Een kijkje bij… Hester!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week vertelde Miranda over haar gezellige woonkamer. Maar deze week laat Hester ons een kijkje nemen in de peuterkamer van Julian, vandaag ‘Een kijkje bij…Hester’!

Kijken jullie mee?

WIE: Erik Visser (30, zelfstandig ondernemer) Hester Visser (28, meewerkend adjunct in een kindcentrum), Julian (3) en Naud (1)
WAT: Twee onder één kap woning uit de jaren ’50
WAAR: Een klein dorpje in Friesland
WOONSTIJL: ‘Scandinavisch’
FAVORIET: De kinderkamers van de jongens.

Hester | Toen ik tijdens de zwangerschap van onze jongste zoon Naud mocht nadenken over een peuterkamer voor Julian, wist ik meteen wat ik wilde. Licht, veel wit in combinatie met stoere, industriële en natuurlijke materialen. Kortom licht, natuurlijk en Scandinavisch. Op Pinterest heb ik destijds (en nog steeds) veel ideeën opgedaan. Uren lang kan ik door de prachtige foto’s heen scrollen. Later ontdekte ik Instagram, en begon ik het steeds leuker te vinden om hier ook tijd door te brengen. Het afgelopen jaar werd ik steeds actiever, en ben ik een soort van ‘verslaafd’ geraakt aan fotograferen. Overal waar ik ben, kijk ik in mogelijkheden. In de styling van de verschillende ruimtes en de fotografie ervan ik mijn rust en ontspanning, en ik word blij en enthousiast van al het moois wat voorbij komt.

Peuterkamer

Toen Julian een paar maanden na de geboorte van Naud een aantal weken op zijn nieuwe peuterkamer had geslapen, miste ik iets. Kleur. Ik bedacht om een lambrisering te schilderen, en de volgende dag zat hij er al op. Ik bedenk het, en Julian zijn super handige ‘heit’ voert uit. We kozen voor de kleur ‘early dew’ van Flexa. Een enorme uitgesproken kleur, maar we een fijne kleur en het past perfect bij de rest van de kamer.

Bed

Peuterkamer

Julian zijn bedje is van Littledreamers.nl. Nog steeds iedere dag zijn we hier ontzettend blij mee. Het is een junior bed, dus niet te groot en niet te klein. Onze jongens zijn niet groot, dus ze kunnen er lekker lang gebruik van maken. Ik vind de combinatie van het wit, met hout zó mooi. En dat het bedje helemaal handgemaakt is, vind ik zo’n gaaf idee.

De houtenkist is door de vorige bewoners achtergelaten, hij werd gebruikt in de kelder voor de aardappelen. Ik heb hem opgeknapt en hij heeft een fijn plekje gekregen in Julian zijn slaapkamer. Een fijn erfstuk.

Ik hou er van om dit soort dingen op te knappen, ik heb altijd we leuke ideeën in mijn hoofd. Helaas kan ik ze lang niet allemaal uitvoeren. De tak waar het lampje in hangt, hebben we zelf gevonden in het bos. Veel te leuk om te laten liggen.

Tipi

Peuterkamer

De tipi heeft Julian gekregen van mijn tante, ze maakte hem helemaal zelf en heeft er heel wat uurtjes werk in zitten. Zo lief, en Julian is er ook enorm blij mee. We bouwen er vaak een hut, of lezen er samen een boek. Het schapenvacht past er perfect in. Lekker warm ensfeervol.

Peuterkamer

Aan de wand hangen verschillende producten. Veelal producten die ik kocht bij mijn favoriete (web)shops. Mijn favoriet is echt Kwantum. Maar ik shop ook héél graag bij de kleinere webshops, met veelal handgemaakte producten. Helemaal niet verslavend hoor… Voor aan de muur, in het wandrek of op de wandplankjes (kruidenrekjes) van Ikea. Ik ben gek op handgemaakte producten als posters, kaarten, kussens, en andere mooie, unieke spulletjes. Het lampje is een ballonlampje van Ekaterina Galera. Zó mooi, er zitten lampjes in die op batterijen werken. Julian vraagt vaak of het lampje aan mag voor het slapen gaan.

Omdat we geen behang, maar glasvezel hebben geplakt in de peuterkamer, heb ik voor de witte muren de muurstickers van mommiesandmiracles en liefsvancindy gebruikt. Ze zijn makkelijk te plakken, en ook eenvoudig te verplaatsen of weg te halen zonder dat er vervelende resten lijm achterblijven.

Peuterkamer

De walvisslinger, en het silhouet van de walvis zijn gemaakt door verslingerdaanhout. Ze passen perfect bij het geheel. Ik koos voor de natuurlijke variant, en daar ben ik enorm blij mee. De perfecte accessoire voor een stoere jongenskamer. De houten (naam)blokjes die je overal in het kamertje terug vindt, zijn gemaakt door bywoodz.nl.

Kringloop

Peuterkamer

Verder kom ik graag bij de kringloop. Ik hou van kringloopgelukjes. Het oude schoolbureautje met stoeltje was er één. En kreeg dus een mooi plekje in het kamertje van Julian.

Ben je nieuwsgierig geworden? Op mijn instagram account vind je nog meer foto’s van mijn interieur. Heb je nog vragen, of wil je nog iets weten dan hoor ik het graag.

Liefs,
Hester

Wat een prachtige en stoere kamer heeft Julian!

Wat vinden jullie van deze peuterkamer?

irma

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge