DIY boomstam bijzettafel

Bij ons achter de schuur stonden 2 hele grote bomen. Het werd tijd om deze weg te halen aangezien 1 van de bomen letterlijk de schuur wegduwde. Een tijdje geleden heeft iemand ze voor ons weggehaald en in mooie stukken gezaagd. En wat is er dan leuker om er ook nog iets moois van te maken! Ik zag al meteen een leuk bijzettafeltje voor onder de overkapping, en ook wat andere familieleden zagen er leuke tafeltjes in. Hoe ik dit gedaan heb lees je in dit artikel!

Ik ben gek op natuurlijke producten in- en om het huis. Onze salontafel is behoorlijk scheef, en onze vensterbank in de woonkamer is ook van een boom, en zeker niet recht. Het geeft een stoere maar ook rustige uitstraling. Met deze twee bomen die weggehaald moesten worden moest dus wel iets moois mee gedaan worden. Voor onder onze overkapping konden we nog wel leuke bijzettafeltjes / krukjes gebruiken, dus gingen we aan de slag!

Wat heb je allemaal nodig?

  • Boomstam
  • Boormachine
  • Schroeven
  • 3 zwenkwieltjes (Action)


Zorg dat je een mooie boomstam hebt die je wilt gaan gebruiken, en laat deze goed drogen (vooral als je het tafeltje binnen wilt gebruiken!). Eventueel zou je het schors er nog af kunnen halen, of bijvoorbeeld een ander kleurtje geven als je dit mooier vind. Op dit moment laat ik de boomstam zo omdat ik hem graag buiten wil gaan gebruiken als bijzettafeltje.

Schroef de wieltjes aan de boomstam, houd natuurlijk de mooiste kant boven.

En als laatste natuurlijk het leukste: geef het bijzettafeltje een mooi plekje! Ik heb er voor gekozen om het tafeltje buiten te gaan gebruiken. Er zijn zoveel mogelijkheden! Bijvoorbeeld met een mooie plant er op, als bijzettafeltje met veel visite of natuurlijk naast het ligbed als extra tafeltje.

Hebben jullie ook zo’n handig bijzettafeltje?

Geef een reactie

CommentLuv badge