Favoriete kinderboeken tag | Bobbi, Nijntje & Hazeltje

Een tijdje geleden is er een vast ritme gekomen in het voorlezen aan Nina. En ondertussen heeft ze ook echt favoriete boeken! Merel van de website Lotus Writings heeft deze leuke Favoriete Kinderboeken Tag bedacht, en vandaag vul ik hem voor jullie in!

Kijken jullie mee?

Eigenlijk had Nina nooit veel interesse in boekjes. Wel in boekjes maar vooral om er zelf in te kijken en mee te spelen. Wij mochten absoluut niet voorlezen! Daar had ze echt geen geduld voor, en dat maakte het voor ons natuurlijk ook een stuk lastiger. Nu we merken dat haar spraak wel erg vooruit gaat nu we meer voorlezen hebben we vaste momenten op de dag dat we Nina voorlezen. En ze vind het hartstikke leuk!

Hebben jullie een voorleesritueel?
Ja, sinds een aantal maanden heb ik echt een voorleesritueel met Nina. Vier keer op een dag lees ik (of Harm Hendrik) een boekje voor, ‘s morgens als ze wakker wordt, ‘smiddags voor en na haar slaapje en ‘s avonds als ze op bed gaat. Nina mag dan zelf uitkiezen welk boekje we gaan lezen, al helpen we natuurlijk wel een beetje voor de afwisseling.

Wat zijn de favoriete boeken van je kind(eren)?
Nina heeft op dit moment 3 of 4 favoriete boekjes. Haar favoriete boeken zijn ‘Bobbi naar de dierentuin‘, ‘Raad eens hoeveel ik van je hou‘ en de Nijntje boekjes. Ook heeft ze een boekje met mooie platen over de dieren op de boerderij, dat vind ze ook hartstikke leuk!

Welk boek vind je verschrikkelijk?
We hebben hier een boek liggen van Dobus, ik vind het echt niet leuk! Het verhaaltje vind ik een beetje vreemd, en het leest niet erg lekker voor. Gelukkig vind Nina het ook (nog) niets! Ook de boekjes van Mega Mindy vind ik helemaal niets, maar met de filmpjes heb ik persoonlijk ook niet zoveel.

Welk boek lees jij het liefst voor?
Zelf vond ik vroeger Jip & Janneke en Pluk van de Petteflet erg leuk, maar daar is Nina nog iets te jong voor. Nijntje blijf ik ook erg leuk vinden, maar de boekjes van Bobbi vind ik ook erg leuk!

Welk boek las je als kind het liefst?
Ik weet nog goed dat mijn vader altijd eerst Nijntje voorlas aan mij en later Jip & Janneke en Pluk van de Petteflet. Toen ik wat ouder was las ik veel ‘de olijke tweeling‘, ‘de kameleon‘ en later ‘Harry Potter‘.

Stimuleer je het lezen van kinderboeken?
Op dit moment zeker! We zijn er misschien wat te laat mee begonnen omdat Nina hier vooral geen interesse in had. Maar nu stimuleren we het zeker en merken we dat ze het erg leuk vind!

Hebben jullie een abonnement op de bieb?
Nee, maar we kopen wel regelmatig nieuwe boeken voor haar.

Welk onbekender kinderboek zou je anderen aanraden?
Ik denk dat ze toch wel bekend zijn: maar de Bobbi boekjes zijn hier echt favoriet!

Wie is je favoriete kinderboekenschrijver/schrijfster?
Dat zijn zeker Dick Bruna en Annie M.G. Schmidt.

Gebruik je stemmetjes tijdens het lezen?
Ja vaak wel, bij de Nijntje boekjes gaat dat wat lastig, maar bij Bobbi kan het goed!

Wat is je beste voorleestip?
Pak een vast moment, zodat je kind weet wanneer er voorgelezen gaat worden. Zoek een rustige plek zonder afleiding, neem de tijd en genieten maar!

Wat is jullie favoriete kinderboek?

Ik tag Arno, Linda, Mirjam en Mary-Lou voor de Favoriete Kinderboeken Tag.

irma

 

 

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Deze blog bevat affiliate links

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge