Lush | Big Zeezoutshampoo

Helaas, een Lush winkel zit bij ons niet om de hoek, en dat is misschien ook maar beter voor mijn portemonnee. Toen we vorig najaar in het centrum van Maastricht waren moest ik natuurlijk even een kijkje nemen in de Lush winkel. Ik wilde graag een shampoo kopen en deze Big Zeezoutshampoo leek mij wel wat. Ik gebruik regelmatig zeezout om mijn hoofdhuid mee in te smeren aangezien ik veel last heb in de winterperiode van Psoriasis. Nu ik deze shampoo van Lush helemaal tot de laatste druppel heb opgemaakt wil ik jullie er toch wat meer over vertellen en laten weten wat ik er eigenlijk van vind.

Kijken jullie mee?

Lush Big Zeezoutshampoo

De shampoo zit in een zwart hard (gerecycled) plastic potje en heeft een inhoud van 330gr. Het heeft een mooie stoere uitstraling, en zo staat het ook nog eens mooi in je badkamer! Wel een minpuntje waar ik me aan kan storen, de sticker op het deksel zit niet mooi in het midden. De mevrouw (vriendelijk personeel!) die mij hielp had een potje gepakt, dus ik zag het eigenlijk thuis pas.

Ingrediënten
Met De Hand Gewonnen Zeezout (Maris sal), Natrium Laureth Sulfaat, Verse Biologische Citroeninfusie (Citrus limonum), Vers Zeewater (Aqua), Gezaagde Zee-eik-infusie (Fucus serratus), Laurylbetaïne, Vers Biologisch Limoensap, Extra Virgin Kokosolie (Cocos nucifera), Neroli-olie (Citrus Aurantium amara), Mandarijnolie (Citrus reticulata), Vanille Absolue, Sinaasappelbloesem Absolue (Citrus aurantium), Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum

Lush Big Zeezoutshampoo

De shampoo ziet er eigenlijk best vreemd uit. Het is een beetje een witte / creme kleur en het is een heel dik papje. Lush Big Zeezoutshampoo

Als je een beetje shampoo uit het potje haalt zie je duidelijk dat er grote stukken zeezout in zitten. Ik kan me goed voorstellen dat je dit erg vreemd lijkt om als shampoo te gebruiken, maar ik was het al wel een beetje gewend omdat ik regelmatig puur zeezout op mijn hoofdhuid inmasseer.

Het gebruik van deze shampoo is dan ook eigenlijk hetzelfde als gewone shampoo, je doet een beetje shampoo op je handen en masseert het door je natte haar. Dan begint het te schuimen en daarna kun je het weer uitspoelen. Het schuimen is niet heel erg veel, maar je merkt wel goed dat je je haar aan het wassen bent. De grove stukken zeezout verdwijnen langzaamaan en lossen vrij snel op. De geur van de shampoo vind ik echt geweldig! Ik kan niet goed omschrijven waar het naar ruikt maar het is heel erg fris. Het is een beetje een zomerse geur met citroen en limoen. De geur ruik je later op de dag nog in je haar!

Als mijn haar handdoek droog is merk ik al dat mijn haar heel zacht is en dat er zeker volume in zit. Dit wordt dus alleen nog maar beter als ik het heb geföhnd en haarschuim in heb gedaan. Wat voor mij ook een groot voordeel van deze shampoo is is dat ik merk dat na een aantal wasbeurten mijn hoofdhuid er heel schoon van is geworden. Mijn Psoriasis is een stuk minder geworden, wat heel fijn is! De volgende keer neem ik dus zeker weer deze shampoo mee.

De Big Zeezoutshampoo is voor € 17,95 verkrijgbaar in alle Lush winkels en via de webshop.

Hebben jullie de Big Zeezoutshampoo al eens geprobeerd?

irma

1 Comment

  • Hey Irma! Ik heb ook psoariasis, op mijn hoofd en ze hebben van Lush de soak and float bar die er speciaal voor ontwikkeld is. Mijn hoofdhuid vind het zeezout wel wat heftig merk ik, wat fijn voor jouw dat het werkt. Ook heb je nu een speciale Eucerin shampoo die fijn is om te gebruiken.
    Lisette onlangs geplaatst…34 Weken zwangerMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge