The Body Shop | Nicaraguan Coffee Intense Awakening Mask

Er gaat geen dag voorbij dat ik geen koffie drink. Of ik moet toch echt wel flink ziek zijn! Ik was dan ook zeer verrast met dit pakketje wat binnenkwam. Een gezichtsmasker van The Body Shop: het Nicaraguan Coffee Intense Awakening Mask! Als je huid eens een energiedip heeft kun je het een flinke energieboost geven met dit masker. Ik was erg benieuwd dus heb het uitgebreid getest.

Kijken jullie mee?

Gezichtsmasker koffie

De verpakkingen van de gezichtsmaskers van The Body Shop zitten allemaal in glazen potjes met een mat zwart deksel. Erg mooi! Alleen de stickers hebben allemaal een verschillende kleur. Voor dit masker is (uiteraard) een koffie-bruine kleur gekozen. Het potje heeft een inhoud van 75ml en bevat een krachtige mix van koffiebonen en Community Trade-sesamolie uit Nicaragua, Community Trade-sheaboter en cacaoboter uit Ghana en biologische Community Trade-rietsuiker uit Paraguay.

Gezichtsmasker koffie

Gezichtsmasker koffie

Zodra je het potje openmaakt komt de koffiegeur je tegemoet, heerlijk! Het masker zelf is erg donker bruin, best een heftige kleur voor een gezichtsmasker. Door het verzenden was het masker iets beschadigd, maar zo kun je de structuur al wel goed zien.

Gezichtsmasker koffie

Het masker is wel iets anders dan ik gewend ben. Deze substantie is heel stevig en plakkerig. Er zitten zwarte koffie- scrubdeeltjes in waar je je gezicht een heerlijke massage mee kan geven. Je moet echt wel even goed je best doen om het goed uit te smeren. Ik zag er dus ook erg tegenop om mijn gezicht weer schoon te maken. Maar dat ging juist erg gemakkelijk met warm water!

Gezichtsmasker koffie

Na 10 minuten in een lekkere koffiegeur te hebben ontspannen was het tijd om het masker weer van mijn gezicht af te halen. Dit ging zoals gezegd erg gemakkelijk met lauw-warm water. Op mijn kin had ik een flinke ontsteking zitten dus ik kon daaraan meteen merken of het masker iets zou hebben gedaan. En inderdaad! Mijn huid voelde heel zacht en fris aan. En ook de ontsteking die ik had was heel rustig en niet zo vuurrood. Mijn huid voelde lekker fris aan!

Community trade-sesamolie uit Nicaragua

Het Nicaraguan Coffee Intense Awakening Mask is verrijkt met Community Trade-sesamolie die The Body Shop heeft ingekocht bij de Juan Francisco Paz Silva Cooperative (JFPS) in het noorden van Nicaragua. JFPS heeft acht scholen gebouwd, milieuacties op scholen ondersteund en 30 waterprojecten opgezet die schoon drinkwater bieden aan meer dan 5000 mensen. De handel met The Body Shop heeft ook bijgedragen aan de bescherming van het milieu, via de financiering van gemeenschapsprojecten. Hierbij worden de boeren getraind in biologische landbouwtechnieken en waterbesparende maatregelen.

Het nieuwe Nicaraguan Coffee Intense Awakening Mask zal vanaf april 2019 beschikbaar zijn in de winkels van The Body Shop en via de webshop voor € 20,-.

Gebruiken jullie regelmatig een gezichtsmasker?

irma

 

Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf of merk.

Geef een reactie

CommentLuv badge