Een dagje naar Almere Jungle!

Tweede kerstdag is altijd een dag dat je wel iets wil gaan doen en even de deur uit wil. Ik had al een paar keer van Almere Jungle gehoord, en eens op hun website gekeken. Tweede kerstdag was het dus zover en gingen we samen met Nina daar een kijkje nemen. Vandaag wil ik jullie iets meer vertellen over het park en of het een succes was!

Kijken jullie mee?

Almere Jungle

Almere Jungle

De entree ziet er hartstikke gezellig uit! Het was even zoeken, en het aantal parkeerplekje bij de ingang valt wat tegen mij de entree ziet er wel weer erg leuk uit.

Almere Jungle

En of het een jungle is? Deze foto zegt denk ik wel genoeg! Het is zeker een jungle en zo voelt het ook meteen als je binnenkomt!

Omdat er binnen Almere Jungle ook veel met flora gewerkt wordt is het park ingedeeld in werelddelen. Alle planten en dieren van een werelddeel zijn bij elkaar te vinden, erg leuk!

Almere Jungle

In de grote vijver zijn heeeeeel veel schildpadden te vinden.

Almere Jungle

Bij de kassa kun je zakje met voer kopen, en dat is natuurlijk voor de kinderen hartstikke leuk!

Almere Jungle

Ook de hele grote schildpadden kon je van dichtbij bekijken!

Almere Jungle

Almere Jungle

Almere Jungle

Almere Jungle

Almere Jungle

Almere Jungle

Er zijn genoeg dieren te bekijken in Almere Jungle, van aapjes tot slangen en van vissen tot vogels.

Almere Jungle

Almere Jungle

Almere Jungle

Almere Jungle

Ook zijn er diverse planten, waterpartijen, en leuke paadjes om doorheen te lopen/kruipen. Een ‘echte’ jungle voor kinderen dus!

Almere Jungle

Op een bepaalde plek in de jungle stonden heel veel verschillende soorten cactussen. Dat is echt iets voor mij!

Buiten

Almere Jungle

Op een gegeven moment krijg je de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Tweede kerstdag was het niet echt prachtig weer, maar gelukkig wel droog. Dus ook wij namen buiten een kijkje.

Almere Jungle

Almere Jungle

Buiten was een grote vijver te vinden met diverse vogels, eenden en kippen. Ook waren er hele grote konijnen en wasberen te vinden. Wij zijn niet lang buiten gebleven maar ik denk dat dit in het voorjaar ook een hartstikke leuke plek is!

De entree van Almere Jungle is €6,45 en dit is inclusief een donatie. Een leuke entreeprijs vinden wij! Zakjes voer zijn bij de kassa verkrijgbaar voor €0,55 per zakje. Naast de jungle is er ook een leuk cafe te vinden en een winkel. Er is een gezellige zithoek bij het cafe om een lekker kopje koffie te drinken of een broodje te eten. Wij vonden het een geslaagd uitje, en komen hier zeker nog eens terug!

Zijn jullie al eens in Almere Jungle geweest?

irma

1 Comment

  • Je kan het beste parkeren bij het Buitencentrum van Staatsbosheer. Dat is direct als je van de weg het Stadslandgoed opdraait. Dat Buitencentrum is ook erg leuk en daarom heen kun je heel leuk wandelen. Je ziet dan achter de fontein ook Stichting Aap waar je ook een kijkje kunt nemen.

Geef een reactie

CommentLuv badge