Een kijkje bij… Klaartje!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week liet Marjolein haar mooie woonkamer zien. Maar vandaag hebben we iets anders, namelijk een prachtige, stoere jongenskamer! Vandaag ‘Een kijkje bij…Klaartje’!

Ik ben Klaartje, getrouwd met Daniël en moeder van drie jongens. Sinds 7 jaar wonen wij in een fijne jaren 30 woning in Voorburg. Toen we hier kwamen wonen, was onze oudste 3 maanden oud, en maakten we van het kleine kamertje aan de rustige achterkant van het huis een fijn babykamertje. In de afgelopen jaren hebben daar nog twee andere baby’tjes geslapen, en voor elke baby veranderde ik weer wat.

Tot een paar maanden geleden sliep de jongste in de babykamer, en de twee oudsten samen in een grotere kamer met een stapelbed. Maar de oudste wordt groter, kan inmiddels al lezen, mag later naar bed en dus was het handig om hem een eigen kamer te geven. Dat moest dan dat kleine kamertje worden. Maar hoe gingen we dat doen? Er moest een bed in, een bureautje, en genoeg opbergruimte voor kleren en speelgoed. Het was een hele puzzel, want de kamer is 1.99m breed, net te krap om een bed in de breedte neer te zetten.

De oplossing was om zelf een bed te maken. Een matras is flexibel, dus een matras van 2 meter in die 1.99m proppen zou wel lukken. En met lades eronder, zouden we ook veel bergruimte hebben. We kochten twee Ivar ladeblokken bij Ikea, en een losse lattenbodem. Op de ladeblokken maakten we een frame, waar de lattenbodem in kwam te liggen. Tussen de ladeblokken monteerden we een plank, omdat ze bij elkaar maar 1.60m breed waren. Nu ligt ons zoontje heerlijk hoog, met veel bergruimte onder zijn bed.

De lange muur had ik drie jaar geleden voor baby nummer 3 al blauwgroen geverfd, een kleur die onze oudste gelukkig ook mooi vond. Zo kon ik ook de gordijnen (van Kwantum) laten hangen. Omdat hij dol is op blauw, heb ik de andere muur behangen met een stoer behang in blauw met een honingraatmotief. Dit behang kocht ik bij de Gamma, lekker fris en niet te kinderachtig zodat het hopelijk een paar jaar mee kan. 

Bij dat blauw vond ik de naturel houtkleur van de ladekasten goed passen. Daarom kocht ik ook een naturel houten bureau, de Lisabo van Ikea. Lekker smal, zodat het niet teveel plaats inneemt in de kamer. Daarnaast paste voor een koofje precies de oude commode. Ook die komt van Ikea, maar is denk ik al jaren niet meer verkrijgbaar. Het is eigenlijk geen commode; in ons eerste huis was het onze servieskast, bestaande uit twee delen. Ik heb ze als commode tegen elkaar aan geschoven en inmiddels is het dus een garderobekast in deze kamer, door ze op elkaar te zetten. Om het groen en blauw wat op te fleuren, koos ik voor geel en oranje als accentkleuren. De deurtjes van de garderobekast heb ik daarom beplakt met geel plakfolie.

Het enige dat nog miste was een plek om spulletjes neer te zetten. Daarvoor maakte ik een wandrek, dat ik al vaker op Instagram voorbij had zien komen: een plaat underlayment waarin ik (overigens niet al te recht, het blijkt best lastig te zijn dat goed te doen) gaten van 22 mm boorde. Ik zaagde een ronde stok met een diameter van 22 mm in stukken en stak die willekeurig in de gaten. Wat plankjes op de stokjes en klaar. Hier kan hij zijn natuurvondsten en judo-bekers en –medailles uitstallen.

En zo werd het kleine kamertje toch een volwaardige jongenskamer. Eentje waar ik best een beetje trots op ben . Wil je meer zien van deze en de andere ruimtes in mijn huis? Je kunt me volgen op Instagram!

Wat heb je van dit kleine kamertje een stoere slaapkamer gemaakt Klaartje!

Wat vinden jullie van deze jongenskamer?

Geef een reactie

CommentLuv badge