The Body Shop | British Rose

Tussen neus en lippen door liet Harm Hendrik mij weten dat mijn moederdagcadeautje niet op tijd zou zijn. Hij vertelde mij al wel vast wat het cadeautje was: het was de British Rose Head-to-Toe Collection van The Body Shop! Door alle moederdagdrukte kwam het pakketje helaas iets later. Natuurlijk ben ik op moederdag zelf hartstikke verwend met een lekker ontbijt op bed en een prachtig snoeppotje vol met glitters (op bed!) gemaakt door Nina. En dat is en blijft natuurlijk het mooiste cadeau.

Kijken jullie mee?

Britisch Rose

Rozengeur, het is nou niet dat ik sta te springen als het om verzorgingsproducten gaat. Niet dat ik niet van rozen hou, ik vind ze prachtig en in onze tuin zijn ook verschillende rozen te vinden. Maar bij rozengeur moet ik toch echt meteen aan de stukjes zeep die vroeger bij je oma in de badkamer lagen denken. Maar niets is minder waar toen ik voor het eerst deze British Rose rook!

Britisch Rose

Toen ik het pakket binnenkreeg vond ik dit toch echt wel mooi ingepakt. In een mooie ronde doos met verschillende tinten roze. Het is afgewerkt met een mooi zwart lint, het straalt luxe uit! In de doos zitten 4 (mini) producten van de British Rose lijn, namelijk de Shower gel, Fresh plumpinng mask, Instant glow body butter en de Petal-soft hand cream.

British Rose | Shower Gel

Britisch Rose

Ik vind het zelf altijd heel fijn als er een shower gel in de collectie zit bij bijvoorbeeld een verzorgingsproduct zoals een body butter. Het is heerlijk om dezelfde geuren en producten bij elkaar te kunnen gebruiken. Deze shower gel is een mini verpakking van 60 ml, en ziet er simpel maar erg netjes uit. De geur is heerlijk zacht en zoet, niet de ‘overdreven’ rozengeur, nee echt een genietmomentje tijdens het douchen! Het schuimt prima en je kan de gel goed verdelen over je lichaam. Na de tijd voelt mijn huid lekker zacht en fris aan. Een groot voordeel van deze mini verpakkingen vind ik dat je zo ook goed een geur kan testen of deze goed bij je past.

British Rose | Instant Glow Body Butter

Britisch Rose

Een body butter vind ik eigenlijk altijd heel fijn, ik vind het heerlijk om na het douchen even lekker te smeren. Dit potje ziet er ook weer mooi uit, en de roos komt goed tot zijn recht. Dit potje heeft een inhoud van 50ml en is ook verkrijgbaar in een pot van 200ml.

Britisch Rose

Jammer genoeg was de substantie door de verzending iets verschoven dus zat het niet meer zo mooi recht in het potje, maar je kan wel zien dat het een mooie licht roze crème is. Gelukkig trekt de body butter redelijk snel in, want niets is vervelender dan te moeten wachten. De body butter is lekker vet en voedend, en geeft een een kleine glans aan je huid. Niet overdreven, maar een mooie natuurlijk glow.

British Rose | Fresh Plumping Mask

Britisch Rose

Ik heb al eens een tester gehad van één van de maskers van The Body Shop, en wat was dat fijn! Dat voelt zeker anders dan de goedkopere maskertjes. En dat zie je natuurlijk ook wel aan het uiterlijk, een mooie glazen pot van 75ml met een mat zwart deksel. Dat ziet er al luxe uit!

Als mijn huid heel onrustig is vind ik het heerlijk om een maskertje te nemen. Dit masker is een verkoelend gelmasker en er zitten echte rozenblaadjes in! De rozenblaadjes en het extract van handgeplukte rozen uit het Verenigd Koninkrijk herstellen het vochtgehalte in de huid. Ook zit er rozenbottelolie in, vol met herstellende Omega 3 en 6 om de huid te verstevigen. In het masker zit ook aloë vera, bekend vanwege de milde, kalmerende en verzachtende effecten op de huid.

Britisch Rose

Als je het potje openmaakt ruik je een heerlijke lichte subtiele rozengeur, die helemaal past bij alle andere producten. De kleur zit er niet zo aantrekkelijk uit, maar daar kan ik me wel overheen zetten. Als ik iets uit het potje haal zie ik stukjes roos zitten, erg leuk!

Als eerste heb ik mijn make-up verwijderd en mijn huid gereinigd. Ik heb mijn gezicht ingesmeerd met het masker, en het ongeveer 10 minuten laten intrekken. Mijn huid voelde ik aan het begin wel iets prikken, dus het masker deed goed zijn werk! Ik heb het masker met water afgespoeld, en mijn gezicht voelde heel zacht aan. Dit masker laat je 10 minuten echt even genieten, en geeft je een zachte, verzorgende en stralende huid!

British Rose | Metal-Soft Hand Cream

Britisch Rose

Deze hand cream zit in een mooie tube en heeft een inhoud van 30ml, zo kun je hem makkelijk testen want ze zijn ook verkrijgbaar met een inhoud van 100ml! De tube is mooi metallic roze, en de roos komt er uiteraard op terug. De tube is voorzien van een draaidopje (wat wel een beetje lastig terug is te draaien als je je handen hebt ingesmeerd) en is gemakkelijk leeg te knijpen.

Britisch Rose

De crème is lekker vloeibaar, en vooral niet te dik om uit te smeren. Het is gemakkelijk te verdelen over je handen en lekker smeerbaar. De geur is heel licht, wat ik eigenlijk wel prettig vind voor mijn handen. Ook deze hand crème heeft een mooie hele licht roze kleur en het trekt net als de body butter gelukkig snel in. Na de tijd voelen mijn handen erg zacht en verzorgd aan.

Ik ben zeer tevreden over deze British Rose Head-to-Toe Collection. Het is een prachtige box, en perfect voor speciale gelegenheden, zoals Moederdag, Valentijnsdag als bedankje of voor een verjaardag.

De 4 producten uit de box:
Shower Gel 60ml
Petal-Soft Hand Cream 30ml
Instant Glow Body Butter 50ml
Fresh Plumping Mask 75ml

De British Rose Head-to-Toe Collection is te bestellen via de website van The Body Shop.

Wat is jullie favoriete lijn van The Body Shop?

irma

15 Comments

 • een hele mooie box moet ik zeggen
  ik denk dat deze geur ook wel iets voor mij zou zijn

  liefs
  karlien

 • Wat een prachtig pakket, ik koop veel te weinig bij The body shop. Ik vind hier de verpakking al zo mooi van.

  • Ja de verpakking alleen al is prachtig! De producten zien er ook echt ‘luxe’ uit. Heerlijk!

 • Dit lijken me echt heerlijke producten! Ik wil deze al een tijdje aanschaffen dus denk dat ik dat nu maar ga doen.

  • Zeker doen hoor! Of misschien een leuke tip voor je verjaardag, sinterklaas oid? 😀

 • Wat een prachtige doos met een goede vulling. Ik heb geen favoriete producten bij de BodyShop omdat we er helaas geen eentje hebben in de buurt.

 • Wat een geweldig cadeautje heb je gekregen zeg! De verpakking alleen al vind ik super mooi!

 • Wat een top cadeau! Daar wordt menig vrouw blij van denk ik zo. De verpakking alleen is al zo mooi!

 • Ik houd juist van rozengeur. Zo ben ik gek op rozenthee van gedroogde rozen en gebruik ik pure biologische rozenwater voor mijn gezicht. Maar ik snap je, het heeft idd iets ouwelijks.

 • Ik vind de doos er zo mooi en feestelijk uitzien! En het is en blijft een heerlijke lijn 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge