Onze overkapping | Van mooi, naar heel mooi zwart!

Toen we onze woning gekocht hadden was het vrij snel duidelijk dat we de achtertuin aan wilden pakken. En dat hebben we gedaan! Ik heb jullie natuurlijk al eens een kijkje gegeven in onze tuin, en daar hebben we veel leuke reacties op gekregen. Maar nu onze overkapping een update heeft gekregen in de zomervakantie vond ik het tijd worden om ook dit aan jullie te laten zien.

Kijken jullie mee?

Zwarte Beits

Na een aantal weken twijfelen heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb bij Gamma deze zwarte beits gekocht en toen kon ik beginnen!

Overkapping beitsen

Gelukkig had mijn moeder aangeboden om mij te helpen, want het was natuurlijk een flinke oppervlakte om ‘even’ in de beits te zetten. Het was wel meteen duidelijk dat er ook een tweede laag moest komen, maar die laag ging al sneller dan de eerste keer. Toen de tweede laag erop zat droogde het ook echt zonder vlekken en strepen op!

Resultaat

Overkapping

Overkapping

Voor mijn gevoel is er nu de achterwand zwart is veel meer sfeer in gekomen. De kleur groen komt nu beter tot zijn recht zoals de palmboom en de kussens.

Tafel

Overkapping

Het onderstel van de salontafel kwam ik een tijdje geleden tegen op Marktplaats. Dat was eigenlijk wel een bijzonder verhaal want ik kwam er achter dat mijn neef dit onderstel te koop had staan. Hij vertelde dat hij deze tafel gekocht had van de vorige bewoners die in ons huis hebben gewoond. Zo staat de tafel weer op zijn ‘oude plek’!

Lampen

Overkapping

De touwlampen die ik boven onze nieuwe eettafel van Ikea heb hangen vind ik nu ook veel mooier uitkomen. Ik had deze lampen natuurlijk al langer, maar ben er nog steeds erg blij mee. Als je deze touwlampen besteld moeten er nog wel lampen bij gekocht worden.

Groen

Overkapping

Een groene plant vind ik prachtig uitkomen bij zo’n zwarte wand. Wel vind ik het een uitdaging om de juiste plant te vinden voor onder de overkapping, ze krijgen natuurlijk weinig zonlicht en geen regenwater. Ik moet er dus extra aan denken met water geven…

Borden

Overkapping

Deze borden is waarschijnlijk een begin van een nieuwe verzameling. De groene placemat en het rieten bord heb ik voor mijn verjaardag gekregen. De placemat met schelpjes heb ik gekocht bij Action en de jute schaal heb ik gekocht bij Intratuin.

Kussens

Kussens tuinset

Eerst had ik de rugkussens van een loungeset in onze banken die bij de zitkussens horen. Persoonlijk vonden wij die niet zo lekker zitten en hebben we gekozen voor kleinere losse kussens. Deze hoesjes hebben we laatst gekocht bij Ikea.

Wij zijn erg blij dat we toch de stap gezet hebben om de achterwand zwart te beitsen. We kijken er eigenlijk helemaal niet raar tegenaan, en de kleur staat ons absoluut niet tegen. Het is natuurlijk altijd even spannend als je de kwast er op zet, maar soms… moet je het gewoon doen!

Hebben jullie een overkapping?

 

irma

 

 

Dit artikel bevat affiliate links.

Geef een reactie

CommentLuv badge