Flikken bordspel

Het is vandaag 7 december en dat betekend dat vanavond het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht begint! Ik kijk er zelf al een tijdje naar uit, en heb het laatste seizoen nog even terug gekeken. Ja je kan wel zeggen dat ik zeker fan ben van deze politieserie! Flikken Rotterdam hebben we net achter de rug, en vind ik ook hartstikke leuk om te kijken maar Maastricht blijft toch echt mijn favoriet. Misschien komt het ook wel doordat wij al jaren in die regio op vakantie gaan. Veel locaties zijn dus ook wel herkenbaar! Een tijdje geleden kreeg ik het nieuwe bordspel van Flikken opgestuurd, en deze wil ik vandaag graag aan jullie laten zien.

Kijken jullie mee?

Bordspel Flikken

Het bordspel zit in een mooie stoere vierkante stevige doos. Op de verpakking staat ‘Flikken Maastricht/Rotterdam’ en met blauwe en rode tinten een soort plattegrond en coördinaten. Op de voorkant van de doos staat ook vermeld dat het spel geschikt is voor de leeftijd 12+, 2-4 spelers en dat het spel +/- 45 minuten duurt.

Bordspel Flikken

‘Kruip in de huid van een echte agent en ga in dit spannende Flikken bordspel op zoek naar de plaats delict’

Op de achterkant van de doos staat nog wat extra informatie, de inhoud, een waarschuwing wegens kleine onderdelen en het logo van ‘Just Games’.

Inhoud

Bordspel Flikken

Als je de doos openmaakt zitten alle losse onderdelen mooi strak in de verpakking.

Bordspel Flikken

Als je de doos helemaal leeg haalt heb je:

1 speelbord
5 dobbelstenen
60 spelersfiches
15 codefiches
80 preventiefiches
1 notitieblok

Bordspel Flikken

Het speelbord is van karton en kun je uitklappen. Het bord is aan twee kanten te spelen: Rotterdam en Maastricht!

Bordspel Flikken

Tijdens het spelen van dit spel is het de bedoeling dat je op zoek gaat naar de

van de plaats delict. Doormiddel van het gooien met de dobbelstenen en het verzamelen van preventiefiches kun je een gebied bezetten en de coördinaten ontrafelen. De codefiches (cijfers, letters en bonus) liggen omgekeerd in de gebieden, en door een gebied te bezetten krijg je deze code te zien. De speler die als eerste de coördinaten weet te benoemen en de plaats delict in de stad bezet, wint het spel.

Bordspel Flikken

Het spel is eigenlijk heel anders dan ik had verwacht. Ik had gedacht dat de hoofdpersonen uit de serie er wel in voor zouden komen zoals Dries van Weelden (Mark van Eeuwen) en Stan Vroom (Cees Geel) in Rotterdam en Eva van Dongen (Angela Schijf) en Floris Wolfs (Victor Reinier) in Flikken Maastricht. Maar dit is niet het geval. Toch is het een leuk (en niet te ingewikkeld) spel wat ook hartstikke leuk is om met twee personen te spelen. Wat ik ook een groot pluspunt vind is dat het niet te lang duurt, en zeker geschikt voor kinderen van +/- 12 jaar.

Het Flikken bordspel is vanaf nu verkrijgbaar bij alle speelgoedwinkels en Bol voor € 29,95.

Kijken jullie vaak naar politieseries?

irma

Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf of merk.
Dit artikel bevat een affiliate link.

 

Geef een reactie

CommentLuv badge