Een nieuwe parasol kopen, waar moet je op letten?

Wat hebben we prachtige dagen achter de rug! We mochten echt al genieten van een paar heerlijke voorjaarsdagen met veel zon. Wij gaan dan echt meteen naar buiten, lekker in de tuin aan de slag en de barbecue heeft zelfs aan gestaan. Maar met al die zon wil je soms natuurlijk ook wel wat schaduw creëren. Vooral hoogzomer is het belangrijk dat je bijvoorbeeld bij de speelplek van de kinderen of bij de eettafel schaduw hebt. Ga je op zoek naar een nieuwe parasol? Dan heb ik in dit artikel een aantal tips waar je op kunt letten.

Kijken jullie mee?

Meten is weten!

Het klinkt heel logisch… maar meet de plek goed op waar je een parasol wilt plaatsen. Zo zorg je ervoor dat de parasol mooi schaduw geeft aan bijvoorbeeld je tafel of loungeset. Meet ook genoeg marge uit voor als er wat wind ontstaat. Zweefparasols hebben een mast aan de zijkant en deze schommelen natuurlijk wat met wind. Als ze dan tegen de muur aan staan kan dit schade veroorzaken, dat zou zonde zijn!

Parasol

Wil je een ronde of vierkante parasol?

Jazeker, parasols zijn er in alle soorten! Ga je voor een ronde of vierkante parasol? Het gaat er vooral om wat je zelf mooier vind en wat je beter bij je tuin vind passen. Maar ga je voor een parasol die je boven je tuintafel wilt plaatsen is waarschijnlijk een ronde parasol handiger. Wil je heel veel schaduw creëren in de tuin? Ga dan voor een vierkante parasol, deze geeft namelijk meer schaduw dan een ronde parasol.

Parasol

Wil je de parasol op een vast plek?

Denk er goed over na of je de parasol op een vaste plek in de tuin wilt. Dit kan natuurlijk voordelen hebben zoals dat het weinig plek in neemt van uw tuin. Maar een parasol met verrijdbare zwenkwielen heeft natuurlijk ook voordelen. Als je op verschillende plekken in de tuin schaduw wilt hebben dan is de parasol natuurlijk makkelijk te verplaatsen.

Parasol

Welke kleur kies je?

In deze tijd is de tuin meer een verlengstuk van je woning. De juiste kleur van de parasol is dus eigenlijk best belangrijk om over na te denken! Ga je voor licht of juist een donkere tint? En welke kleur past er bij het tuinset? Het is verstanding om een tuinkussen mee te nemen als je een parasol uit gaat zoeken. Zo kun je precies zien of de kleuren goed bij elkaar passen. Zo is de kleur erg belangrijk van de parasol, maar heb je ook al eens nagedacht over parasol verlichting?

Hoe creëren jullie schaduw in de tuin?

irma

 

 

Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf of merk.

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge