Een kijkje bij… Masha!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week liet Elke haar mooie kinderkamer zien, maar dit keer hebben we weer een hartstikke mooie woonkamer! Vandaag ‘Een kijkje bij…Masha’!

Masha | Ik ben Masha, moeder van twee tieners en samenwonend met Jakob in een nieuwbouwwoning in Veendam. Inmiddels wonen wij hier 8 jaar met veel plezier, ik hou van de rust en de ruimte, terwijl we eigenlijk in de ring rond het centrum wonen. We zijn een samengesteld gezin en dus ook gestart met meubels uit allebei onze woningen. Heel langzamerhand veranderen we onze stijl, gaan er meubels weg of worden ze gepimpt, lees geverfd. Alhoewel wij.. de styling in huis regel ik. Als de voordeur maar op dezelfde plek blijft zitten, roept Jakob altijd. Hij vindt alles best….

Als de voordeur maar op dezelfde plek blijft zitten!

Het meest trots ben ik op onze mosterdkleurige locker. Het is niet alleen dé eyecatcher van onze woonkamer, maar ook superhandig! Ik hou van een opgeruimd huis en met kinderen is dat natuurlijk niet altijd haalbaar. Speelgoed is hier niet meer in huis, maar wel schooltassen, boeken, laders en andere prullaria en dat slingerde hier overal… Inmiddels niet meer! Beide kids hebben hun eigen locker. En het leuke is, ze hebben de binnenkant zelf gestyled. Wat ik ook maar tegenkom van hun, ik leg het gewoon in de locker. Ik vind hem zelf ook erg handig, ik ben juf en onze eettafel lag eigenlijk altijd vol met schriften en stencils. Ook deze spulletjes liggen inmiddels in mijn locker. Ideaal!

Zwart/wit is écht mijn kleur. Ik heb heel veel kleuren geprobeerd en vind ook heel veel stijlen mooi, maar wit geeft rust en blijkbaar voel ik mij daar het gelukkigst bij. Sinds kort is de eettafel wit. Ik heb hem zelf geverfd. Hij is van eikenhout, maar toen ik hem blank/naturel wilde maken en er met de schuurmachine overheen ging, had ik er niet bij nagedacht dat er bijenwas overheen zat. De bijenwas trok tijdens het schuren verder in het hout, dus in plaats van naturel werd ie glanzend geel. Ik ben heel blij dat hij nu wit is, je ziet wel meer gebruikers sporen maar dat vind ik mooi. Onze tafels is niet praktisch. Hij is erg lang (2 meter 20) en staat langs de muur. Aangezien wij altijd aan tafel eten, wordt hij regelmatig naar voren geschoven. Onder de tafel staat een witte bank met kussens. Mocht ons gezin nog groter worden, dan hebben we altijd voldoende plek!

Als juf moet je natuurlijk wel een schoolbord hebben in huis. Toen ik hem kocht schrok is eerst van de lijst die er omheen zat, beuken! Ik dacht steigerhout, dus dat viel een beetje tegen. Maar nu ik de rand zwart geverfd heb en mijn dochter deze prachtige skull erop getekend heeft ben ik er zo blij mee! De kist en het trappetje ervoor zijn ook geverfd. Ze waren van hout, maar voor het geheel heb ik ze wit geverfd. Mooi fris en zo valt het schoolbord ook mooi op.

Het wandkleed (op de uitgelichte foto bovenaan) heb ik zelf geverfd, geïnspireerd door Instagram ben ik naar de kringloop gegaan om daar op zoek te gaan naar een laken. Eenmaal thuis heb ik de plus uitgetekend en met een paar vegen verf was ie al klaar. Het doek zit vastgeplakt aan een geverfde houten plint en hangt aan zo’n afschuwelijk ophangsysteem vlak langs het plafond. Gelukkig valt het systeem hierdoor minder op en kan ik er ook nieuwe kleden/ prints aan hangen. Maar voor nu ben ik erg tevreden en past het precies in onze woonkamer.

Onze woonkamer is nu één geheel qua stijl en kleur. Veel wit, mooi groen en stoere zwarte details. Nu de eerste verdieping nog…..

Groetjes Masha

Wauw Masha wat een prachtige meubels en decoraties, de lockerkast vind ik echt heel stoer! Als jullie meer van de woning van Masha willen zien kunnen jullie haar altijd gaan volgen op Instagram.

Wat vinden jullie van dit interieur van Masha?

Geef een reactie

CommentLuv badge