Een kijkje bij… Lubbert!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week was het herfstvakantie en heb ik even een weekje ‘vrij’ genomen. Maar daarvoor vertelde Hester over hun mooie peuterkamer van Julian. Deze week laat Lubbert ons een kijkje nemen in hun woonkamer, vandaag ‘Een kijkje bij…Lubbert’!

Kijken jullie mee?

Woonkamer Lubbert

Lubbert | Ik ben Lubbert Kramer, 29 jaren jong en sinds eerste kerstdag 2017 woon ik samen met Ellen en Mendy in Biddinghuizen. Ruim drie jaar geleden begon het avontuur van deze woning, om precies te zijn mei 2015. Vanwege het werk en het buiten Urk willen gaan wonen was de grens getrokken tot en met Almere. Dat is nogal een breed begrip vanaf Urk gezien maar er vielen enkele plaatsen als Lelystad op voorhand af. Omdat wij vrienden in Dronten hebben wonen waren wij daar ook langs de makelaar gegaan. Ellen was op slag verliefd op deze woning, het had namelijk een inloopkast (en wat kan een vrouw zich nog meer wensen)!

In de zomer van 2015 werd het voorlopig koopcontract getekend en daarna begon langzaam alle ellende. De bouw van onze woning was geen droomverhaal waarbij het faillissement van ons klussenbureau het dieptepunt was. Uiteindelijk heeft de bouw van onze woning met alle vertraging, bureaucratie en andere problemen twee jaar moeten duren. Ik hoef niet uit te leggen dat er grote problemen ontstonden met leveranciers en dat zaken die wij uitgezocht en/of gekocht hadden niet meer leverbaar waren toen de oplevering eindelijk daar was. Ondanks alles is onze woning voor ons een paleis geworden waarin een (strakke) moderne inrichting afgewisseld is met warmte verankerd met het kinderlijke gevoel wat blijft overheersen, je bent per slot van rekening zo oud als je jezelf voelt.

Woonkamer

Woonkamer Lubbert

De leefruimte bestaat uit drie delen, de woonkamer, keuken en het eet-/werk gedeelte. In deze blog leg ik de nadruk op de woonkamer en keuken. Tijdens de voorbereiding naar de oplevering hadden wij besloten dat wij alle kamers zouden voorzien van een muur met een kleur en de andere muren wit. In eerste instantie ging mijn voorkeur uit naar een blauwe muur, dit omdat een van de pronkstukken die wij wilden ophangen dan goed tot zijn recht zou komen. Ellen had namelijk voor haar verjaardag van mij een wereldkaart van map-a-wall gekregen. Ellen wilde alleen geen blauwe muur in de woonkamer en dus moest er een compromis gesloten worden. Voor iedereen die mij kent die weet dat ik helemaal geen eigen willetje heb… maar toch zijn wij eruit gekomen. Brandweerrood beneden en blauw op de slaapkamer.

Woonkamer Lubbert

Onze tv-meubel en salontafel komen bij Meubella vandaan. Deze winkel verkoopt meubels voor een moderne inrichting. Wij hadden hier ook een mooie witte bank gezien die op voorraad direct geleverd kon worden. Na de oplevering besloten wij onze meubels toch nog eens uit te zetten op de vloer met plakband. Wij kwamen tot de ontdekking dat de bank die wij graag wilden wel zou passen, maar als er veel bezoek zou komen je niet gemakkelijk rondom stoelen kon bijzetten. Dit kwam door de U vorm van de bank. De woning was inmiddels opgeleverd en met een paar weken wil je er natuurlijk in gaan wonen maar een bank heeft levertijd en vind daarnaast maar eens de bank die je wilt hebben. Wij kwamen dan ook al vrij snel tot de conclusie dat de bank die wij wilden hebben niet op tijd geleverd zou worden voor onze verhuizing. Uiteindelijk vonden wij onze huidige bank bij Zitmaxx en hebben wij maar anderhalve maand hoeven te overleven op de eetkamerstoelen ter vervanging als bank.

Keuken

Woonkamer Lubbert

Onze keuken was vrij snel uitgezocht. Satink de leverancier welke in het project aangesloten was wist ons snel binnen te halen met een goede prijs. Onze belangrijkste eis was dat de keuken een Amerikaanse koelkast zou bevatten, een kookeiland en verder veel opbergruimte.

Woonkamer Lubbert

Naast al het bovenstaande zou ik nog veel meer kunnen schrijven over onze woning. Zo is onze woning slim gemaakt door middel van allerlei sensoren, schakelaars en slimme lampen. Momenteel bereiden wij onze woning voor op kerst met 60 meter ledstrip rondom de woning (een Amerikaans huis)! Mijn ouders zeiden dat een huis nooit klaar zou zijn, ik moet ze daar toch gelijk in gaan geven…

Omdat iedereen zijn tijd maar een keer nuttig kan besteden laat ik het hierbij en wie weet schrijf ik toekomstig nog eens een blog. Bijvoorbeeld over een andere kamer in onze woning of over hoe ons huis slim gemaakt is? Laat het maar weten! 

Groetjes Lubbert

Wat een mooie woonkamer en keuken Lubbert, bedankt voor het binnenkijken bij jullie!

Wat vinden jullie van deze woonkamer en keuken?

irma

6 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge