Upcycled meubels en verlichting van Ruig & Geroest

Met een unieke collectie upcycled industriële meubels en verlichting geeft Ruig & Geroest tegenwicht in de huidige consumptiemaatschappij. De combinatie van vakmanschap, een passie voor oude materialen en oog voor het milieu resulteert in een stoere en duurzame collectie meubels en lampen. Ruig & Geroest is ontstaan uit liefde voor de natuur en het milieu en passie voor de ontzettend mooie materialen. Eigenaar Sebastiaan van Dulken maakt alle producten helemaal zelf. Hij vertelt: “tegenwoordig lijkt bijna alles ontworpen om zo snel mogelijk vervangen te worden. Dit veroorzaakt ontzettend veel milieuschade. Alles wat ik maak komt voort uit de materialen die ik op mijn pad tegenkom.” Afval krijgt een tweede leven en er ontstaan unieke woonproducten waarvan er geen twee hetzelfde zijn.

“tegenwoordig lijkt bijna alles ontworpen om zo snel mogelijk vervangen te worden. Dit veroorzaakt ontzettend veel milieuschade. Alles wat ik maak komt voort uit de materialen die ik op mijn pad tegenkom.”

Upcycled meubels
De collectie meubels laat goed zien dat oude, natuurlijke materialen prima geupcycled kunnen worden tot een mooi nieuw product. Sebastiaan werkt voornamelijk met hout en diverse soorten metalen. Hierdoor wordt niet alleen het milieu gespaard, consumenten zijn bovendien verzekerd van een echt Nederlands product met een goed verhaal. De meubels worden met de grootste zorgvuldigheid met de hand gemaakt. Geen enkel product is hetzelfde, ook niet als er twee van gemaakt worden. De collectie meubels bestaat uit diverse soorten tafels en krukken met een stoere, industriële uitstraling. Prachtig als blikvanger in een modern of landelijk interieur.

 

Duurzame verlichting
De verlichting van Ruig & Geroest is ontstaan en gecreëerd vanuit het niets. Sebastiaan maakt van afgedankt materiaal robuuste lampen die niet alleen functioneel zijn, maar een ruimte ook een geheel eigen uitstraling geven. Naast industriële hanglampen bevat de collectie tafellampen, vloerlampen en wandlampen. Ze worden gemaakt van de meest uiteenlopende materialen. Denk aan oud hout, plaatstaal en verschillende metalen profielen. Maar ook gebruiksvoorwerpen, zoals koperen boilers, gasflessen en oude drinkbakken krijgen bij Sebastiaan een nieuwe bestemming.

Veiligheid en kwaliteit
Om de veiligheid en kwaliteit van de producten te waarborgen worden montagematerialen en afwerkingsproducten niet gerecycled. Zo wordt voor de lak, bouten, moeren, fittingen, snoeren en schakelaars nieuw materiaal gebruikt. Daarentegen wordt wel het verpakkingsmateriaal hergebruikt. De producten worden verzonden in gebruikte dozen en opvulmateriaal van 100% gerecycled papier.

Onderzetters

Over Ruig & Geroest
Bij Ruig & Geroest koop je een product dat er super stoer uit ziet en tegelijkertijd helpt het milieu te sparen. Juist omdat smaken verschillen levert Sebastiaan veel werk op maat. Zo kunnen de wensen van een klant omgezet worden in een feitelijk product. Een aantal producten uit de webshop kunnen bijvoorbeeld in elke gewenste RAL-kleur gepoedercoat worden. Zo wordt er voor iedereen een unieke eyecatcher gecreëerd dat past bij je interieur! Bekijk het complete assortiment op de website van Ruig en Geroest.

Ik ben zelf gek op dit soort meubels, het kan mij niet oud & gek genoeg!

Wat vinden jullie hiervan?

1 Comment

Geef een reactie

CommentLuv badge