De witte chocolade kruidnoten smaaktest

Chocolade kruidnoten zijn echt mijn favoriete kruidnoten in deze tijd van het jaar. Wel haal ik (zoals de meeste mensen) eerst de witte kruidnoten er tussenuit. Gelukkig zijn er nu ook zakken met alleen maar witte chocolade kruidnoten te koop! Maar welke moeten we kopen voor pakjesavond? Ik heb de zakken van Jumbo, Action, Kruidvat en Van Delft voor jullie getest.

Kijken jullie mee?

Jumbo

Kruidnoten

Kruidnoten

Deze witte chocolade kruidnoten van de Jumbo kosten € 1,39 per zakje van 300g. De vormgeving van het zakje is erg vrolijk met leuke illustraties. De kruidnoten zijn niet zo zoet als de meeste witte chocolade kruidnoten, maar er is verder ook maar weinig smaak. Om sommige kruidnoten zit wat weinig chocolade, maar er zitten wel veel ‘dubbele’ kruidnoten in het zakje.

Action

Kruidnoten

Deze witte chocolade kruidnoten van de Action (Smikkelhuys) kosten € 1,29 per zakje van 300g. De vormgeving van het zakje is leuk, maar erg simpel. De kruidnoten zijn niet zoet, maar een heerlijke chocolade smaak! De kruidnoot zelf is ook erg lekker en knapperig. Wel is op veel plekken de chocolade wat dun, of zit helemaal geen chocolade. Maar de smaak is zeker prima, deze gaan door voor pakjesavond!

kruidvat

Kruidnoten  Kruidnoten

Toen ik thuiskwam na het kopen van deze kruidnoten kwam ik er achter dat dit yoghurt chocolade kruidnoten waren en geen ‘gewone’ witte chocolade kruidnoten. Ach geen probleem, ik proef ze wel! Deze zakjes van 300g kostten € 1,39. Als ik deze kruidnoten in mijn mond stop voor de eerste keer verwacht ik eigenlijk ‘gewone’ witte chocolade pepernoten met een wat frissere smaak. Maar wat ik proef is best een hele vreemde yoghurt smaak met een vleugje karamel? De kruidnoot is verder heel erg zoet. Ik neem er nog één om het nog eens te checken, maar ik vind ze gewoon echt vies. Ik denk dat dit zakje niet verder opgaat…

Van Delft

Kruidnoten

Kruidnoten

Mijn vader stuurde een tijdje geleden een foto van de gevel van de Pepernotenfabriek in Harderwijk. Hij was gelukkig zo lief om een zakje voor me mee te nemen, en zo kon ik ook deze voor jullie testen. Een zakje van 320g kost € 4,-, behoorlijk aan de prijs dus het mag wel bijzonder zijn! Het valt me op dat deze kruidnoten niet zoet zijn, maar wel een echte chocolade smaak hebben. De kruidnoot zelf is ook heel knapperig. De chocolade is ook goed verdeeld, en niet zo dun. Dit zakje komt zeker wel op! *kuch… zijn al op!*

Jullie kunnen denk ik wel raden welke kruidnoten mijn voorkeur hebben. Het zakje van Van Delft ging heel snel op! Ze zijn duurder dan de zakjes uit de supermarkt, maar ik proef het verschil echt wel en ga ze zeker vaker kopen als ik weer in de buurt ben. Op een goede tweede plek staan toch echt de kruidnoten van de Action, deze komen met pakjesavond ook hier op tafel te staan!

Welke kruidnoten kopen jullie voor pakjesavond?

irma

 

 

 

 

1 Comment

Geef een reactie

CommentLuv badge