wat optisch mooi was. Nu vind ik het prima als de kinderen een tekening in de woonkamer hangen. Staat best gezellig toch?! Maar een jaar geleden was ik er nog totaal overstuur van geraakt omdat het niet bij mijn interieur paste. Of om het idee dat mijn muur ervan zou beschadigen. Nu geniet ik van de imperfectie. Van de bloemen, tekeningen en stenen die mijn kinderen het huis in brengen. Mooie stenen krijgen een plekje bij de planten, bloemen worden in passende potjes uitgestald en de mooiste tekeningen hangen aan de muur. Voor mij is dit thuiskomen.

Wat een stoere keuze om te emigreren Maaike! En wat een knusse woonkamer!

Wat vinden jullie van de woonkamer van Maaike?

irma

13 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge