Het tweedehandsje van… Nienke!

Vorige week kwam het tweedehandsje van Marlies online. Zij liet ons een heel mooi kinderkamertje zien wat al jaren in de familie is. Vandaag staat het laatste artikel van deze rubriek online en wil Nienke ons graag nog haar mooie tweedehandsje laten zien. Vandaag ‘Het tweedehandsje van…Nienke’!

Kijken jullie mee?

Nienke | Mijn naam is Nienke van Kasteel, getrouwd en moeder van een jongen (4) en meisje (1). Wij wonen in het kleine maar mooie dorpje Onstwedde in Groningen. Ik heb een eigen onderneming in familie drukwerk, ik ontwerp geboortekaartjes, trouwkaarten en wedding stationery geheel op maat en dus altijd uniek en persoonlijk. Maar af en toe komt daar ook een logo ontwerp of andere opdrachten in zakelijke vormgeving tussen door, maar mijn focus ligt op de trouwbranche.

Ik kijk vaak even bij de kringloop als ik in de buurt ben. Retro/vintage is helemaal mijn stijl. Ik ben gelukkiger met een tweedehands schat, dan met iets nieuws uit de winkel. Naast dat het goed is voor het milieu, vind ik het ook van waarde dat het al is gebruikt door iemand. Dat geeft het een verhaal, een geschiedenis… ook al ben ik daar meestal niet van op de hoogte. Rommelmarkten vind ik ook heerlijk om af te struinen. Met koningsdag sta ik altijd extra vroeg op, om zo als eerste over de markt in Stadskanaal te gaan. Ik scoor daar altijd de leuke items. Marktplaats en Facebook bezoek ik om deze redenen eigenlijk alleen voor tweedehands kleding voor de kids, dat is gewoon makkelijk qua maat en dergelijke, maar echt ‘schat zoeken’ is leuker in het echt 😉

Ik laat nu mijn kast zien, echt een jaren 70 ding! Ik vond hem in de kringloop in Stadskanaal en ze vroegen er € 65,- voor. Mijn zusje heeft de prijs toen afgedongen naar € 50,-.

Kast

De kast staat in de woonkamer, een andere plek is er ook niet echt voor. Ik heb er helemaal niets aan gedaan. Hij is prachtig zoals hij is! Er zitten een paar kleine beschadigingen aan, maar daar ga ik ook niets aan doen. Hij is tweedehands, dat hoort erbij het is deel van de charme.

Kast
Ik ben er vooral zo blij mee omdat hij zo mooi is. De schuine pootjes, het sierrandje bovenaan, de sleutels van de deurtjes, de kleur, alles! Maar hij is ook heel handig. De lades zijn klein genoeg om niet vol te stoppen met onzin en groot genoeg om ook praktische dingen zoals boekjes en puzzels in op te ruimen. In de kastjes passen mijn elpee’s, alsof het ervoor gemaakt is. En de openheid van de bovenkant van de kast, vind ik erg mooi om telkens aan te passen naar het seizoen; kerstverlichting, dennenappels, geplukte bloemetjes van onze zoon enz. Maar ook werkjes van de kinderen, ontvangen kaarten en andere kleine waardevolle schatten, komen hier mooi tot hun recht.

Ik heb het nu alleen over mijn kast, maar de mooiste items in mijn woonkamer zijn tweedehands: de kist vonden mijn ouders in een kringloop in Apeldoorn. Ideaal voor de verkleedkleren van onze zoon. Het kinderboekenkastje in de vorm van een boot heb ik een paar jaar geleden op de laatste koninginnedagmarkt gescoord. De eettafel stoelen, de bank, de luie stoel, het tapijt.. dat heb ik allemaal bij kringloopwinkels gevonden en zijn helemaal mijn stijl.. oke de luie stoel op de kleur na niet, maar manlief wil ook wat 😉

liefs Nienke!

 

Wat een leuk kastje heb je gevonden Nienke! Dit was dus het laatste artikel van de reeks ‘Het tweedehandsje van…’. Vanaf volgende week woensdag begint er een (korte) reeks over vakanties! Vijf personen vertellen jullie dan hun favoriete vakantiebestemming.

Wat vinden jullie van dit kastje?

irma

1 Comment

Geef een reactie

CommentLuv badge