5 tips voor op een tapas plankje

Tapas, ik vind het heerlijk! Als ik met Harm Hendrik uit eten ga vind ik het daarom ook hartstikke leuk om tapas te gaan eten. Allemaal verschillende hapjes waar je van kan proeven, en dus niet één gerecht die je moet kiezen. Maar natuurlijk hoef je niet perse de deur uit als je tapas wil gaan eten. Hup de keuken in, en maak de lekkere hapjes zelf klaar! Daarom heeft Kim 5 lekkere hapjes voor je op een rij gezet zodat je meteen kan beginnen…

Kijk je mee?

Kim | Wat ik altijd zo lekker aan tapas vind is dat je alles kan proeven omdat het vaak veel verschillende hapjes zijn. Tapas is ook lekker bij een borrel op het terras of gewoon ‘s avonds op de bank met een heerlijke wijn. Mijn vriend en ik kunnen hier echt van genieten! Dit keer bestond het plankje uit vijf heerlijke tapas, namelijk carpaccio, gevulde ham rolletjes, mediterraans gevulde pepers, geitenkaas hapjes en een lekker gevuld eitje. Wij vonden het een geslaagd plankje daarom willen we het graag met jullie delen, kokkerellen maar!
Carpaccio 
- 5 stuks
Wat heb je nodig?
■ 1/3 stokbrood
-Carpaccio (hoeveelheid naar keuze)
■ Klein scheutje balsamico azijn
■ Pijnboompitjes (hoeveelheid naar keuze)
■ Handje rucola
■ Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar keuze)
■ Zongedroogde tomaatjes (hoeveelheid naar keuze)
■ Snufje peper en zout
■ Klein scheutje olijfolie

Hoe maak je het klaar?

Als eerste snij je het stokbrood in stukken en bakt deze heel kort in klein beetje olijfolie. Bedek daarna het stokbrood met de carpaccio, en leg de overige ingrediënten zoals de rucola, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes op de carpaccio. Maak het uiteindelijk af met een beetje balsamico azijn en een snufje peper en zout.

Gevulde ham rolletjes – 
5 stuks
Wat heb je nodig?
■ 5 plakken bauernschinken ham
■ Roomkaas (hoeveelheid naar keuze)
■ Bosje verse bieslook (fijn gesneden)
■ Handje pistache noten (fijn gemalen)
■ Handje rucola (fijn gesneden)
■ Snufje peper

Hoe maak je het klaar?

Besmeer de rauwe ham met de roomkaas. Nadat je de ham besmeert hebt met de roomkaas bedek je de roomkaas met de bieslook, pistache noten, rucola en peper. Uiteindelijk rol je de ham op tot een rolletje.

Mediterraans gevulde pepers – 
5 stuks
Wat heb je nodig?
■ 5 Licht pittige pepers (Xenos)

■ Roomkaas (hoeveelheid naar keuze)

■ Bosje verse bieslook (fijn gesneden)

■ Klein handje olijven (fijn gesneden)Hoe maak je het klaar?

Laat de pepers uitlekken op een schaaltje.
 Maak van de roomkaas, fijn gesneden bieslook en fijn gesneden olijven één mengsel. Vul daarna de pepers met dit mengsel.

Geitenkaas hapjes
 – 5 stuks
Wat heb je nodig?
■ 5 krokante cupjes
■ 2 plakjes geitenkaas
■ Klein handje walnoten (fijn gemalen)
■ Klein handje spinazie (fijn gesneden)
■ Honing (hoeveelheid naar keuze)
■ Klein handje druiven (in schijfjes gesneden)Hoe maak je het klaar?
Maak de geitenkaas lauw warm in de oven.
 Verdeel ondertussen de spinazie over de kuipjes. Over de spinazie verdeel je de lauw warme geitenkaas. En als laatste kunnen de overige ingrediënten verdeeld worden over de geitenkaas.

Gevulde eieren
 – 6 stuks
Wat heb je nodig?
■ 2 eetlepels mayonaise
■ 2 afgestreken theelepels grove mosterd
■ 30 gram verse spinazie
■ 1/3 lente-ui (fijn gesneden)
■ Zout en peper

Hoe maak je het klaar?
Kook de eieren zodat ze hard zijn. Doe de spinazie met een klein beetje olie in een pannetje, het is goed wanneer de spinazie een klein beetje slinkt en donkerder wordt. Snij daarna de spinazie fijn. Als de eieren klaar zijn laat je ze in koud water afkoelen. Leg de overige ingrediënten in een schaaltje. Pel de eieren, snij ze in de lengte doormidden en haal het eigeel eruit. Het eigeel kan bij de andere ingrediënten in het schaaltje. Prak het eigeel met de overige ingrediënten en meng alles tot één geheel. Vul de eitjes met dit mengsel.

Tapas

Eet smakelijk, en geniet er van! 
Kim – LovelyFoodLovers

 

Hartstikke bedankt dat je een gastblog voor mijn website wilde schrijven Kim! Vooral de geitenkaas hapjes en gevulde ham rolletjes ga ik snel eens maken!

Maken jullie vaak een tapas plankje?

1 Comment

Geef een reactie

CommentLuv badge