Een kijkje bij… Layla!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week namen we een kijkje in de woning van Carina. Deze week laat Layla haar interieur zien, vandaag ‘Een kijkje bij… Layla’!

Kijken jullie mee?

Layla | Ik ben Layla, 34 lentes jong en getrouwd met Joop. Wij wonen samen met onze dochters van 4 & 7 jaar in het zonnige Zeeland. Heerlijk op fietsafstand van het strand waar wij met mooi weer vaak vertoeven. Ons eerste huis was een nieuwbouwhuis met een landelijke inrichting. Toen onze oudste dochter geboren werd kwamen we er al snel achter dat het huis wat aan de kleine kant was. Toen ik een aantal jaar later zwanger werd van onze tweede dochter begonnen wij onze zoektocht naar een groter huis.

Ik wist heel goed wat ik wilde voor het nieuwe huis, karakteristiek, leuke tuin en het liefst een bloesemboom voor het huis. Nou dat heb ik even bij moeten stellen, want we wilden ook graag op hetzelfde dorp blijven en dan is je keuze niet heel groot. Mijn vader drukte mij nog op het hart dat ik goed na moest denken over een oud huis want je moet er altijd wat aan doen en met een gezin wil je ook leuke dingen doen en op vakantie. Na vele malen aandringen van de makelaar zijn wij toch bij ons huidige huis gaan kijken. Op de foto’s vond ik het maar niks maar eenmaal binnen waren we eigenlijk op slag verliefd. Vooral de ruimte in en rond het huis dat is waar wij voor zijn gevallen. Het huis is een 2-onder-1 kap en staat aan een pleintje met een grasveld waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. En jawel er staat een prachtige bloesemboom voor de deur!

Interieur

Irma heeft mij gevraagd of ik een stukje wilde schrijven over ons huis en dat doe ik met heel veel plezier. Het liefst ben ik in huis bezig met veranderen, schilderen en stylen. Ik ben nog lang niet klaar in huis maar de woonkamer is waar ik jullie vandaag mee naar toe neem. Na onze landelijke inrichting in het vorige huis wist ik dat ik het nu wat stoerder wilde. Ik hou van spullen met een verhaal gemixt met nieuwe items. Dus in ons interieur vind je dat ene kastje van oma en de andere vondst bij de kringloop.

TV-meubel

Interieur

Aan deze kant van de zithoek staat onze tv met het prachtige tv-meubel van De Betoverde zolder. Dat was onze eerste aankoop van dit huis en daar zijn we nog altijd heel blij mee. De vaas is weer een kringloop vondst, deze was hoogglans wit en heb ik zelf bewerkt met verf, bloem, aarde en antiek was. Heb je nog oude potten staan waar je niks meer mee doet, is dit heel erg leuk om te doen en heb je toch weer iets nieuws in je interieur!

Bank

Interieur

Onze grijze plofbank is van Ikea, hij zit heerlijk en met 2 kids in huis is het ideaal dat je de hoezen kunt wassen. De stoere lamp naast de bank is van de Action. Wij maken gebruik van Philips Hue lampen waardoor we overal hetzelfde licht hebben. Ook kunnen we instellen wanneer het licht aan- en uit gaat. Het is een fijn plekje in huis omdat het grenst aan de openslaande deuren waar we dus zo de tuin in kijken. De wandhanger heb ik gekocht bij Casa Shops, de metalen ster en het glazen kastje heb ik gekocht bij Intratuin.

Interieur

De datum poster heb ik besteld bij PrintCandy. De data staan voor onze ontmoeting, trouwdag en de geboortedagen van onze dochters. Toen ik eindelijk had besloten welke verf er op de muur ging was ik vele proefpotjes verder. Zoals jullie kunnen zien ben ik niet van wit in ons interieur, dus ik moest erg uitkijken dat het niet te donker werd. Ik heb gekozen voor de kleur Authentic Grey extra mat van Flexa. Het is een prachtige warme kleur die precies past bij onze stijl. De verrijdbare open kast naast de bank heb ik gekocht via Bol.com en is eigenlijk speciaal gekocht om de Gin voorraad van manlief uit te stallen. De kandelaar is een kringloop vondst en heb ik zwartgeverfd.

De haard

Haard

De haard zat er al in toen we dit huis 3,5 jaar geleden kochten en zorgt er elke winter weer voor dat het hier heerlijk warm wordt. Boven de haard hangt het hart van VT Wonen. Eigenlijk is hij daar per ongeluk komen te hangen, er hing een mooie hertenkop maar na een schoonmaakbeurt is deze kapot gevallen. Ik kreeg er erg veel leuke reacties op en het is weer eens wat anders. De salontafel is een oud bankje wat altijd buiten heeft gestaan bij een winkel bij ons in de stad. Dat hebben we overgenomen samen met een tafeltje en nog een bank, het heeft echt overal al gestaan en zo blijft het leuk doordat het steeds een nieuwe functie krijgt.

Sidetable

De sidetable links van de haard heb ik opgepikt in een oude loods, deze stond in de whitewash en dat is niet zo mijn ding dus heb ik hem zelf helemaal ontvet en geschuurd en weer in de olie gezet. Hij fungeert nu als bureau maar staat al wel weer op de lijst om iets mee te doen, misschien wordt hij wel zwart. Het grijze bureaukastje zag ik een aantal weken geleden in een nieuw ontdekte kringloop staan. De trend van de laatste tijd is posters in huis van modellen, oude filmsterren zoals Marilyn Monroe of teksten. Omdat ik daar toch soms het persoonlijke aan mis heb ik ons eigen fotomodel opgehangen. Deze foto is en aantal jaar geleden genomen van onze oudste dochter in mijn trouwjurk, ik ben zo ontzettend trots op deze foto. Ik vind het echt prachtig en we willen dit dus graag ook nog een keer met de jongste doen.

De eettafel

Eettafel

Kruik

Doordat wij een langwerpige woonkamer hebben met een open trap in het midden maakt dat het soms lastig om het in te richten. De eettafel heeft dus al meerdere plekken gehad, zoals wel meer hier in huis. De eettafel komt van mijn schoonouders vandaan, daar zijn al vele gesprekken aan gevoerd, heerlijk een tafel vol met verhalen. Ik heb het onderstel zwartgeverfd en het blad in een oud eikenbeits gezet. Dit moet van de zomer weer een keer want met de knutsel- en nagellak perikelen van mijn dochters is hij wel oud maar niet echt eiken meer. De stoelen zijn pas gekocht bij The Kick Collection. De prachtige, tikkeltje brocante spiegel heb ik ook tweedehands overgenomen. De spiegel was bruin en heeft sinds kort een mooie grijze laag. Hierdoor vind ik hem mooier en rustiger tegen de muur. De glazen kist en de vaas heb ik afgelopen week gekocht bij M40 wonen. Dan mijn mooie zwarte oude kast, vol met speelgoed en knutsels, dat dan weer wel! Ook deze komt van mijn schoonouders en heeft al wat jaren dienstgedaan in verschillende huizen.

Het kinderhoekje

Woning

Het kinderhoekje is een oud schoolbankje die ik via via heb overgenomen. De meiden spelen hier graag schooltje en winkeltje. De deuren en kozijnen heb ik afgelopen jaar allemaal zwart geschilderd. Ik vind het er mooi en stijlvol uitzien en ben er dan ook heel blij mee. Vorig jaar hebben we eindelijk besloten nadat er 3 jaar niks gehangen heeft om zwarte jaloezieën op te hangen. Omdat we zo gewend waren aan de lichtinval en het grote zicht naar buiten hebben we gekozen voor megaview jaloezieën van Luxaflex. Deze hebben de breedte van 25mm maar de doorkijk van een 50mm lamel. Daardoor is de mooie roze bloesemboom zichtbaar vanuit huis.

We hopen ooit nog van de keuken onze droomkeuken te maken zodat hij mooi combineert met ons interieur. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om wat te lezen over ons en ons huis. Voor meer inspiratie kun je mij volgen op Instagram.

Groetjes Layla

Wat een prachtige woning hebben jullie Layla, en wat leuk dat er zoveel tweedehandsjes terug te vinden zijn!

Wat vinden jullie van het interieur van Layla?

irma

 

Fotograaf: Martijn Kraak

1 Comment

Geef een reactie

CommentLuv badge