Een kijkje bij…Stieneke!

Vandaag starten met een nieuwe serie op mijn site. Namelijk de serie ‘Een kijkje bij…’. Het is de bedoeling dat iedere woensdag iemand anders aan het woord is en verteld over een plek in of om zijn / haar woning. Vandaag hebben we een prachtige zolderkamer om te laten zien. Stieneke heeft van zolderkamer een werkplek gemaakt. Vandaag dus ‘Een kijkje bij…Stieneke’!

Stieneke | Ik las het oproepje van Irma en ik dacht ‘dat is wat voor mij!’ Ik heb namelijk een werkruimte op de zolder van ons huis die ik graag zou willen laten zien aan jullie.
Ik woon in wijk 4 op Urk, op het hoogste deel van ‘de bult’, en op onze zolder hebben we uit alle drie de dakkapellen mooi uitzicht over het oude dorp en zelfs een stukje IJsselmeer.

Toen we ons huis kochten stond er een flinke verbouwing op de planning. We zijn begonnen op de zolder, die moest namelijk geïsoleerd worden. De plafonds hebben we eruit gehaald en toen kwamen er mooie stoere balken tevoorschijn. Er zat zelfs tapijt tegen sommige wanden aan geniet! Toen we alles kaal hadden gehaald keken we tegen het hout en de balken aan, die besloten we te schilderen en het dak aan de buitenkant te isoleren. De zolder werd veel lichter en ruimtelijker hierdoor.

Op de Bult

De zolder kreeg als bestemming mijn werkruimte. In mijn vrije tijd mag ik graag achter de naaimachine zitten, dit geeft ontspanning naast het werk als apothekersassistent en het moederschap. Sinds kort is door deze hobby ‘Op de Bult handgemaakte babyproducten & wiegbekleding’ ontstaan. Ik bekleed dus familiewiegjes op afspraak, en maak accessoires zoals dekentjes, muziekmobielen, muziekdoosjes en luier etui’s. Die verkoop ik via mijn webshop en ik sta af en toe op markten. In de andere ruimte op de zolder doe ik het wat grovere werk zoals wiegjes, ledikantjes en andere meubeltjes opknappen en eventueel schilderen. Ook knip ik daar mijn stoffen en snijd ik de matrasjes voor de wiegjes.

O ja! Ik heb mijn creatieve onderneming dus ‘Op de Bult’ genoemd omdat mijn werkruimte zich echt bovenop de Bult bevindt en er vroeger een bord in de vorm van een vis op het huis prijkte met deze tekst.

Bedankt dat we een kijkje op jou zolder / werkkamer mochten nemen Stieneke!

Wat vinden jullie van deze ruimte?

14 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge